ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Ок, ако се убедени дека нема да игра, зошто барале одложување на рочиштето?
Целта е да се покаже колку се јаки Гранична Полиција, тие и месец дена би одложување рочиште и на крај не би ни се појавиле на судење, ќе го остават да влезе. Целта е да се покаже сила и да се набијат троа политички поени. Тоа што Австралија испадна смешна и банална пред целиот свет не може да им влезе во главата на лоботомираните кенгури, тие и онака нема да смеат наредни 20 години излезат од пустината наречена Австралија.

Небитно е ова пошо цитира закони и правила. На страна тоа што пишал свое мислење дека Новак има 0 посто шанси за позитивна пресуда, али другиот дел му е цитирање правила и објаснување на постапката од правен аспект. Секако, приказната има и Новакова страна така да вечер ќе видиме што како.

Ако свесно се шетал со корона, и тоа помеѓу деца толку од неговата хуманост, џабе му се тие милионите шо ги донира секоја година, акал ич !
Иако мислам дека не е до толку идиот и документот кој го приложил е лажен, шансите за ова се големи.

Можда се тестирал кај нас. Имал симптоми на 16-ти, му закажале за тест на 19-20-ти, резултати добил после еден ден и више кога дошчо 25-ти, он прележал или бар не можел веќе да зарази друг. Има логика и што е најбитно, се дешава кај нас.

Значи од властите му одговориле на мејл дека ги исполнува сите потребни работи за влез во Австралија без карантин,ама пишува Министерот си го задржува правото да му ја откаже визата во било кое време.Значи признаваат дека одлуката која ја донела да му ја поништат визата е политичка и донесена од властите :D

1641727992742.png

Пази датумот.. Ова е фамозното полуфинале на УС Опен - најголемиот choke на Федерер. :pos: :pos: :pos:

Иако тимска со Канада, прва титула за Феликс како професионален тенисер после 8 изгубени финалиња :D

Нека му се множат, фин дечко е.

Значи од властите му одговориле на мејл дека ги исполнува сите потребни работи за влез во Австралија без карантин,ама пишува Министерот си го задржува правото да му ја откаже визата во било кое време.Значи признаваат дека одлуката која ја донела да му ја поништат визата е политичка и донесена од властите :D

Прегледај го приврзокот 318820
Tagni go @kano da vidi deka ispolnuval uslovi

Значи од властите му одговориле на мејл дека ги исполнува сите потребни работи за влез во Австралија без карантин,ама пишува Министерот ILI NEGOV DELEGAT (Border security) си го задржува правото да му ја откаже визата во било кое време.Значи признаваат дека одлуката која ја донела да му ја поништат визата е политичка и донесена од властите :D

Прегледај го приврзокот 318820

ova samo balkanec moze taka da si go prevede i sfati pa posle kuka i place zosto ne go sakale.

objasneto bese deka viza e samo eden del od procesot.
Автоматски споено мислење:

Tagni go @kano da vidi deka ispolnuval uslovi

ne

AS [44]-[45] then pivots to what the applicant calls the ATAGI Exemption Guidance. But

... people with laboratory confirmation of past infection can start their
vaccination course, or complete the second dose, if they have already had a first
dose prior to being infected by SARS-CoV-2 as soon as they have recovered from
the symptomatic infection. ...
35. The evidence is that the applicant has recovered.
36. Further, the ATAGI Exemption Guidance has to be read with the AIR form, because it says
it was “prepared to support completion of” that form. That form, as we said above, is clear.
37. Second, the ATAGI Exemption Guidance has to be read with the later December
document, which the applicant refers to as the ATAGI Vaccination Advice. It says on
(internal) page 3, in terms, “Past infection with SARS-CoV-2 is not a contraindication to
vaccination”. That is entirely consistent with the impugned sentence in the delegate’s
record of decision.
38. The applicant relies on (internal) page 4, which says “COVID-19 vaccination in people who
have had PCR-confirmed SARS-CoV-2 infection can be deferred for a maximum of six
months after the acute illness, as a temporary exemption due to acute major medical
illness”
(emphasis added). But any such exemption has ceased: see above at paragraph
34.
39. Further, the statement about deferral does not say that such a person has, contrary to the
delegate’s statement, “a contraindication to vaccination”. It says the person can defer the
vaccination. That is different, which is no doubt why the document uses different language
for different concepts.
40. Further still, there is no suggestion that the applicant had “acute major medical illness” in
December 2021. All he has said is that he tested positive for COVID-19. That is not the
same. Thus the ATAGI Vaccination Advice uses different terms, such as mere “past
infection” and also “symptomatic infection”.

41. The “radical” and “fundamental” error for which the applicant contends (AS [49]) is thus
not made out

Одговорот кој ќе го дадат федералните власти на рочиштето.

Последно уредено:
Uste povekje podrska ke dobie od obicniot narod, posto e lavcina i sam se bori so tiranijata

pod obicen narod mislis srbendi i balkanci? tesko zapadnjacive da go poddrzat posle fotkive so decata.

a kako toa se bori? so fejk sertifikat? so visitnski ali poso e reket broj 1 nemora da se izolira zarazen? smeski

pod obicen narod mislis srbendi i balkanci? tesko zapadnjacive da go poddrzat posle fotkive so decata.

a kako toa se bori? so fejk sertifikat? so visitnski ali poso e reket broj 1 nemora da se izolira zarazen? smeski
Sea ke lezese zatvor da imase fejk sertifikat

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom