- Член од
- 9 август 2014
- Мислења
- 598
- Поени од реакции
- 2.113
(((Ben Rothenberg)))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
(((Ben Rothenberg)))
Не знам, тој можда аплицирал до 10ти ама не знаел дека треба и тестот до тогаш да биде... Затоа пишав не земам ништо здраво за готово.@Stefan-kobe neli e logicno ako do 10ti mozelo da se aplicira deka avtomatski nema da mu odobrat viza i toa lekarskoto od dvete nezavisni komori?
On i da ne znael, regulatornite tela treba da znaat, tie sto mu go odobrile medicinskoto baranje.. ako bilo do 10ti da treba da prelezi, medicinskite tela u start ke go vrateleНе знам, тој можда аплицирал до 10ти ама не знаел дека треба и тестот до тогаш да биде... Затоа пишав не земам ништо здраво за готово.
On i da ne znael, regulatornite tela treba da znaat, tie sto mu go odobrile medicinskoto baranje.. ako bilo do 10ti da treba da prelezi, medicinskite tela u start ke go vratele
@Chazzspaz
Овие документиве за апликација за виза што ги постираше Ригил точни се? Стварно до 10ти можело да се аплицира? Серизно прашувам зашо еден тон глупости искочија деновиве и не знае човек на кого да верува веќе.
Али ај кога веќе почнав да одиме малце со можни сценарија, според шпекулациите секако:
1. Новак не аплицирал за виза поради болест која го спречувала да се вакцинира. Ова е 100 посто потврдено и нема мрдање, значи оваа можност ја тргаме
2. Новак аплицира за виза со прикажан позитивен тест од последните 6 месеци. Ова е точно. Е сега, излегоа шпекулации дека аплицирал на 17ти декември а позитивниот тест го добил на 16ти, наводно корона фатил на мечот Звезда-Барса. Проблем е што ликот на 17ти има слики со дечиња како им дели поклони на некој настан, а на 18ти правел фотосесија за Лекип.
3. Излезе исто така документ, Ригил го има поставено погоре, дека на тенисерите им било дозволено да аплицираат за виза најкасно до 10ти декември. Не знам ни ова дали е точно, само кажувам
4. Надополнувајќи се со точка 2, постојат сценарија:
- Новак позитивен свесно да шетал 2 дена и правел фотосесии, што секако Австралијците не би требало да ги интересира ако тестот што го приложил како доказ е валиден
- Новак да приложил лажно позитивен тест на ковид, т.е. издаден на лепе очи само колку да има потврда за настап на АО што повторно не би требало да ги занима властите во Австралија доколку тестот си е валиден и заверен од српското министерство за здравство
По 8939-ти пат, ова го пишувам врз основа на шпекулации, не е ништо официјално потврдено. Искрено, мене ми е ту мач да поверувам дека до толку превиди направил тимот на Новак, прво да не ја запазат датата за апликација, второ да направат ршум со датите околу позитивниот тест. Али ќе видиме во понеделник, тогаш ќе биде пресудата и ќе се знае се, реално може ништо од ова да не е точно.
П. С. Намерно само декември го спомнувам како месец кога он би можел да е позитивен затоа што до крајот на ноември играше турнири така да таа можност отпаѓа. У случај да е точно барем нешто од ова горе што го напишав нека се обеси на првото дрво зашо ќе си го извалка името и имиџот до небо и назад.
Точни се документите,пишува не подоцна од 10 декември,али знаеш како идат тие ствари,нигде не пишува стриктно и законски дека последниот рок е до 10ти декември за аплицирање,мислам немора да земаме здраво за готово дека документов на АО важи до 10.12 23:59 пошто нигде не пишува дека е стриктно до тогаш.
Мислам дека поише е ставено како датум до којшто посакуваат да добијат информации,ваљда како би се консултирале со властите потоа.
Еве ти од добар и проверен новинар за ова некоја претпоставка којшто не сере контра ко овој Ротенберг.
Иначе,
Ако стварно на 16ти се тестирал,и добил позитивен резултат после ден-два,страшна грешка од ПР аспект му е тоа што шетал по медиуми и јавност тие 1-2 дена,чак се појави и видео дека играл тенис на 25ти декември со дечиња коишто му се комшии во БГ(ова често го прави кога е во БГ) али ајде ете од 18ти до 25ти 7 дена нема никаков доказ дека правел нешто и јасно е дека седел дома 7 дена.
Австралија не би требало да ги занима тоа што Ноле прекршил ковид мерки и не бил изолиран и идел на јавни настапи(ова само ќе му го поремети имиџот ко со Адриа срањата во 2020),со ова треба да се занимаваат српските власти.
Ќе видиме за помалце од 24 часа како ќе се одвива судењето,можно и е ништо ново да не дознаеме и утре него да си се одлага рочиштето ко што се праи во нашава банана држава.
Автоматски споено мислење:
Најново инфо е дека судијата одбил рочиштето да се одложи за Среда(побарано од австралиските власти).
Says who...https://twitter.com/michaelqtodd/status/1479884518840406017 еве и коментари читајте се е убаво објаснето дека нема шанси да игра.