ATP тенис - општа дискусија

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660

koga si vekje ljubitel na statistika,eve kompletna,za neshtata da se pojasni,,po periodi,po podlogi,celosna slika ke si dobiesh.
Mada na 30-29 nema mnogu prostor za mudruvanje,naprotiv,nijansi se vo prashanje.
Za mecot sinokja,pozasluzena pobeda zdravje.Rafa duplo povekje ja sakashe pobedata od ,,mojot,, favorit.Kvalitetot na tenusot,nivoti shto go igraa dvajcata e daleku od nivniot level,sinokjeshniot mec e eden od poslabite shto gi imat odigrano.Zverev-Alcaraz mecot beshe two level up po kvalitetot.Djokovic cuden,definitivno neshto ne beshe vo red so nego,se odnesuvashe kako da ima bolki vo stopalata.Footwork ocaen,bukvalno kako da beshe drug igrach vo sporedba od prethodnite mecevi.Se vadeshe na servisot,inaku ke beshe gazenje.Ke vrzeshe dva tri gema kako shto treba,so trchanje,so zelba,i lesno ke gi dobieshe,za posle pak apatija i igranje plitki topki po sredina,bukvalno mu se nudeshe na Rafa.Eve gemot vo koj servirashe za vtor set,dvata behendi,sho da ti kazam,level Magdincev.Ednostavno,se shlepashe cel mec,ne znam dali ocekuvashe deka ke pobedi na iskustvo i respekt nebare igra so Dimitriv,kako da zaboravil oti igra so Rafa.A i prikaznite okolu publikata,teshko palamudenje,publikata mu pomognala na Rafa,ona go podignala,ma nemoj da me hebesh,ti go podigna be prijatel so svojata pacersja igra.Toa e,idemo dalje,jbg. Neprepoznatliv e Djovak vo footworkot godinava,daleku od negoviot standard level,da ne zboruvame za negoviot beast mode.
Primetivte li kolku im se narusheni odnosite na dvajcata btw,poladna komu ikacija nikogash ne bila megju niv
Тоа со осцилациите е ради немањето доволно мечеви, ова му го трубев на Урко од јануари навака кога се знаеше дека на доста турнири нема да може да игра а он ми се смееше у фазону не е повреден си тренира и спремен ќе е. Курац мој, физички можда е спремен ама играчки не, се гледа од авион дека му фалат мечеви, уствари ваков меч ко овој со Рафа му е прв после УСО лани, а тоа се добри 9 месеци.

Јбг и без тоа Рафа е Рафа на РГ така да нема што многу да жали, не изгуби од Делбонис. На Вимблдон сигурно ќе е 1 фаворит и ќе има голема шанса или да се израмни со Рафа или да намали на 1 слем разлика.

Не знам за заладување на односите искрено, можда си во право бемлига...

Член од
8 мај 2022
Мислења
551
Поени од реакции
1.617
Има муабети дека Рафa може да ја заврши кариерата после овој РГ. Нема зборови да се опише каква штета би била тоа за тенисот.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Тешко тоа, ако го освои, уште потешко.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Може е рано да се коментира за Вимблдон додека трае РГ али ај еден коментар додека ме држи мисла кога се спомна веќе.

Според мене тенисериве треба да го бојкотираат слемот бидејќи им е забрането учество на Руси и Белоруси. АТП поени и така нема да добијат па нема што да изгубат "освен" prize money и борба за ГС титула.
Солидарност нула имаат играчиве. Нешто што впрочем се виде и во Австралија кога неправедно беа избркани и притворени ко кучиња тенисери и тренери иако немаа ништо погрешно сторено. Тогаш тешки говна испаднаа сите што ќутеа, а посебна сорта беа таквите како Рафа и Циципас кои се ситеа на нив и ги обвинуваа дека сами си биле криви.

Џокович покажува дека не е нешто поразличен од останатите со тоа што ќе учествува. Добро, ги нападна малце енглезите кога кажа дека на организаторите на Вимблдон им било понудено повеќе опции од владата да одберат како ќе ги "казнат" тенисерите од Русија и Белорусија, и они ја одбрале најстрогата опција т.е. да ги банираат. Ама што фајде од такви изјави ако одиш таму да играш додека на твоите колеги им е забренето учество. Барем он треба да знае какво е тоа чувство.
Али тоа е, зинат гз за статистика посебно сега кога Рафа му бега во ГС титули.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
Тоа со осцилациите е ради немањето доволно мечеви, ова му го трубев на Урко од јануари навака кога се знаеше дека на доста турнири нема да може да игра а он ми се смееше у фазону не е повреден си тренира и спремен ќе е. Курац мој, физички можда е спремен ама играчки не, се гледа од авион дека му фалат мечеви, уствари ваков меч ко овој со Рафа му е прв после УСО лани, а тоа се добри 9 месеци.

Јбг и без тоа Рафа е Рафа на РГ така да нема што многу да жали, не изгуби од Делбонис. На Вимблдон сигурно ќе е 1 фаворит и ќе има голема шанса или да се израмни со Рафа или да намали на 1 слем разлика.

Не знам за заладување на односите искрено, можда си во право бемлига...
pozdravot posle mecot im traeshe milisekunda,skoro bez ocen kontakt
pred RG na trening koga zavrshi Djovak pa pocnuvashe Rafa,Djovak se pozdravi so cel tim so race so pregratki a so Rafa edvaj usno,isto i vo Madrid,izglumija neshto kurtoazno pred kameri
definitivno se vo ladna vojna,tvrdam
Автоматски споено мислење:

Може е рано да се коментира за Вимблдон додека трае РГ али ај еден коментар додека ме држи мисла кога се спомна веќе.

Според мене тенисериве треба да го бојкотираат слемот бидејќи им е забрането учество на Руси и Белоруси. АТП поени и така нема да добијат па нема што да изгубат "освен" prize money и борба за ГС титула.
Солидарност нула имаат играчиве. Нешто што впрочем се виде и во Австралија кога неправедно беа избркани и притворени ко кучиња тенисери и тренери иако немаа ништо погрешно сторено. Тогаш тешки говна испаднаа сите што ќутеа, а посебна сорта беа таквите како Рафа и Циципас кои се ситеа на нив и ги обвинуваа дека сами си биле криви.

Џокович покажува дека не е нешто поразличен од останатите со тоа што ќе учествува. Добро, ги нападна малце енглезите кога кажа дека на организаторите на Вимблдон им било понудено повеќе опции од владата да одберат како ќе ги "казнат" тенисерите од Русија и Белорусија, и они ја одбрале најстрогата опција т.е. да ги банираат. Ама што фајде од такви изјави ако одиш таму да играш додека на твоите колеги им е забренето учество. Барем он треба да знае какво е тоа чувство.
Али тоа е, зинат гз за статистика посебно сега кога Рафа му бега во ГС титули.
zdruzenieto na teniseri na Djovak i Pospisil imalo predlog za kolektiven bojkot,kako alatka da ATP go iskoristi kontra Wimbldon da ja smeni odlukata,ama ne naishol predlogot na odobruvanje od ATP.I sega koja e logikata pet -shest teniseri ako bojkotiraat clenovi na toa zdruzenie kade edino Djovak e top ten igrach,a drugite ,,zvuchni,, iminja igrat.
Sam si pukash vo zdrava noga a i mediumite zapadni odma Djovak ke go napravat prv sora otnik na Putin

Последно уредено:
Член од
14 април 2012
Мислења
32.530
Поени од реакции
66.070
Па на памтам за порано, ама очигледно не се мирисаат турниров. Неколку поени на неизнудена грешка на противникот прославија гласно. Нетипично и за двајцата.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.728
Поени од реакции
2.794
ако Чилич освои РГ ја нема никад да гледам тенис пак, жими све ви кажувам. па тоа е ненормално нешто колку е полесна другата половина, никогаш немам видено полесна половина.. и кретениве Циципас и Медведев чоукнаа ццц

Член од
8 мај 2022
Мислења
551
Поени од реакции
1.617
Генерално публиката на УС Опен важи како најлоша, ама мислам дка тоа е тешка заблуда. Попростачка публика од оваа во Париз едноставно нема.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.784
Поени од реакции
1.698
Генерално публиката на УС Опен важи како најлоша, ама мислам дка тоа е тешка заблуда. Попростачка публика од оваа во Париз едноставно нема.
Овој Србинот на Еуроспорт му ги брои на Надал одскокнувањата на топчето при сервис. Не го многу сака изгледа, ме потсеќа кога му одбројуваат на Јанис кога шутира слободни во Нба.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
Овој Србинот на Еуроспорт му ги брои на Надал одскокнувањата на топчето при сервис. Не го многу сака изгледа, ме потсеќа кога му одбројуваат на Јанис кога шутира слободни во Нба.
Па како да го сака кога го прца цел живот Новак у битни моменти, најсвежо во вторникот. :icon_lol:

Страшен меч иначе до сега, Рафа мора како знае и умее да го добие вториов сет зашо мечов е пренапорен до сега, а камоли да се одолжи.

Edit: Не умее.

Член од
8 мај 2022
Мислења
551
Поени од реакции
1.617
Па како да го сака кога го прца цел живот Новак у битни моменти, најсвежо во вторникот. :icon_lol:

Страшен меч иначе до сега, Рафа мора како знае и умее да го добие вториов сет зашо мечов е пренапорен до сега, а камоли да се одолжи.

Edit: Не умее.
Страшно лош сакаш да кажеш. Вториот сет е на ниво на двобој на Сара Ерани против Дементиева.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
Страшно лош сакаш да кажеш. Вториот сет е на ниво на двобој на Сара Ерани против Дементиева.
Прв сет беше мега јак. Али ајде нека биде страшно интересен место страшно добар ради вториов сет.

3 часа игра а се уште се игра втор сет, ок.

Во уста да им се посерам на ретардиве што направиле кров а не средиле вентилација, како во сауна да се играчите, затоа и 1000 брејкови паднаа у втор сет.
Автоматски споено мислење:

Ау каква штета :(

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
Ау ама беше језиво ова упм, сеа кога дадоа успорена се виде дека ептен ја свитка, мислам дека теорија нема да продужи.

Kajgana Shop

На врв Bottom