Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
e aj prosvetli me po koja matematika ili model go zakluci toa za da znam vo idnina da ne se glupiram i ziveam vo zabluda.Jas so moeto skromno poznavanje gledam deka godinava ima okolu 2200 poeni poveke od Federer i 4000 poveke od Marej ili po GS-Novak imam eden osvoeno i dve finalinja ,Federer eden osvoeno a i Marej isto bez drugo finale ,kaj mastersite i 500 Novak i Federer se isti , a Marej nema nieden,taka da osven ako Marej ne ti e zet za kerka a Federer bioloshki tatko ,ni dolzish objasnuvanje
Не гледам како некој што вика дека Олимписките игри се врвот на сите спортови и не успева да стигне ни до бронза на тоа натпреварување би бил подобар од некој шо го освоил Олимпиското злато (што ни Федерер не можeше) и ист број на ГС како предходниот тенисер.F-f-f-fail combo. De te molam objasni kako toa Marej e podobar od nego godinava koga po SITE mozni teniski parametri, Nole e podobar od nego, a da potenciram, ova e najdobrata sezona za Marej. Ali ocigledno ko fan na Marej standardot za Najdobar ti e mnogu nizok, pa so vakvi fejlovi ne castis.![]()
Не би рекол дека Мареј го немаше никаде пред Вимболдон. Стаса до финалиња на два Мастерса(во Мајами и Дубај) и до Полуфинале на АО. Имаше само лоша сезона на земја-тоа е и единствената пречка шо треба да ја надмине да биде конкурентен за првото место на АТП. Џокович не киксна само на Вимболдон не знам дали сите ги забораваат Олимписките игри. Он не успеа ниту да стигне до четврто место. За Мастерси сигурен сум дека Федерер или Џокович би дале 3-4 Мастер титули за златниот медал шо Мареј го освои.Ај ај, ја еба мечката и ти сеа со коментаров. Мареј од РГ навака игра страшен тенис, пред тоа нигде го немаше сем АО каде изигра маестрално против Ноле но и тоа не му беше доволно за да пројде во финале. Како и да ја вртиме Ноле беше најконстантен годинава, само на Вимблдон “потфрли“ ако воопшто може да се каже дека потфрлил бидејќи загуби од подоцнежниот шампион и 17 кратен Грен слем освојувач Федерер. Мареј на РГ убедлив пораз од Ферер, на мастерсите да не зборам, таму титула нема видено оваа година, сите се во рацете на Роџер, Рафа и Ноле. Така да не ти е на место муабетот дека Џокович е трет најдобар тенисер годинава.![]()
Не знам зошто би се повлекле. Надал ако освои 16 или 17 титули секогаш ке се користат Олимписките игри за да се дискутира околу Надал >=< Федерер или за Мареј ако освоил злато на ОИ не мора да се повлече кога може да си освојува уште. Бразил освоиле Светско 5 пати но уште играат на Копа Америка која е под ниво на на Светско Првенство.Jan Polat по таа логика, Надал нека се пензионира, па и Мареј сега, ко е врвот на сите можни човечки достигнувања, why still bother? Зошто да играат по 9 мастерси, 4 слема, 1 АТП Финале и кој знае колку мечеви од понизок ранг... Земај златото и шибај впензија. Стануваш најдобар во сезоната, дури и најдобар ever.
Oлимписко злато > Грен Слем
што све нема да прочиташ по форумиве, тоа злато Мареј одма би го трампал за триумф на Вимболдон, не би ни размислувал многу на таа тема.
Него муабетот е, најдобар тенисер за оваа година, а не периодичните блесоци на Мареј, кои рака на срце се инзворедни, во текот на летото, тешко некој ова да го разграничи, ама ок, ко што реков погоре, стандардот за Најдобар тенисер за фан на Мареј е овој, дур не искусат нешто поголемо неговите фанови ќе се со вакви смешни ставови. Најдобар бил за оваа година а и те како заостанува зад Ноле, барај логика тука, и тоа во сезона каде Ноле е упола од она лани.