ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Како дојде до тоа да играат Ечевери - Запата Миралес на no.1 ?

Како дојде до тоа да играат Ечевери - Запата Миралес на no.1 ?
Па нема светло на другите терени, а тука може да се доигра некој меч. Ако прашуваш зошто баш тој меч, е тоа не знам.

Образложението на коментаторов беше поради тоа што некој од овие двајца е можен противник на Ноле во 3 коло. А и сигурно ќе се заврши денес , на пример Тим - Циципас може да заглават, па трет пат да искачаат утре.

Нека одложат цела недела, таман од наредна сум на одмор па на раат да гледам :D

Пак врне :facepalm: :tapp:, никогаш да не почнат мамата нивна.Нека го преместат турнирот во Шпанија да им се насерам .Дефинитивно најусран слем е Вимблдон.

Дури од 14:00 саат пишува дека ќе престане. Тешко да надокнадат, ќе останат текми и за утре.

Дури од 14:00 саат пишува дека ќе престане. Тешко да надокнадат, ќе останат текми и за утре.
Една година ми текнува дека од што врнеше 5,6 дена не играа, за да доиграат да не биде брука направија да се играа во два добиени сета ,само полуфиналето и финалето беа во три добиени.

Супер е Вимблдон, не кукајте. Дождот е дел од шармот на турнирот. Да не беа Вимблдон и ПЛ можеше Путин комотно да го потопи островот, никаков друг ќар нема од него.

Последно уредено:
Новаче у 3 коло , а некој нема прв сет од прво да има изиграно уште.

Им умре кралицата на 100 и кусур години, им отиде традицијата нека им го земат слемов усран нека го преселат во Шпанија на раат човек да купи карта да испланира да гледа,вака луѓе карти земаат испланирано им е а четврт ден нема пола мечеви изиграно од прво коло .Вака како што иде Новак во финале ќе биде ,а уште прво коло нема да биде завршено.

Мене едно нешто не ми е јасно - два терени се со покрив. Зошто наместо да го покриваат теренот со таа церадата на секоја капка дожд, не го покријат цел терен и да дозволат барем на тие два терени да се игра без престан. Ако ништо друго барем некои од мечевите ќе се одиграат. Вака е без везе и за нас гледачите, а најмногу и за тие што купиле карти таму, а и за самите играчи кои не знаат кога ќе продолжи мечот.

Мене едно нешто не ми е јасно - два терени се со покрив. Зошто наместо да го покриваат теренот со таа церадата на секоја капка дожд, не го покријат цел терен и да дозволат барем на тие два терени да се игра без престан. Ако ништо друго барем некои од мечевите ќе се одиграат. Вака е без везе и за нас гледачите, а најмногу и за тие што купиле карти таму, а и за самите играчи кои не знаат кога ќе продолжи мечот.
1. Традиција
2. Услови

Кога е затворен кровот како во сала да играат тенисерите и малце се потешки условите за игра.

1. Традиција
2. Услови

Кога е затворен кровот како во сала да играат тенисерите и малце се потешки условите за игра.
Да, ама вака што постигнуваат?

Туку: овој Артур Фери што игра против Медведев е тој за кој зборев дека е послабо рангиран од Калин на АТП листата. Многу жилаво дете. Иако резултатот не изгледа баш така, го намачи Медведев.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom