ATP Miami 2015 - Sony Open Tennis Masters 1000

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе излезе како победник во Мајми ( не се мисли на кој има најјака жена )

• Вкупно гласачи
    19
  • Гласањето е завршено на .
Член од
30 мај 2009
Мислења
10.157
Поени од реакции
23.299
08.jpg

Веднаш по завршувањето на првиот мастерс годинава, започнува и вториот во Мајами кој исто така е на тврда подлога. Титулата од минатата година ја брани Новак кој лани во финалето го совлада Надал со 2-0 во сетови.

Со исклучок на Федерер, останатите тенисери од елитата ќе учествуваат а вероватно и Дел Потро ќе се врати на терените. Е сега неизвесен е и Надал пошто се препичил на тренинг, па ќе видиме и со него шо ќе биди. И дали ќе се најди јунак шо ќе го запри Новак. Дали Мареј ќе го повтори успехот од пред 2 години, Раониќ можда, Нишикори ...

Ждребот кај мажите

Ждребот кај жените

Титулата кај жените ја брани Серена Вилијамс која во финалето ја доби Ли На со 2-0 во сетови.

Си се прекршил. :P Се шалам, и така воведот е да се собере некој лајк повеќе, а ретко кој го чита целиот пост доколку тој е подолг.

Надал се повредил на денешниот тренинг, постирав у општа дискусија, нека иде се у три пичке материне. Прв фаворит секако е Ноле, нема тука никакви дилеми, а пошто Федерер нема да игра на турниров мене втор фаворит ми беше Надал. МИ БЕШЕ :place:
Иако според досегашните резултати во 2015, а и пред тоа, не би се рекло дека он е втор фаворит, сепак на мене ми е затоа што мислам дека игра добро во моментов, прошлата недела баш добро играше и покрај несреќниот пораз од Раониќ, и со оглед на тоа дека Нишикори влече повреда на зглобот на десната рака, сметам дека сите останати освен Ноле може Рафа да ги добие во моментов. Арно ама со повредава изгледа све си еба матер иако нема ништо официјално околу тоа.

Си се прекршил. :P Се шалам, и така воведот е да се собере некој лајк повеќе, а ретко кој го чита целиот пост доколку тој е подолг.

Надал се повредил на денешниот тренинг, постирав у општа дискусија, нека иде се у три пичке материне. Прв фаворит секако е Ноле, нема тука никакви дилеми, а пошто Федерер нема да игра на турниров мене втор фаворит ми беше Надал. МИ БЕШЕ :place:
Иако според досегашните резултати во 2015, а и пред тоа, не би се рекло дека он е втор фаворит, сепак на мене ми е затоа што мислам дека игра добро во моментов, прошлата недела баш добро играше и покрај несреќниот пораз од Раониќ, и со оглед на тоа дека Нишикори влече повреда на зглобот на десната рака, сметам дека сите останати освен Ноле може Рафа да ги добие во моментов. Арно ама со повредава изгледа све си еба матер иако нема ништо официјално околу тоа.
Ти навистина веруваш во ваквите приказни за повреди? Не мислам само на Надал, и Ноле и Мари стално симулираат такви срања. Само Федерер е коректен на ова поле.
Штом нешто загусти сите како пички се фаќат за таканаречени повреди (од тренинг).

Надал споρед мене ќе игρа финале и има добρи шанси да го освои добρо игρаше минатава недела очеκувам уште подобаρ да биде во мајами со малκу сρеќа и да го освои

Стефан ептен си оптимист за Надал бе..не знам зашто, пошто те перцепирав за некој што негативно мисли вака за негови фаворити :D

Шо знам, за мене фаворит #1 е Новак, ако Нишикори се врати во форма можеби би можел нешто да направи повеќе.. во моментов од било кој да изгуби Ноле би ми било изненадување мене..
Ти навистина веруваш во ваквите приказни за повреди? Не мислам само на Надал, и Ноле и Мари стално симулираат такви срања. Само Федерер е коректен на ова поле.
Штом нешто загусти сите како пички се фаќат за таканаречени повреди (од тренинг).
Па со оглед на тоа што можеш да не учествуваш на турнир без да дадеш конкретна причина не гледам зошто некој би лажел...ама добро илуминатите можда имаат смешано тука прсти..

Надал споρед мене ќе игρа финале и има добρи шанси да го освои добρо игρаше минатава недела очеκувам уште подобаρ да биде во мајами со малκу сρеќа и да го освои

Кој знае кои турнири вие ги гледате. Веројатно некои снимки од пред 5-6 години. Надал ќе изгуби овде од првиот посериозен противник. Сервира како трудна жена, не е доминантен во долгите размени, бекендот му е мајтап.
А ако се некое чудо стигне до финале, и игра со Новак, Србинот ќе го размонтира на мали парчиња.

Ставајте ја темава во важни, ми прекурчи веќе за секој турнир да ве потсеќам. xD

*за Индиан Велс не ве потсетив и дремеше доле 10 дена темата. :P

Добро ајде идеме со ред.
Надал имал тренинг сесија со Димитров. На сликава јасно се гледа како Надал глуми некој посериозен пад за да дојде Димитров и да го сожалува.
CAyy0DVWQAAUt4D.jpg:large

На оваа слика убаво се приметува како Надал го лаже својот физио терапевт како тоа го боли левата нога, а гледај дури и патиката и чорапата ја има соблечено.
CAy3SrfWUAAVdc3.png:small

А третава слика веќе е доказ како пробува јавно да ги измами сите на теренот, и гледачите и Димитров и неговиот стручен штаб. Надал лажејќи и преправајќи се си заминува од теренот и глуми повреда.
CAy3QQKWcAAd1E5.png:small
[DOUBLEPOST=1427202252][/DOUBLEPOST]
Кој знае кои турнири вие ги гледате. Веројатно некои снимки од пред 5-6 години. Надал ќе изгуби овде од првиот посериозен противник. Сервира како трудна жена, не е доминантен во долгите размени, бекендот му е мајтап.
А ако се некое чудо стигне до финале, и игра со Новак, Србинот ќе го размонтира на мали парчиња.
Лол, Надал баш добро сервираше прошлава недела. :tapp:
Јас нигде не реков дека ќе го освои турнирот, а и читај што реков дека ќе се деси ако игра со Новак. Ама јас не гледам зошто не би прошол во финале... И Мареј и Бердих може комотно да ги победи, не блескаат и тие со формата, нарочито не Бердих кој е во голем пад на формата. Знам дека го нејќеш Надал ама на ИВ играше добро, мноооогу подобро од претходните два турнири на земја, а и АО. Сега тоа што му се случи со Раониќ е резултат на немање самодоверба од долгата пауза, а и немаше среќа едноставно. Тоа е спортот, некогаш ќе победиш во тесен меч, а некогаш ќе загубиш.

Последно уредено:
Лол, Надал баш добро сервираше прошлава недела. :tapp:
Јас нигде не реков дека ќе го освои турнирот, а и читај што реков дека ќе се деси ако игра со Новак. Ама јас не гледам зошто не би прошол во финале... И Мареј и Бердих може комотно да ги победи, не блескаат и тие со формата, нарочито не Бердих кој е во голем пад на формата. Знам дека го нејќеш Надал ама на ИВ играше добро, мноооогу подобро од претходните два турнири на земја, а и АО. Сега тоа што му се случи со Раониќ е резултат на немање самодоверба од долгата пауза, а и немаше среќа едноставно. Тоа е спортот, некогаш ќе победиш во тесен меч, а некогаш ќе загубиш.

Теоретски Надал може сите да ги победи. Теоретски љубав лепо звучи, малчице ја друкчије у пракси.

Теоретски Надал може сите да ги победи. Теоретски љубав лепо звучи, малчице ја друкчије у пракси.
Па ја затоа реков се надевам дека ќе оди до финале, не реков дека Надал 10000000000% е во финале, готово нека не се игра турнирот до финалето. Така иде тоа кај големиве тенисери кога не се во форма, односно победнички ритам, ќе поминат 2-3 кола, па потоа ќе дојде некој посолиден тенисер, ќе има тесен меч, ќе го добијат и така се крева и форма и самодоверба и се останато. Али останува да видиме што ќе се случи, чекам апдејт од повредава на Надал, навидум не била сериозна, само мало изместување на зглобот али рекол дека ќе игра.

Надал во овој момент може да изгуби од било кој тенисер од топ 20. Посебно на оваа подлога, која е побрза од Индиан Велс, иако не е многу брза. На ултра спората подлога во ИВ изгуби од Раонич, во меч каде што не беше доминантен во долгите размени. Овде повторно да игра со Раонич, ќе изгуби во два сета.

Навивачите на Надал на форумот се бетер од фан клубот на Каролина. Лани еден предвидуваше дека Надал ќе го освои Вимблдон. Тоа е комплетно немање чуство за реалност.

Што бидна со Надал, ќе игра? Фед паметно откажа учество и си темпира што е нормално за 33 години.

Надал во овој момент може да изгуби од било кој тенисер од топ 20. Посебно на оваа подлога, која е побрза од Индиан Велс, иако не е многу брза. На ултра спората подлога во ИВ изгуби од Раонич, во меч каде што не беше доминантен во долгите размени. Овде повторно да игра со Раонич, ќе изгуби во два сета.

Навивачите на Надал на форумот се бетер од фан клубот на Каролина. Лани еден предвидуваше дека Надал ќе го освои Вимблдон. Тоа е комплетно немање чуство за реалност.
Леле :facepalm::facepalm::facepalm:
Во првите два сета 32-11 беше во долгите размени за Надал. Немој бе не пишувај на памет те молам.

Леле :facepalm::facepalm::facepalm:
Во првите два сета 32-11 беше во долгите размени за Надал. Немој бе не пишувај на памет те молам.

Не пишувам напамет, го гледав мечот. Во првата размена беше 1-0 за Надал. :D

Знаеш како би изгледале долгите размени на онаа подлога помеѓу Надал и Раонич кога Надал би бил оној од пред 4-5 години? Раонич на секое би се молел да има сервис винер, затоа што не би имал никаква шанса во подолг поен. Сега му игра без никаков страв на Надал.

Реално, треба чудо да се случи па Новак да не го освои Мајами. Кај и нема конкуренција, па и распоредот му оди во прилог. Едноставно не гледам кој би му се спроставил, Мареј, Надал можда во некои други времиња, во сегашниве мислам ќе ги измети и нив 2-0.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom