ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Мора да му има набиено некој комплекс на Синер уште од младинските категории. Не гледам друго објаснување.

Ова денеска беше квалитетно шамарење, рутинска победа за 6та ГС титула и сосема заслужено назад на прво место.

Neverojaten karakter i sampion e Karlos, samo zdravjeto da go posluzi dobro. So kamata mu naplati za porazot na wimbledon sto voopsto ne bese lesno kolku sto izgledase posledni 2 mecha, toa go mozat samo golemi sampioni.

Potpolno zasluzeno, klasa nad sve ostanato bese na ovoj turnir, ja ne vidov nitu edna slabost od sve sto gledav od nego, rutina, i servisot kako go sluzese narocito vo finalevo auuuf, rabota so noze, bekhend, forhend, dropovi, nepobedlivo bese sve ova from start to finish.

Ke si dozvolam da recam deka Siner ne bese na nivo, nit denes nit vo polufinaleto, mnogu neiznudeni, servisot dosta mu zatai, i prilicno los na vtorite servisi na Karlos, kade znaese i te kako da mu naprai problemi i na RG i na wimbledon, i da go primora i da prai dosta dupli radi toa. Moze Siner mnogu bolje od ova, vidovme sezonava, ama ova od denes i opsto na turnirov bese God level od Karlos, toa e nesporen fakt, duri i super maksimum na sekoj teniser na turot, nikakva garancija nemas protiv vakov Karlos u momentov.

Ke bide ova klackalka u idnina u nivnitov h2h, losi denovi ke ima i Karlos, kako i Siner sto ke ima naludnicavi denovi, ama iskreno se nadevam ke si dobijat treta faca u ovaa kombinacija, zasto vakvo privatiziranje na tenisov ne znam kolku bi bilo dobro za sportov.

Незнам зошто толки се фаворизираше Синер пред мечот кога бројките се на страна на Карлос:
11-5 во победи
4-2 на ГС
6-4 во титули на ГС.

На 22 години. Страшен играч. Очекувам да ги помине биг 3 ако остане здрав низ кариерата.

ЧИСТО ПРОЦЕДУРАЛНО ПРАШАЊЕ:
Ги надмина ли Карлос Вавринка и Мареј или треба уште да чекаме? Дали има уште фурни леб да јаде или океј сме?
И дали мистериозниот Ченг е надминат? Ќе биде ли неговата судбина кај Карлос се знае ли што?

*според еден експерт од тука.

Незнам зошто толки се фаворизираше Синер пред мечот кога бројките се на страна на Карлос:
11-5 во победи
4-2 на ГС
6-4 во титули на ГС.

На 22 години. Страшен играч. Очекувам да ги помине биг 3 ако остане здрав низ кариерата.
Се фаворизираше дека демек тврдата подлога била негова подлога, дека најдобар бил на таква подлога, а верувам и заради победата на Вимблдон и играта што ја покажуваше потоа.

Но, сезонава на Алкараз е импресивна по сите бројки: 7 титули до сега, од кои 2 слема и 3 мастерс 1000, win-lose скор 61:6, 3 финалиња на грен слем во низа и десетина соборени рекорди. Слична беше сезоната на Синер лани, затоа се задржа дури 65 недели на врвот на АТП, со таа разлика што Алкараз дури може да го надмине тој негов скор. Допрва почнуваат турнирите на истокот каде Синер има доста бодови за губење, а Алкараз речиси ништо. Така што, ќе се задржи он долго како бр. 1.

Bas me interesirase vcera posle mecot kolkav procent imase Siner na pogodeni prvi servisi, samo 48% vo mechot, vo resavackiot set, 38%. Mu se desi ona sto on mu go napravi na Karlos na wimbledon, mu vleze u glava i go rasklopi na milion parcinja.
Ama evidentno bese deka servisot voopsto ne mu odese, i mislam deka vo najgolemiot broj od onie bitni momenti u mechot, klucni poeni, skoro sekogas go utnuvase prviot servis.

Cisto za sporedba vo London bese obratno, 64% on pogodeni prvi, a karlos 53%.

Pod 50% da serviras prv servis vo finale na slem e pod sekoe mozno nivo, ovoj Siner bese mnogu ranliv, kakov sto izgledase protiv Ozher i vo finaleto, ne Karlos, ovoj mozese da izgubi uste od nekolku drugi teniseri na turov koi u nivni den, u sekoe vreme bi go dobile vakov anemicen 2 mecha po red.

11-5 во победи
4-2 на ГС
6-4 во титули на ГС.

Затоа што на хард и побрзи подлоги во последно време Синер е подобар и поконстантен и нема ништо чудно тука.

Реално, годинава требаше Синер да има 3 ГС, а Алкараз 1, ама таа луда глава и јуначко срце на Карлитос ја "украдоа" таа една ГС титула и затоа резултатот е 2-2. Во последно време личеше дека Синер е доминантниот играч иако H2H не го кажува тоа, а таков впечаток се стекна затоа што Синер беше општо доминантен против цел АТП тур и затоа што имаше добиен меч на РГ и заради ќотекот на Вимблдон.

Меѓутоа, Карлитос го надмина све тоа и вчера му сервираше прописно шамарање и демонстрираше левел на тенис каков јас немам видено до сега. Она што го играше во прв сет е надвор од умот, затоа и пишав овде да не се летаат многу луѓето затоа што знаев дека ќе падне малце, едноставно невозможно е да држиш толку висок левел цел меч. Сеедно, се стабилизираше после вториот сет и си изрутинира до крај.

На Слемов видно подобар сервис демонстрираше Карлитос, мислам дека 3 или 4 пати вкупно беше брејкнат што е баш луд податок. А и во играта покажуваше многу малку осцилации, не се глупираше како претходно што знаеше, пример да губи сетови од полуиграчи и да прави по 500 неизнудени. Мене јасно ми беше дека тоа со тек на време ќе си дојде, премлад е дечкото за се живо да функционира на 20 години.

Синер иначе беше малце под нивото на овој турнир, и полошо сервираше и полошо играше.

не беше Синер на тоа ниво што го знаеме вчера. Затоа Алкараз делуваше многу јако. Синер ако игра ко што игра, нема тенисер што може да му се спротистави.

не беше Синер на тоа ниво што го знаеме вчера. Затоа Алкараз делуваше многу јако. Синер ако игра ко што игра, нема тенисер што може да му се спротистави.
И демек тоа ја намалува големината на тоа што Алкараз го направи? ОК, ај следно финале ќе го чекаме Синер да игра ко што игра. ;)

Ронче, Синер е поконстантен тенисер, Алкараз е појак! Алкараз има еден проблем, што може и не е проблем чиста природа ќе е! После прв јак сет кој го добива, има пад на игра и концентрација. Така дава шанса на јаки тенисери да му свртат. Во третиот или четвртиот сет он се стабилизира, ама понекогаш е касно. Го пишав накратко тоа и вчера, на овие стручњаците! Вчера Синер немаше шанса, се’ што изигра добро беше со дозвола од Алкараз. Јак копиљ е Алкараз, ако го служи здравје и ментално да се стабилизира, ќе биде машина појака од Ѓоковиќ. Ама рано е за заклучоци, дечкото е уште во фаза на тениски раст. Морковот од друга страна е јако пресметано животинче, со многу знаење.
Ќе го направат следниот период интересен, штета што Зверев, Рубљов, Медо, Фриц и компанија не можат да им парираат за да биде поинтересно.

Bas me interesirase vcera posle mecot kolkav procent imase Siner na pogodeni prvi servisi, samo 48% vo mechot, vo resavackiot set, 38%. Mu se desi ona sto on mu go napravi na Karlos na wimbledon, mu vleze u glava i go rasklopi na milion parcinja.
Ama evidentno bese deka servisot voopsto ne mu odese, i mislam deka vo najgolemiot broj od onie bitni momenti u mechot, klucni poeni, skoro sekogas go utnuvase prviot servis.

Cisto za sporedba vo London bese obratno, 64% on pogodeni prvi, a karlos 53%.

Pod 50% da serviras prv servis vo finale na slem e pod sekoe mozno nivo, ovoj Siner bese mnogu ranliv, kakov sto izgledase protiv Ozher i vo finaleto, ne Karlos, ovoj mozese da izgubi uste od nekolku drugi teniseri na turov koi u nivni den, u sekoe vreme bi go dobile vakov anemicen 2 mecha po red.
Цел турнир сервираше слабо Синер, мислам, слабо за негови стандарди.

Не знам дали ги пратиш Иснер, Џонсон, Сок и Квери, ама имаат доста добар поткаст каде споделуваат доста работи и од минатото и од сегашноста и доловуваат како све изгледа од аспект на играчите. Најјак ми е Квери, константно се кине сам, тотално наш чоек е, а реално личи на абортиран мршојадец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom