ATP тенис - општа дискусија

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Мене искрено да ви кажам не ми се свиѓа како тенисер Надал. Мило ми е ради годините што победи ама како тенисер не ме воодушеви.

Кога јас би бил тенисер би бил нешто слично како него. Недостаток на квалитет би надополнувал со борбеност :D Самиот факт што негов најголем квалитет во играта е да ги стига сите топки доволно говори дека е ограничен тенисер. Сервис слаб, јас не видов ни еден ритрн да направи. Два брејка направи со еден додир на топчето. Не викам дека некој му е крив на аргентинецот, него само сакам да истакнам зашто не ми се свиѓа како тенисер. За замја се покажа добар, ама ова е само еден јак турнир.. и мислам дека нема преиспозиции да биде број 1 на АТП. Тешко дека само од земјени терени ќе собере бодови за број 1. Не ми се свиѓа тоа што многу ретко напаѓа. Не ви личи малку на зајче во лицето? :D

Конкретно за финалето, иако изгледаше на прв поглед добро, мене не ми се свиѓаше. Многу еднолична игра на двајцата. До душа аргентинецот од време на време мењаше нешто во играта, ама затоа знаеше понекогаш да се понаша како Македонец - од чиста мира да губи :D чат-пат некој атрактивен поен и тоа.. ништо посебно.

Сетете се само на Австралија Опен оваа година Сафин - Федерер, атомски тенис. Тоа е тоа ако збориме за квалитетна игра...

уште еднаш, браво за Надал! Покрај се си заслужи..

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Gizo напиша:
шо зборите бе, зар само 18 има?
Ако не се лажам на денот на полуфиналето наполни 19. Не сум сигурен ама од прилика така..

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
gerard напиша:
Gizo напиша:
шо зборите бе, зар само 18 има?
Ако не се лажам на денот на полуфиналето наполни 19. Не сум сигурен ама од прилика така..
Роден е 3ти јуни 1986та што значи веќе има 19 години 8)

Инаку Жерард и мене не ми се допадна баш играта на Надал, но сепак со оглед на годините одлична е. Ќе има уште што да учи

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Абе не викам дека не е добар. Далеку од тоа. Таман работа..
Има време за него. Млад е, кариерата е пред него.. и ако е констатен ќе го вратиме пак назад на дневен ред :D :D

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Надал на трева. Ете го резултатот

1 коло

A. Waske (GER) 4 7 6
R. Nadal (ESP) 6 5 3

HALLE ATP

Ај веројатно ќе се подобри до Вимболдон па да го видиме во дуел пак со Федерер.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
Денес почнува најдобриот тениски турнир на терените на олд инглан клубот во лондон главен фаворит повторно е Роже Федерер кај машките и Марија Шарапова кај жените кои се ваши фаворити?

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Anonymus1 напиша:
Денес почнува најдобриот тениски турнир на терените на олд инглан клубот во лондон главен фаворит повторно е Роже Федерер кај машките и Марија Шарапова кај жените кои се ваши фаворити?
мене ми е Ана Ивановиќ, ама незнам дали игра и она

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Има време..
Првите кола се досадни. Нека се истребат малку, по можност да нема изненадувања.. и од четвртфинале натака е уживање право :)
Богами Вимболдон е Мундијал

Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
napraveno prvoto iznenaduvanje na Vimbldon eliminirana e Justin Anen - Arden od grchkata natprevaruvachka Elini Danilidu, Tim Henman pobedi i pokraj toa sho gubeshe so 2-0 vo setovi, vo narednoto kolo ekstra duel pomegju Marat Safin i Mark Filipuzis

Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
пред крајот на првата недела на вимблдон се случија две големи изненадувања првото е елиминирањето на Тим Хенман а второто е елиминицијата на Надал од вимблдон. сега англичаните повторно ќе жалат и нема да има победник британец и по 70 години пост

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Ама сум го испаднал Анчиќ а? Го играв во кладилница, очекував полуфинале да игра, додуша и тој очекуваше ама јас го заебав :lol: :lol: :lol: :lol:

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Немој да си ги играл Федерер!

Него јас само еден тенис гледав... ми отиде Вимболдон, јеби га сесија беше.. а башка сега е интересното..

Kajgana Shop

На врв Bottom