АТП Монте Карло 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои мастерсот во Монте Карло?

• Вкупно гласачи
    27
  • Гласањето е завршено на .
abe neshto slabo komentari za shamaranjeto na Fed . Imashe edno ,,Rodzer tapa,, i tolku . E ne beshe tapa , tuku Gael go nadigra za site pari. Nema vrska , opravdano e , chovekot e vo godini ( citiram fanovi na Fed ) . Ama fakt e deka negovite fanovi posle sekoj negov poraz se praat na tri ipol , shampioni. A ako pobedi pak , od site strani izleguvaat kako proletni cutovi :) . E Nadal beshe tapa denes , Isner na zemja da te brejkne , ne e mala rabota. Novak na mreza isto taka tapa , tapishte, dodusha go mavashe kurcobol denes i igrashe kolku da pobedi ama sepak takva diletantska igra na mreza No.1 ne smee da si dozvoli , pa makar i na trening. Mislam deka utre proagjat Raonich, Monfils , Djovak i Ferer , Nadal teshko da go izdrzi pimplanjeto na Ferer , osven ako ne igra maksimalno agresivno i normalno precizno. I podobro da izgubi , oti ako dojde do duel so Novak , ke bide izdominiran pa i taa samodoverba shto ja ima sobrano ( bar samiot toj izjavuva deka samodoverbata mu bila problem demek) ke ja izgubi[DOUBLEPOST=1429207589][/DOUBLEPOST]ispushtiv da spomnam , veruvam deka povekjeto slushnavte , ama nekako projde neiskomentirano , Djovak vchera ja dobi nagradata za najdobar sportist na planetata Zemja za 2014 , vtor pat ,sega za sega , kako shto trgnalo i 2015 ke e povtorno , samo da nema povredi.

Бaш би сaкaл Нaдaл дa игрa сo Нoле, незнaм зaштo тaкa лoшo гледaте нa тoa. Дa, не е вo сoстoјбa дa гo пoбеди Нoвaк aмa немoрa дa пoбеди. Знaе дo кaде е сo негoвaтa игрa и немa зoштo дa си стaвa притисoк. Кoлку и дa изгуби, пoдoбрo дa биде исплескaн сегa пa дa му дoјде пaмет пoрaнo, ќе се сooчи сo реaлнистa. Зoштo сепaк негo Нoвaк му е ривaл, кoн негo требa дa цели. Мислaм декa игрaтa нa Рaфa ќе се крене кoгa ќе имa пoвеќе мечеви сo тoп тенисери. Не aнoнимци некoи. Некoлку мечa сo Нoвaк и дa се пoрaзи мoжaт пoзитивнo дa влијaaт нa негo. Ќе извaди некoј дoбaр удaр, ќе прoбувa ствaри и aкo успее дa пoкaже нештo тoa ќе гo крене шест пaти пoвеќе oд пoбедa вo небитни мечеви кaкo тoј вo првoтo кoлo.

Надал изигра добро денес, а тоа што изел брејк не е крај на светот, нормално е и се дешава. Иснер денес играше фантастичен меч, еден од подобрите во својата кариера на земја. Ќе видиме колку утре Ферер ќе помине, еве јас тврдам дека Надал добива.

Секоја чест на Новак за резултатите, но колку досаден тенис игра, на граница на гледливост.

Секоја чест на Новак за резултатите, но колку досаден тенис игра, на граница на гледливост.
Пандан на Кристијано Роналдо ми е. Не е нешто уау за на око, има многу поатрактивни, ама пак е најконстантен и разновиден низ годините и има ненормална статистика која крај краева е најбитна.[DOUBLEPOST=1429275142][/DOUBLEPOST]Надал почна многу агресивно и офанзивно, единствен рецепт за победа под претпоставка дека ќе е прецизен.

Последно уредено:
Тој е рецептот за победа што треба Ферер да го практикува, а не Надал. Добро е сега за сега, да видиме во продолжение.

na podforumov imam baajagi gluposti prochitano ama ovaa e edna of pogolemite.Ili si takaakash,kolku da mudruvash neshto.De kazi koj ti e gledliv teniser,prosvetli he.Eve jas totalno razlichno od tebe,mislam deka Djovak go igra najvozbudliviot tenis momentalno, a I Sampras,Agasi,Gilbert,pa eve I Mats poleka poleka pochna da se obrakja.E Sega toa shto dominira I gazi go pravi dosaden malku ama ne e do nego,do protivnicite e

Ферер покажува добар репертоар на волеи.[DOUBLEPOST=1429281794][/DOUBLEPOST]
Толку од Ферер, утре не очекува блокбастер. :angel:

Никогаш не го отпишувај Ферер...Н-И-К-О-Г-А-Ш. :)

Последно уредено:
Ферер покажува добар репертоар на волеи.[DOUBLEPOST=1429281794][/DOUBLEPOST]

Никогаш не го отпишувај Ферер...Н-И-К-О-Г-А-Ш. :)
На 1-0 и 3-0 за Надал против било кој играч тоа треба да е финито али еве се дешаа :D

na podforumov imam baajagi gluposti prochitano ama ovaa e edna of pogolemite.Ili si takaakash,kolku da mudruvash neshto.De kazi koj ti e gledliv teniser,prosvetli he.Eve jas totalno razlichno od tebe,mislam deka Djovak go igra najvozbudliviot tenis momentalno, a I Sampras,Agasi,Gilbert,pa eve I Mats poleka poleka pochna da se obrakja.E Sega toa shto dominira I gazi go pravi dosaden malku ama ne e do nego,do protivnicite e

Абе да не почнам со тоа кој колкави глупости има пишувано, ќе се најдеш и ти високо на листата. Полесно ми е да ти напишам кој игра подосаден тенис од Новак, пократко ќе трае, ама ајде ќе ти кажам неколкумина кој играат многу поатрактивно и поинтересно од Џокович.

Значи од високо позиционираните, Монфилс, Вавринка, Федерер, Гаскет, Вердаско...

Џокович е како машина, равни удари, лево, десно. Досадно, без имагинација.

Абе да не почнам со тоа кој колкави глупости има пишувано, ќе се најдеш и ти високо на листата. Полесно ми е да ти напишам кој игра подосаден тенис од Новак, пократко ќе трае, ама ајде ќе ти кажам неколкумина кој играат многу поатрактивно и поинтересно од Џокович.

Значи од високо позиционираните, Монфилс, Вавринка, Федерер, Гаскет, Вердаско...

Џокович е како машина, равни удари, лево, десно. Досадно, без имагинација.
prognoza na rezultat pa promashil ne e glupost.Glupost e koga za igrach koj go IMA najdobriot ritern i najdobriot behind ,povtaram,najdobriot behend ne najlichniot,najbrzo go udira topcheto nazad,ushte vo podiganje,najdobriot passing,moze da igra luda defanziva a I ofanziva I toa na eden ist mech I to a da ti e dosadno,e jebi ga,ama takaakash.A tie shto GI nabroja,duplo povekje igraat ramni udari,mada spored mene ramniot udar ne e mana, naprotiv

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom