ATP тенис - општа дискусија

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.661
Каде е твојата прогноза пред мечот, немаше некој сериозен тениски поранешен тенисер/експерт да не тврдеше дека Новак е фаворит

Слично тврдеа и за Алкараз
Редовно пецкање е ова бе, не ми барај анализи ебате. :D
Чикси нека ти каже за прогнозата иако не пишав тука ништо, намерно.

Во право си дека повеќето го одбраа Новак али мене лично мечот со Феликс ми реши многу дилеми, чим издржа 5 долги сета тогаш немав сумњи дека може и со Новак.
Автоматски споено мислење:

Мангуп шо после војна глуми генерал.Шо не пиша твое мислење пред мечот,да те видевме шо експерт си?
За тебе сум Бјорн Борг. <3

Последно уредено:
Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.581
Поени од реакции
6.299
Надал на РГ аутсајдер против кој било? Навистина?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Каква ментална подготвеност, нереално :) Огромна разлика во статистиката, двојно повеќе излегувања на мрежа во однос на 2021. Искрено бев песимист по развојот на настаните во вториот сет, како да ми се врати сликата по третиот сет од 2021, меѓутоа еден огромен плус беше тоа што изгледаше дека Рафа многу повеќе ја сакаше победата.

2021 Roland Garros
Nadal [Winners/Unforced errors/Forced errors] - [48/55/37]
Djokovic [Winners/Unforced errors/Forced errors] - [50/37/39]

2022 Roland Garros
Nadal [Winners/Unforced errors/Forced errors] - [57/43/39]
Djokovic [Winners/Unforced errors/Forced errors] - [48/53/38]

Ефектот е двоен по поразот на Алкараз, ќе беше пеколно тешко да се совлада после 2 маратони.

И да, само потсети кој е шеф во Париз. :)

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.728
Поени од реакции
2.794
Ја немам гледано меч у кој Рафа бил поагресивен од овој, тоа беше НЕНОРМАЛНО нешто. од прв до последен поен кога и да имаше и секунда одма паралелата и бам готов е поенот. Исто бев скептичен по губењето на вториот сет, се врати филмот од лани ама Рафа повторно почна да мава прејако и еден од битните сегменти беше сервисот исто, мислам дека имаше 70% на погоден прв сервис.. ќе беше друга песна и вториот сет на брејк шансата на 3-0 на сервис на Рафа и 30-40 за Новак, дроп шотот да поминеше.. можда ќе беше и 4 - 0 и 3 - 0 после во сетови. Ама ако играа во 3 саат убедливо ќе беше, вака нит на услови нит на ништо, БОГ. Ништо не е готово на турниров, а се осеќам ко да е .. против Саша во полу финале, би требало да е полесно за разлика од Новак.. а финале, не знам таму тој дел кој од кој се поутепани.. не би ме изненадил ни Руне на 19 години да влезе у финале, мада би требало Рублев некако поискусен е.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
а финале, не знам таму тој дел кој од кој се поутепани.. не би ме изненадил ни Руне на 19 години да влезе у финале, мада би требало Рублев некако поискусен е.
Чила влага финале и го кине Ѕверев без мака :misticen:

Член од
6 март 2019
Мислења
404
Поени од реакции
600
Бреј колку е очајна другава половина на ждребот. Рафа - Зверев е финалето уствари, кој тепа негова е титулата.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.661
Мене страв ме фаќа за Костич, да тепаше Новак 17 нови профили ќе напраеше и ќе ракосуваше низ темава, вака постои голема веројатност вчера да се има упокоено од мара и да се има угушено од димот и тагата истовремено.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296

koga si vekje ljubitel na statistika,eve kompletna,za neshtata da se pojasni,,po periodi,po podlogi,celosna slika ke si dobiesh.
Mada na 30-29 nema mnogu prostor za mudruvanje,naprotiv,nijansi se vo prashanje.
Za mecot sinokja,pozasluzena pobeda zdravje.Rafa duplo povekje ja sakashe pobedata od ,,mojot,, favorit.Kvalitetot na tenusot,nivoti shto go igraa dvajcata e daleku od nivniot level,sinokjeshniot mec e eden od poslabite shto gi imat odigrano.Zverev-Alcaraz mecot beshe two level up po kvalitetot.Djokovic cuden,definitivno neshto ne beshe vo red so nego,se odnesuvashe kako da ima bolki vo stopalata.Footwork ocaen,bukvalno kako da beshe drug igrach vo sporedba od prethodnite mecevi.Se vadeshe na servisot,inaku ke beshe gazenje.Ke vrzeshe dva tri gema kako shto treba,so trchanje,so zelba,i lesno ke gi dobieshe,za posle pak apatija i igranje plitki topki po sredina,bukvalno mu se nudeshe na Rafa.Eve gemot vo koj servirashe za vtor set,dvata behendi,sho da ti kazam,level Magdincev.Ednostavno,se shlepashe cel mec,ne znam dali ocekuvashe deka ke pobedi na iskustvo i respekt nebare igra so Dimitriv,kako da zaboravil oti igra so Rafa.A i prikaznite okolu publikata,teshko palamudenje,publikata mu pomognala na Rafa,ona go podignala,ma nemoj da me hebesh,ti go podigna be prijatel so svojata pacersja igra.Toa e,idemo dalje,jbg. Neprepoznatliv e Djovak vo footworkot godinava,daleku od negoviot standard level,da ne zboruvame za negoviot beast mode.
Primetivte li kolku im se narusheni odnosite na dvajcata btw,poladna komu ikacija nikogash ne bila megju niv

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.724
Поени од реакции
2.493
Штета што губи Руне... Нема веќе да ја гледаме сестра му :(

Kajgana Shop

На врв Bottom