ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Вреди да се спомне и големиот камбек на светската тениска легенда Милош Раониќ кој според БикМак Басилашвили сериозно ќе му ги помати сметките на Новак кон 24ката. :kafence:

Саша Ѕверев се врати во форма побрзо од што очекував, баш ми е драго за него. :aplauz:

Него за оваа Стевановиќ од Србија со баш тешка приказна, читав прееска на фејс, поминала 300 препреки и болести у животот и сеа на 28 години го игра турнирот на кариерата.

Меѓу другото Александрова успеа да добие меч со 91 неизнудена грешка, нешто што е баш тешко да се оствари и во машка конкуренција во 5 сета. Жени... :D

Вреди да се спомне и големиот камбек на светската тениска легенда Милош Раониќ кој според БикМак Басилашвили сериозно ќе му ги помати сметките на Новак кон 24ката. :kafence:
Седи мирен никаде не реков дека ќе му ги помати сметките, го пофалив враќањето после две години пауза.
Во најава и ново враќање но овој пат од пензија а не од повредa...

За кур ми е ова јужноафричко дрво.

Стан нека излезе од терен поарно, греота е ова да го гледаме.

Вавринка буквално само ја префрла топката , силина на топчињата непостоечка.
Следи Хуркач и бустање на тајбрејк рекордот. :kafence:

Mozese ako nisto drugo Wawa do utre da si go odlozi porazot, ama prvi 2 seta pogoden prv servis 35%, edno vreme oitde pod 30, a prv mec 65% imase a vtoriot 55%, ne znam na koja osnova se ucvika denes i dozvoli da postoi nekakov fear faktor, samo zaso igrase so Nole tolku mu propadna prviot servis i zatoa i rezultatot bese takov kakov sto bese u prvi 2 seta.

Tret set krena nivo i izigra ko sto se ocekuvase deka ke igra od start, Nole malce polos iako ne mu ostavi ovoj mnogu prostor za brejk, na svoj servis sepak na nivo cel mec Novak, bez brejk sansa bese Wawrinka 3 seta, sve do tajbrejkot kade realno Novak bese los i izigra prosecno, i gubese 3-5 ama ja svrte nekako, frustriracki ke bese da igra i utre posle ona sto go vidovme u prvi 2 seta, i krajno neocekuvano/neplanirano.

Александрова успеа да добие меч со 91 неизнудена грешка, нешто што е баш тешко да се оствари и во машка конкуренција во 5 сета.
Новак има добиено со 100+, Со Жил Симон една Австралија дали 2015 дали 2016 и пак победи во пет сета..

Денес пак тргни застани. Ако ништо друго , барем сигурно ќе ги глеаме Карлос , Медо и Саша. Саша - Беретини ќе ме разочара ако не иде минимум 4 сета.

Денес пак тргни застани. Ако ништо друго , барем сигурно ќе ги глеаме Карлос , Медо и Саша. Саша - Беретини ќе ме разочара ако не иде минимум 4 сета.
Беретини тепа таму 3:1.

Страшен карактер е овој Руне во клучни моменти и кога треба да се спасува меч топки. Се сеќаам баш во Минхен фатив трет сет и му спаси 4 меч топки на Ван де Зандшулп.Денес еве две и сврза 5 поени од 8-5 негатива.
Ноле е 90 посто фаворит во финале , ама ако мора да бира меѓу Алкараз и Холгер , пре би Алкараз. Холгер ќе се држи поише , кур го боли него Новак бил или Рафа бил.

Фокина лани во решавачки ТБ на крај опцу и доби казнен поен што беше и решавачки јер меч топка беше и изгуби, денес водеше 8-5 против Руне, го стигна овој 8-8, и лудаков испод рука сервираше на 8-8 и лапаше винер, по што Руне сервираше за победа и победи нормално. Надреален тенисер е Фокина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom