- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 40.592
- Поени од реакции
- 119.655
Не го мразам, не знам како да ти/ви доловам. Читај ги темиве за тенис ќе видиш дека секад со пофални зборови сум за него освен кога се заебавам со Марио или Урко за да ги нервирам. Не сериозно, што ми направил за да го мразам? Али после ова за мене не постои како човек, како персона, како играч и да сакам не можам да му оспорам покрај сите тие бројки што ги има. Шетање меѓу деца и правење интервју за весник а притоа да знаеш дека си заразен од корона за мене е огромно дно и нечовечност, ништо помалце. Види го ти Андеркавер а и останатите ко него, тера сарказам дека ниедно од децата не се заразиле, а не е свесен дека тие деца ради Новак може некој близок да заразат и да отиде јабана. Поентата со пандемијата е да бидеме општествено одговорни, секако не може точно да се утврди од кого сме го фатиле вирусот и на кого сме го пренеле, ама ако си одговорен и почитуваш мерки и правила неговото ширење ќе се намали а со тоа и смртноста и слично. Не е работата дали некое дете или новинар од Лекип се заразиле, работата е што дава многу лош пример на сите што го идолизираат, особено децата и помладите. А иронично е што даваше доста донации во борба со ковидот а сега го прави ова...Ти ги читам од почеток, затоа и ти реплицирав. Ете нека јас погрешно сум те перципирала, немам намера да се објаснувам.
А глава сечам дека имаш барем еден близок што свесно изложил луѓе на ризик па не си ги избришал од животот, еве нека си ти безгрешен (а сигурно не си, ко што никој не е?)
Да не се разбереме погрешно, нит го оправдувам нит напаѓам Новак, ама ти и Кано го отупевте со сладење од ситуацијата и оправдување на бизарни постапки на Австралиските власти. Во ред е, го мразите сељачето, сфативме.
Тешко е да се сака со онаков ропак од татко додуше![]()
Не сфаќаат луѓево дека кур ме боли за АО и општо за неговиот настап, нека игра, нека освои и нека си ебе матер, поентата ми е во она погоре што го набројав. И исто така не сфаќам како не сфаќаат луѓево дека е сериозно ова што го има направено Новак во ЕК НА ПАНДЕМИЈА, рецимо ти си жител на некоја држава и треба да влезе некој што поддржува исламистички движења и џихадисти, би го примила во државата? Не го правам и споредувам со терорист да не се сфатиме погрешно, ама како сакаш да гледаат властите и луѓето од Австралија ако тој свесно ширел зараза? Сите ја утињаат поентата, тоа што го изјави министерот дека Новак претставува опасност за јавното здравје не е дека готово тој влезе во Австралија и ги зарази сите, него поради негово крајно неодговорно однесување во блиско минато може да претставува опасност за другите во случај да се зарази и плус е невакциниран. Толку од мене, ако и ова не е доволно објаснување тогаш не знам...