ATP тенис - општа дискусија

T

Tetro

Гостин
големо Браво за Љубичич, затегнат натпревар, напорен, но упорен си беше човекот :toe:

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Па на 31 година, заклучно со финалето да ги победиш Џокович, Надал и Родик...
Мислам дека не ни треба да победиш уште некој, за да заслужиш титула. :)
Доста е само Надал да го тепаш и исто ко да си освоил..Заслушена победа,иако е како изненадување на турниров..

Секоја чест за Љубичич, го оствари тоа што никој не очекуваше, ќе биде интересно ако биде кандидат за титула и на идните турнири.

Тешко дека може да го повтори ова..али ќе видиме..

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Едно големо БРАВО и за Љубичич и за Јанковиќ.
Стварно ме изненадија и двајцата..

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Љубичиќ го расури Родик со асови, и тука изгуби според мене Американецот, во секој случај браво за Љубичиќ, добра партија.

Ф

Фил Ајви

Гостин
Браво, секоја чест, пријатно ме изненади.

Честитки и за Јелена.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Долго време помина откако Љубичич беше во привте 5 на АТП листата. Стварно ме изненади ни на крај памет не ми беше дека он може да освои.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Љубичич со овој освоен турнир напредуваше до 13 позиција на АТП.Честитки

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Тешко дека може да го повтори ова..али ќе видиме..
Знам дека е тешко, ама ако игра вака, со одлично сервирање, барем на турнирите на тврда подлога ќе може да биде поконкурентен.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Љубичич се качи за 13 места на АТП ранг листата и сега е 13 играч на светот.На врвот имаше промена.На 3-то место е Мареј и Надал падна 4-ти.

Ovce_Pole-9

^Tennis Lover^
Член од
12 декември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Браво Љубо.Mалце ми беше криво кога го тепа Ноле ама па ептен ми е мило што го тепа Родик и тоа на домашен терен каде највеќе боли:DЗа Јелена што да кажам,па и не беше некое големо изненадување,беше прва тенисерка до скоро и сега очекуваме повторно да атакува на врвот иако ќе биде потешко бидејќи и Енан и Клајстерс се тука али ќе видиме, во тенисот се е можно.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Знам дека е тешко, ама ако игра вака, со одлично сервирање, барем на турнирите на тврда подлога ќе може да биде поконкурентен.
Абе да али и овие другиве ќе запнат..Кај и да е и Надал мора да тепа на некои турнири иначе отиде 10ти..за сервирање добар е..

Коа ќе напраиш нешто големо после многу е тешко истото да го оствариш..за сервирање чоекот е добар али не е се у тоа..како и да е со среќа нека му е титулата..

Коа ќе напраиш нешто големо после многу е тешко истото да го оствариш..за сервирање чоекот е добар али не е се у тоа..како и да е со среќа нека му е титулата..

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Човекот изјави дека оваа сезона му е во план да игра на завршниот мастерс турнир во Лондон, а тоа значи дека треба да биди меѓу најдобрите осум за да има место на тој турнир

И не мислам дека титулата на овој турнир е случајна или е сплет на околности, човекот стварно изигра фантастично

Нареден турнир е во Мајами и тој е Мастерс Иљадарка, па ќе видиме кој ќе биди тука најдобар

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Се извинувам за погоре..нетов се мрдна..Иначе честитќи и за Јелена преска дознавам дека и она освоила.....

Член од
27 јуни 2008
Мислења
401
Поени од реакции
5
Fala im i na Ljubo i na Jelena i na Novak sto ni prireduvaat vakvi zadovolstva i nie po bel svet da se izraduvame malku i barem za kratko vreme da ne ne sram dakazeme od kade sme.

Kajgana Shop

На врв Bottom