ATP тенис - општа дискусија

Член од
19 март 2013
Мислења
2.939
Поени од реакции
4.343
Конечно добивме тоа што сакаме сите!
Само немој утре пред 6 да ги стават.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.953
Поени од реакции
45.117
Uste li vladee skepticizam za Nadal protiv Novak.
Ja seuste sum na stavot deka Rafa moze do pobeda, ali ko retko koga na ovoj teren ovoj pat e vo uslovno receno, podredena uloga, ama ne i totalen autsajder spored kladilnicite barem, 1.21 Novak, rafa 3.71 od toa sto gleam sea.

Denes prv set ko sto dolikuva za nego tuka, drugite dva level Bastad, sepak igrace protiv teniser cija momentalna forma jadna, od Maj nema pobedeno.

1722186627927.png

Ke treba mnogu podobro, no shit sherlock, pa ke vidime, ama da ne zborime pred ruka, i da se istera walkover sto iskreno ne bi sakal da se sluci zasto ova e mozebi i zadnja prilika na golema scena oni da se sretnat.

Na kraj od prv set pobara fizio od toa sto gledav, deka na pc toa mi bese pusteno ama poveke fokusot mi bese na formula, i ja slusnav komentatorkata od Eurosport, na kraj otide u soblekuvalni, ama ne deluvase deka ima nekakvi problemi so desnata noga. Izdanieto gore dole mu bese ko i na prethodniot turnir, i spasuvase 3 vrzani brejk topki vo tret set isto, taka da voopsto ne bese lesno, so isklucok sekako vo prv set, kade go pomina ko plitak potok sto bi rekol Mamic.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.379
Поени од реакции
113.807
Изданието му беше многу подобро од Баштад со тоа што осцилациите се за жал се уште присутни. Радува третиот сет, имаше и длабочина и острина во ударите, а ја мислев дека ќе потоне, особено кај оние 0 40 на негова серва.

Ајде мајстори дајте ни еден спектакл во 3 сета и нека победи подобриот, за последен пат веројатно.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.730
Поени од реакции
2.822
The last dance, chapter 60.
Пријатно ме изненади Рафа во прв сет, ама во другите два имаше и успони и падови. Ме радува што во третиот сет покажа емоции, спасувајќи три брејк шанси и правење брејк одма после тој гејм, секако и спасената наредна брејк шанса го хранеше и мотивираше да го затвори мечот во негова полза.Понекогаш неговите ударци се многу плитки и овозможуваат напад на противникот, секако тоа Унгарецот го искористи и многу поени и освои со дроп шот и кратки дијагонали.. нешто што мислам дека Новак феноменално ќе го користи утре. Мој став е дека во моментална форма и со состојбата на Надал овие две години, би требало да е 2-0 за Новак. Сепак, нека ме демантира и нека покаже кој е најголем на сите времиња на земја и во Парис :cuc:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Најлошо сценарио би било да тепа Рафа во некој епски меч и после тоа да се повлече од турнирот.... (ок, ваљда уште полошо сценарио би било да се повлече пред натпреварот)

Ама било кое сценарио каде двајцата даваат се од себе и после тоа подобриот оди јако до крај на турниров би било посластица за тениските сладокуци

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.726
Поени од реакции
36.591
od 1 ipol gi staile, pu da ti ebam na rabota sum nema kako da ja gleam. Ima nekoj da pusti strim nesto od telefon da probam da pustam?
По мечот на Свиатек е. Ако трае подолго, може покасно ќе почнат. И јас сум на работа, ама среќа со Max ќе гледам отпосле.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.308
Поени од реакции
4.567
Ovaa Svjontek nemoj da ne pobedi za 28 minuti cccc

Kajgana Shop

На врв Bottom