ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Секоја чест за Федерер... Го надмина психолошкиот проблем наречен Надал, кој сам си го наметна последнава година, и тоа го стори во најдобар можен стил : во Мадрид, а особено на земја, терен кој најмногу му одговара на Надал. Браво!:smir:

Пу што ми е криво што не ја гледав.
Маестрото се врати.:)
Ролан Гарос следна станица.:helou:

Од сега понатаму ќе биде поинтересно:)
Рафа мајсторе , ќе се вратиш во форма не грижи се.:pipi:

Рафа е во форма, само беше изморен од вчерашниот меч со Ноле....
4 саати не се мала работа, и итекако може да се осетат на него...
Не ја омаловажувам победата на Федерер , напротив изигра совршено и докажа дека може да го победи, ама сепак мислам дека у Париз нема да може да игра како денес...

Ќе видиме за Париз..Сепак типувам на Надал:toe:..Интересно ќе биде пак ако се сретнат у финале,ама може некој да изненади..

:vozbud: Одлична игра на Федерер, иако подобро ќе беше Џоковиќ да го победи.

ЕЕЕЕЕЕЈЈЈЈЈ гу УТЕПА дома еј во МАДРИД!
Него овој Надал требаше уште од Ноле да изгуби вчера ама стварно има многу среќа!

Uste ednas pokazavme sto e KLASA ne kvalitet, kvalitetot e dokazan uste odamna, no pokaza zosto e Gospodin vo tenisot i zosto e KLASA, miren laden kako vo najdobrite denovi Roger go rasturi na Nadal na negovata podloga vo negoviot dom, sto e uste pogolemo zadovolstvo, ako se zema predvid deka nemase poraz Nadal na 31 mec vo serija na zemjena podloga, toa e vistinskiot Roger se nadevam deka ovaa pobeda mu znaci i vistinski kambek vo vrvot, i uste edno pobedi ladno se pozdravi, ne legna nitu na zemja nitu slavese so race toa e goleminata na Roger, toa e Dzentlmenskoto vo nego, toa e ednostavno najdobriot igrac na tenis vo istorijata :smir::smir::smir::smir: sekoja ti cest MAESTRO

Од сега понатаму ќе биде поинтересно:)
Рафа мајсторе , ќе се вратиш во форма не грижи се.:pipi:

Во форма е Рафа,еден пораз ништо не значи. :pipi:

Ова беше пораз за освестување,дека и он може да загуби на земја.Не ми се верува да загуби во Париз,но ако би сакал Џокович да му се одмазди за 3 порази оваа сезона.

:zver:
Нека му се множат, ај па следниот пат да му се случи ова на Ролан Гарос!:smir:
:pehar:

Rafa inace prethodno igrase 4 saati natprevar , ako go pobedese i federer ke bese fenomen na prirodata , ali svaka mu cast pak se drzese,ne za dzabe e br. 1 , roland garros e sigurno negov i ovoj pat...

Rafa inace prethodno igrase 4 saati natprevar , ako go pobedese i federer ke bese fenomen na prirodata , ali svaka mu cast pak se drzese,ne za dzabe e br. 1 , roland garros e sigurno negov i ovoj pat...

I na AUS OPEN bese izmoren pa pobedi aj ti se molam ne mi govori glupostituka, Federer go rasturi na Nadal vo sekoj segment i samiot Nadal izjavi ednostavno nevozmozno bese da se igra protiv Roger, a mecot so Djokovic nema nikakva vrska so finalniot mec

Oставете ја темава за друга тематика на муабет, Федерер - Надал и секој од овие двајца посебно дискутирајте ги во посебната тема/фан клубовите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom