ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Тежок распад од меч беше мечот меѓу Ноле и Гришо. Ноле доста лош, а за Димитров немам соодветен збор да опишам колку беше очаен. Димитров моментално е на пресмешно ниво, недоволно за топ 20, а не пак за топ 10. Само ајде, прв турнир после УС Опен е ова, па да не критикуваме премногу.

Од Нишикори сум воодушевен, човекот игра најдобар тенис во светот моментално без никаква конкуренција.
Раониќ стандардно, прв сет тај брејк, а потоа во втор сет еден брејк и победа од 2-0. :D

Ништо од човекот што ќе го менуваше Мареј од врвот на тенискиот свет. Абе колкави стручњаци има на форумов.....

Ништо од човекот што ќе го менуваше Мареј од врвот на тенискиот свет. Абе колкави стручњаци има на форумов.....
Лол, голем лол. Општо познат факт е дека на Чилиќ не му одговараат дефанзивни играчи. Пример Симон на УС Опен. Инаку за Мареј да искоментирам колку за мојата сатисфакција, дека погадно створење нема на атп терените, се лигави за секој изгубен поен.

Таква дефанзивна игра му проаѓа против Чилиќ, башка и сервисот на Чилиќ денеска беше нула. Да играа за 3 часа, можеби Чилиќ ќе погодеше 1 ас. М?

Муабетот не ти држи вода воопшто, бидејќи ако погледнеш кој победи оваа година на претходниот натпревар не би се залетувал на ваков начин. И изгледа го заборави фактот дека пред 2 недели Чилиќ освои факинг Гренд Слем, а Мареј ништо од лани летоска. Т.е. 1 турнир.

vakov Cilic denes ke izgubeshe od Kukushkin,ne igrashe ni so pola od negovite moznosti.So eden poraz i toa od Marej ti stigna da fakjash seir ,bravo. Shtef,ne beshe tolku losh ni Grigor ni Nole,ne zaebavaj.Grigor ima problem so gameplanot i dobroplaniranite udari,bez vrska se machi so trchanje i na sila,ako ne pochne da go koristi mozokot skoro skoro ke go istroshi teloto

Лол, голем лол. Општо познат факт е дека на Чилиќ не му одговараат дефанзивни играчи. Пример Симон на УС Опен. Инаку за Мареј да искоментирам колку за мојата сатисфакција, дека погадно створење нема на атп терените, се лигави за секој изгубен поен.

Таква дефанзивна игра му проаѓа против Чилиќ, башка и сервисот на Чилиќ денеска беше нула. Да играа за 3 часа, можеби Чилиќ ќе погодеше 1 ас. М?

Муабетот не ти држи вода воопшто, бидејќи ако погледнеш кој победи оваа година на претходниот натпревар не би се залетувал на ваков начин. И изгледа го заборави фактот дека пред 2 недели Чилиќ освои факинг Гренд Слем, а Мареј ништо од лани летоска. Т.е. 1 турнир.

Ако сака Чилиќ да го замени Мареј во топ 4, и да се задржи 6 години таму нема оправдување дека "не му одговарале дефанзивни играчи."

Ова го пишав само заради Syn оти многу мудруваше после УС Опен. Значи ако Марин го освои УС немора да значи дека и во наредните 2-3 сезони ќе го држи истиот ритам. Туку така е на форумов, Чилиќ го освои УС е звер, најдобар, таков играч не се јавил доста време. Ќе врзи 3-4 лоши турнири, истиот тој член ќе пише како Чилиќ е за нигде....како и да гледаш, секогаш се во право. Ретко кој овде си завзема свој став и си го тера извесно време.[DOUBLEPOST=1412326479][/DOUBLEPOST]
vakov Cilic denes ke izgubeshe od Kukushkin,ne igrashe ni so pola od negovite moznosti.So eden poraz i toa od Marej ti stigna da fakjash seir ,bravo. Shtef,ne beshe tolku losh ni Grigor ni Nole,ne zaebavaj.Grigor ima problem so gameplanot i dobroplaniranite udari,bez vrska se machi so trchanje i na sila,ako ne pochne da go koristi mozokot skoro skoro ke go istroshi teloto

Еве види подолу зошто така пишав. Не сум до толку глуп после само еден меч да судам кој е подобар, како тоа што Syn го прави.

И баш затоа велам дека Марин нема да биде топ 5 играч. Бидејќи ќе има многу натпревари како овој денеска. Едноставно неможе да држи констатно ниво на игра да речиме 4-5 месеци.

Ако сака Чилиќ да го замени Мареј во топ 4, и да се задржи 6 години таму нема оправдување дека "не му одговарале дефанзивни играчи."

Ова го пишав само заради Syn оти многу мудруваше после УС Опен. Значи ако Марин го освои УС немора да значи дека и во наредните 2-3 сезони ќе го држи истиот ритам. Туку така е на форумов, Чилиќ го освои УС е звер, најдобар, таков играч не се јавил доста време. Ќе врзи 3-4 лоши турнири, истиот тој член ќе пише како Чилиќ е за нигде....како и да гледаш, секогаш се во право. Ретко кој овде си завзема свој став и си го тера извесно време.[DOUBLEPOST=1412326479][/DOUBLEPOST]

Еве види подолу зошто така пишав. Не сум до толку глуп после само еден меч да судам кој е подобар, како тоа што Syn го прави.

И баш затоа велам дека Марин нема да биде топ 5 играч. Бидејќи ќе има многу натпревари како овој денеска. Едноставно неможе да држи констатно ниво на игра да речиме 4-5 месеци.
Па реално играше најдобар тенис на УС Опен, тоа и треба да се каже. Знам дека тоа ниво греба да се константно држи, но јас како негов фан веќе 6 години, тек сега гледам прогресија и желба да се пробие. Мада и тебе не ти држи муабетот за Syn. Ни ти не би требало да се осудиш да коментираш после еден меч. Да победеше Чилиќ ќе кажеше „секоја чест, Чилиќ е материјал за топ 5”?

Па реално играше најдобар тенис на УС Опен, тоа и треба да се каже. Знам дека тоа ниво греба да се константно држи, но јас како негов фан веќе 6 години, тек сега гледам прогресија и желба да се пробие. Мада и тебе не ти држи муабетот за Syn. Ни ти не би требало да се осудиш да коментираш после еден меч. Да победеше Чилиќ ќе кажеше „секоја чест, Чилиќ е материјал за топ 5”?

Значи ти пишав погоре, дека постот во пишав во иронична смисла. Нормално е дека после еден меч и еден турнир неможе да се суди како ќе се одвива понатамошниот тек на сезоната. Е сега за некој, можи.

Инаку, не реков јас дека Марин не го заслужи УС, секоја чест како изигра, и повеќе од заслужено го освои, ама друг ми е муабетот.

i ova go zakluci posle eden turnir :)
pa na cilic mu e potreben uste eden slem za da go stigne marej vo tituli na slemovi, i ja ne Tvrdev deka ke go zavzeme negovoto mesto vo golemata 4ka ne tripaj, nego idev na edno golemo Ako za koe Cilic treba uste mnogu da raboti. Kade ja rekov deka sigurno ke go zameni ? Nikade !
Rekov deka osnovata e tuka, ja ima, veterot u grb isto, trener, isto, od nego zavisi najmnogu dali ke go napravi toj potreben iscekor vo karierata ili ne. Pa ne e Marej fedeks be druze pa da e nedopirliv, sto go napravi ti.

Si istera ti bitno fantazerski muabet na forum, si pripisa nevistini bez nikakva osnova, kur te boli.

Cilic vanzemjanski tenis izigra na US open i pokaza za kakov potencijal stanuva zbor, odnosno, Ivanisevic ko trener uspea da go iscrpi maksimumot od nego. Pak ke kazam, za da ne tripas i u idnina, udri si i bukmark na postov ako veke se obiduvas da me prozivas na vakov smesen nacin, Cilic ima osnova da go zameni Marej zasto ovoj vtoriov Tone, povredi, smena na trener, forma, nervozite se vratija, padovite enormni u igra, ednostavno Tone i ima digresija a toa e fakt, Cilic e eden od onie koi pak mozat da napravat progres golem vo tenisov i normalno e deka ke ima luge, ko mene, koi ke se drznat da kazat deka tipot vo idnina moze da go pomine nenadminliviot, najdboriot vo istorijata na tenisot, Marej.

Istive muabeti na kraj kraeva i za delpo se vrtea, pa ete covekot go ubija povredite i mu se udri rucna na progresot vo negovata teniska kariera ( za ogromna zal ), stvarno prozivkava ti bese smesna i totalno nepotrebna.

p.s. udri bukmark i na postot na Stef, za Borna, i sekoj hrvatski vesnik isto, za da ako po nekoja slucajnost ima kariera slicna na Troicki da go spomnes, deka bil strucnjak tezok koj ja utnal, nema veze sto deckoto ima nenormalna osnova za uspeh vo tenisov i enormen talent

Последно уредено:
Факт е дека одредени фаци многу рипнаа у воздух после победата на Чилиќ на УС Опен, а исто така факт е и дека не треба да се суди многу според овој пораз. Реално ова е прв посериозен турнир после месец дена за топ 10 тенисериве, а како што можам да приметам ниеден не е во добра форма. Новак е просек, Надал е жалосен, Мареј се бори веќе од прошлата недела да пронајде некаква форма, едино Нишикори брилира.

Син, не може да се споредуваат Чориќ и Марин, затоа што Марин е веќе во зрели тениски години а овој е тинејџер и сеуште не е полнолетен. Знам дека го стаи тоа ко пример, али чисто да повлечам паралела. Чилиќ е роден во погрешно време и тоа е тоа, плус он нема глава како што имаат најдобриве. Денес имаше 4-5 ситуации каде топката после удар на Чилиќ завршуваше во неговото поле или одеше во аут. На УС Опен во финалето сите факви удари завршуваа во полето на Нишикори, едноставно судено му беше да го земе тој Слем.

Едит: Ќе повратам
8be5PGh.png

Последно уредено:
Znaci do us open bev so toj stav ali posle wimby i izjavite na Goran za hrvatskive mediumi me podzamislija malce a tipot bese jedini sto go predviduvase ona sto se desi vo Amerika.
Kolku eden trener e vazen za eden igrac pokraj cilic eve primer ti e i marej, marej pred nekolku godini zboruvase za otkazuvanje od tenis, mnogu dobro go pamtam toj muabet posle porazot od federer vo avstralija bas na cnn go prenesoa presot i udrija analiza zasto na tie godini takvo nesto zbori pa tuka ja navedoa frustracijata sto igra vo strasna era, kolku i da se trudi jalovo e ( samiot on toa go izjavi isto ) i tn i tn i ete ti go lendl koj bukvalno go reinkarnirase vo sekoj mozen pogled. 3 ili 4 mastersi osvoi so nego, 2 gren slem tituli i olimpiski igri, do doaganjeto na lendl toa za nego bese sci fi.

Zasto istoto da ne moze da vazi za cilic, ipak osvoi Slam a ne masters ili nekoe drugo turnirce, toa go napravi so stil, dominirase, vo modernava era na tenisov so vanzemjanive gore znaes i sam kolku e toa tesko zatoa e i retkost, i wawrinka osvoi ama nego apla mu se poklopija kockite i go naceka nadal vo finaleto povreden sto bese enormen veter u grb za nego i toa maksimalno go iskoristi iako i vo takva situacija dozvoli set da izgubi.
Cilic moze u naredni 3-4 godini da dojde do uste slemovi ( i vo toj pogled da go pomine endi ), wimby ( pogotovo tuka ) i betonive i te kako mu lezat na igrata koja ja nametna na us open, isto i do mastersi, ja ubeden sum deka Goran dusha ke ostavi za da go razvie u teniser koj ke bide del od kremot vo tenisot, ali eve povtoruvam, golem znak prasalnik e kako ke se odnesuva Cilic vo vakva situacija i dali ke vleze all in za ova ili ke se zadovoli so ovoj uspeh i ke pocne da tone so tek na vreme, ali posle Amerika dokaza deka e sposoben za mnogu poveke od ona za koe mislevme do togas deka e, i samiot mislam deka doe do nekoj nov level koj do toj moment samo onoj u loza sto mu sedi znaese deka e realnost.

Не може да важи истото за Марин затоа што он не е тип на играч како Мареј, Надал, Новак... Мора да разберете дека тенисот се смени во последнава декада, веќе не проаѓа оној ударачкиот Сампрасов стил на тенис, туку дека ова е ера на бејзалајнерите како овие тројцава. Стилот на игра на Чилиќ не му дозволува резултати во континуитет.

Рафа нека остава тенисот и нека отвара продавница што продава опрема за нуркање.

posle brejkot za 3-2, Nadal 2 poena osvoi samo do kraj na mecov, tolku bea ako ne se lazam, ebani 2 poeni. :facepalm: 2 !
a i kako mu ja zakuca na kraj na mec topkava, ok, svaka cast za klizan

Нема што, боље беше Мартин во текот на целиот меч. Надал ни првиот сет не заслужи да го освои...
Добро е што овој пораз се случува на 500ка, од понеделник почнува Шангај, е таму мора да се загризе јако.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom