ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Му се удри од глава курчењето на Фриц , ебати циркузантот , Риндернек го тепал голем курац

Свиатек со победа 6-0 6-0, метла у тенис.:cool:

Петмина неносители во осминафинале, од кои еден квалификант. Тука испадна дури и поголем помор на носителите од Австралија годинава (четворица имаше, ако не сум грешка). За споредба, лани во осминафинале на Ролан Гарос имаше само двајца неносители од кои едниот беше Руне.

Не знам за вас ама мене ми се чини дека многу квалитетни мечеви има на РГ годинава и буквално уживам у тенисот што го гледам. По мене одамна немало вака квалитетен слем, да видиме што ќе ни понуди завршницата.

Какви пички се овие украинкиве. 0 професионалност.

Одвратни сите до една. Сабаленка им е крива шо им се дешава тоа шо се дешава.
Онаа вчера имала "панични напади", а се виде дека ќе биде измочана од Ига и си отиде.

Ke osvoi Alkaraz.. Se gleda deka pojako igra od Nole..

Циципас и официјално седна на масата со другите вечни таленти како Ѕверев, Рубљев Медведев и останати "the next big thing" пацери.

Останува уште некој од Руне и Руд да видиме дали ќе покаже класа, и да му парира на Алкараз.

Прав спектакл не чека у петок.
Двајца играчи со огромна самодоверба, страшно висок интензитет на тенис ќе има, очекувам да биде боље и од финалето.
60-40 на Алкараз му давам.

Колку ГС ќе освои Алкараз у наредни 15г?

Останува уште некој од Руне и Руд да видиме дали ќе покаже класа, и да му парира на Алкараз.
Да, ако се спојат двајцата можно е да му парираат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom