Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
Вештчко не вештчко ама Блек Поинт влегоа во историјата кој во 2005 год.кога никој не смееше да го спомени Александар Македонски тие во чест на него ја направиаја најголемата манифестација на Балканот со кој го воскреснаа духот на Александар Македонски,послем ова манифестација во 2005 започна и поставувањето на споменици на Александар Македонски во Прилеп и Штип,еве денес и во Скопје,Аеродромот во Скопје во негово име,Стадионот во Филип втори,Америка не призна под уставното име и многу други обележја во чест на великанот,сега повеќе Лет никој не може да му застане на патот на духот на нашиот син Александар Македонски.

Еве ти уште еден доказ кои твоите пријатели во 2008год.ја загушија најголемата манифестација за нашиот великан Александар трети Македонски,насловена како кралот на кралевите - царот на царевите.

Уживај Лет бидејки ти си патриото а сите други издајници,

Што ми докажуваш Лет за некои твои древни ритуали,да не е тоа Каин,ај види белјата јас мислев дека Каин е во Париз.

Инаку Лет ти благодарам што докажа само колку многу се во право Блек Поинт - да те потсетам со имаелот на Паско Кузман,кој ти јавно пред сите нас ни докажа со овиј пост - посебна благодарност до Лет за најголемото откритије кој како археолог ни докажа каде се коските. - доказ >

kade gospoda se grobnicite i koskite na nasite
> tatkovsci t.e
> > nasite paonski kralevi agis,lipij,leon,dropidi.t.n.koi
> se
> > okorneti ovde gospoda

> tatkovsci t.e
> se

Е дна голама благодарност до Лет,кој ни престави дел како уништуваат нашите археолози,наместо во гробницата да стојат коските на древниот македонец тие ги зафрлуваат по подруми каде ке стигнат.

Тебе да ти докажувам?

inventar987a.jpg

знаиш ли што е ова?

Еве го и доказот поцитувани,

А зошто дали знае некој од форумџиите на кајгана,а зошто археологот Лет ни преставува како коските од нашето древно македонско поколение се расфрлени каде ке стигнат,во било какви простории,а не стојат таме каде се пронајдени,кажете ми браќа зошто векви како Лет,па уште и докази преставува.

Лет од овој момент не можам повеке да дебатирам со тебе,ова е круна на све што барав од тебе,да ни се преставиш како археолог,а преку тебе да видиме кои се нашите археолози,верувај ми фрли многу бледа дамка за оние археолози кој навистина си ја сакаат Македонија и струката,по ова немам повеке одговори со тебе,колку сакаш пичувај против мене тоа си е твој проблем,јас не ти замерујем,а и нема богами и да ти одговорам,бидејки ја барав нешто патриотско од тебе Лет,а не она што ти го достави,во секој случај голема благодарност до тебе и овој матерјал ке се испратитаму каде што ке бартаме одговор за овие окренувања,уште еднаш и завршувам за секогаш со тебе Лет многу ти благодариме.

Вештчко не вештчко ама Блек Поинт влегоа во историјата кој во 2005 год.кога никој не смееше да го спомени Александар Македонски

> tatkovsci t.e
> se

Е дна голама благодарност до Лет,кој ни престави дел како уништуваат нашите археолози,наместо во гробницата да стојат коските на древниот македонец тие ги зафрлуваат по подруми каде ке стигнат.

Еве го и доказот поцитувани,

хахахаааааа
а бе Недела и Гоки
прекрасна комбинација
Дете Александар Македонски беше споменуван и објавуван овде уште одамна. Има книга која во оригинал се викаше Alexander the Great која во 1988 година во “Мисла“ (Македонија) е објавена како Александар Македонски (и уште мнооогу примери каде е објавувано за Македонија, Александар Македонски, Филип.... То ти е 17 години ПРЕД Блек енд Декер да “влезе“ во историјата пошто се осмели да го спомене Александар Македонски.

Пред некој пост ти напишав дека треба некој од вас да запне и заврши факултет (историја и археологија) па нема оние тазе коски да ги меша со коски на антички Македонци. Само сакав да докажам колку сте тупи. Сликите се од Мастрихт (Холандија) и се наоѓаат во една католичка црква и се од 17-18 век (коските)

хахахахаха се расплака кутар Гоки за коски на некој холанѓанец од пред 200 години мислејќи дека се коски од македонски крал. Кога ќе завршиш факултет и поработиш на терен ќе можеш да ја забележиш разликата и ќе ти се разјаснат многу работи кои те измачуваат.
Инаку сликите од сегашните истражувања не смеам тук така да ги објавувам на форуми пошто си има закон и правилник кој како и кога смее.

хахаххаааа
фала што ми го разубави денот Гоки!

Почитувана директотке Мери во прилог ви доставуваме протестна нота до музејот на Р Македонија од Блек Поинт,горе почитуваниот ним нека им докаже од кој холангенец се коските.
По утврдувањето на точната состојба во локалитетот Црквиште с.Мородвис - Коцанско,зклучибме дека истиот се наоѓа во рунирана и жална состојба иако се работи за значаен духовен центар.
Коските и другите посмртни останки се расфрлени низ целиот локалитет,и во локалното училиште во црна вреќа ставени во подрумските простории.Откриените гробишта и гробови немаат никаква заштита.Базиликата е тешко оштетена.Гробницата исто така.Сето ова се случува поради немање на слух да го заштитиме достоинството на нашата историја,што на дело ни го покажува лице вработено како археолог,преставен како Лет,во форумов кајгана.На жалост истата грешка се повторува и во други локалитети низ републиката поради негрижата на одредени археолози и непрофесионалноста од истите,кои за жал се платени од народот и неговите пари,а поради состијбата би требало да си ги зароботите истите.

Со поздрав,очекуваме вие како институција да ја покренете иницијативата на Блек Поинт.

Тебе да ти докажувам?

inventar987a.jpg

знаиш ли што е ова?

Во прилог ви го доставуваме матерјалот од ваше вработено лице - археолог ,,Лет,,познат во форумов од кајгана,па сами утврдете дали тие коски се пред 200год,од некој холанганец,како што вели тој самиот.
со почит дитекторке Мери.

хахахахааааа

“ваше вработено лице Археологот Лет 3“
хахахахаааа

Гоки Гоки
oва е една од најдобрите Недели во ова година...

paonskitajnigrobovi.jpg

еве ти уште една слика од истиот ден, од Мастрихт, од истата црква... па прашај го Паско да не е случајно ова паонската гробница

аа хахахахаааааа

Секој оној кој се брани и самиот на себе се докажува без да биде повикан е осомничен,за одредно дело кое го сторил,и колку повеќе се браниш толку повеке го докажуваш криминалниот престап,за кои ке ти престои обвинителен акт,горе почитуван господине,

Инаку за да бидат разберени моите постови на ова тематика за Македонија,треба сите заедно да имаме во предвид за најголемиот заговор на штета на Македонија,а тоа е ,,дека демек се почнува од времето на хеленизамот или Елада,,послем тоа верувам дек сите ка ја разберете вистината и што сум сакал да ви докажам - поздрав.

И кога ке ја погледнеме потоа денес ситуацијата ке забележиме повторно проблем на штета на Македонија,а тоа е пак денешната западна цивилизација почива на хеленистичката цивилизација и Елада.

Гоки еве уште еден доказ:

Dali%20Skull_kl.jpg

Да разјаснам поубаво - сите сознанија пред Елада значи 4 до 5 век.п.н.е.се запишани како митологија.Значи ние почнуваме од митологија или на дотогачните сознанија им е ствен предзнак митологија за секогаш да се заборавидека постоеле.Денес Западот има сериозен интерс за тоа.Тука лежи и проблемот на Македонија со Грција денес.Или она што се случуваше во Ирак.Библиотеката во Ирак е уништена од воена сила.Значи денес светот почива на тие работи и контрола на умот преку финансиите,најпрво а подоцна преку културата и се останато преку надградба е направен еден сериозен фалсификат.Можеби во блиска иднина ке созрее времето,благодарение на глобализацијата,на поместување на интересите да се расчисти со ова митологија.

Гоки!

Еве ги:

Church_of_Bones_Prague.jpg

сите на купче од Прометеј преку Зорба Талес Херакле Јафа...

хехеее

И на крај ако воопшто е митологија,зашто како тогаш располагала со такви сознанија и второ како се јавуваат одредени ад хок сознанија во науката каде што нема сериозна евиденција на сукцесивно научно истражување,туку наеднаш имате некое екстремно научно откритие како кај Анјштајн.Читајки ја еврејската филозофија дојдов до клучот за овие наши работи.Знаеме денес кој го контролира светот,и за тоа со текот на времето многу работи ми стануваа се појасни и појасни.

Гоки еве и паонски крал во својата кочија:

skull1.jpg

А сега доста се мајтапевме со гоки па да преминиме на озбилни теми ....

Гоки што беше по националност кралот Македон?

> > bidejki si nezaentirisiran a toa go dokazuvas so nemo
> > sledenje na situacijata igrajki sah so nas,vo pcetokot
> ja
> > gubis bitkata i dokolku prodolzis vaka ke ja izgubis
> bitkata
> > za zacuvuvanje na imeto za koj poslem ti ke bides
> > najgolemata crna damka na makedonija samo zatoa sto

Абе момче извини, ама тебе навистина ти фаленко малку а?

Хахахах, од кога спорот станал Археолошки и Историски?

Абре ти свесен си дека и Александар да стани до Гробот, и Крали Марко со коњот да ја пердаши Бакојани, никогаш Грк не ти признава тебе дека си потомок на антикчкиот свет.
Има сила Гркот не го интересира, не те пушта НАТО и ЕУ, ќе те изолира, ќе умриш за јадење и така полека полека ќе му се скурчи на некој цел живот да живее со леб и сол, ќе се крени на нозе ќе го смени името, чао пријатно.

Спорот е ПОЛИТИЧКИ а не ИСТОРИСКИ или АРХЕОЛОШКИ.

И те молам не ме бомбардирај со фрагменти од Ден Браун и Илијада на Хомер, пошо славјаните дошле накај 7-9 век, ако нешто треба да им докажеш, треба тоа, дека славјаните се антикуе, а со тоа и цел свет да го побиваш!

Ок бре што им смета ако се викаме Македонија тогаш??? Каква политика игра тука...Нимиц во една дебата и имаше кажано на Бакољами дека ова што го прават е апсурд...и даде пример дека САД воопшто не би се бунел ако Мексико сака да се прекрсти во Тексас...секако дека нема и зошто да се буни,не може ништо да загуби...Додека во случајот Македонија-Гејлада станува збор за историски проблем

Ок бре што им смета ако се викаме Македонија тогаш??? Каква политика игра тука...Нимиц во една дебата и имаше кажано на Бакољами дека ова што го прават е апсурд...и даде пример дека САД воопшто не би се бунел ако Мексико сака да се прекрсти во Тексас...секако дека нема и зошто да се буни,не може ништо да загуби...Додека во случајот Македонија-Гејлада станува збор за историски проблем

Кој не го разбира апсурдот, тој пати и страда, а со него и сите околу него. Со сувото и суровото.

Има моќ бе, што му моеш? Ништо!
Не те пушта Еу, не те пушта НАТО, не те остава да се развиваш, ќе климчиш и ќе пцојсаш за јадење!

Од Пикасо - Абре ти свесен си дека и Александар да стани до Гробот, и Крали Марко со коњот да ја пердаши Бакојани, никогаш Грк не ти признава тебе дека си потомок на антикчкиот свет.
Има сила Гркот не го интересира, не те пушта НАТО и ЕУ, ќе те изолира, ќе умриш за јадење и така полека полека ќе му се скурчи на некој цел живот да живее со леб и сол, ќе се крени на нозе ќе го смени името, чао пријатно.

Од мене - ти така мислиш,пишуваш како да си син на Баколјани,па зарем само НАТО И Е.У.постојат на земјината топка.Гледам јс леб и сол јадеме,ја ти гарантирам во многу блиска иднина гркот ке јади леб и сол,а името ке остане негибнато.

Од Пикасо - И те молам не ме бомбардирај со фрагменти од Ден Браун и Илијада на Хомер, пошо славјаните дошле накај 7-9 век, ако нешто треба да им докажеш, треба тоа, дека славјаните се антикуе, а со тоа и цел свет да го побиваш!

Ова форма денес исчезнува,а вистината се движи со брзината на светлината за Македонија,мене ме чуди живеете во Македонија,јадете леб од македонска земја а плачите за грците - чудно плчење за брат,кои ни рецка не става за вас во Македонија.

Од Пикасо - Има моќ бе, што му моеш? Ништо!
Не те пушта Еу, не те пушта НАТО, не те остава да се развиваш, ќе климчиш и ќе пцојсаш за јадење!

од мене - абе каква моќ,какво НАТО,какво Е.У.со уцени.

Абре кој Грци кој црни камења, плачам да ми биде поубаво мене, да тера бизнисот, да има пари, да има јадење, уживање, јас сум си Хедонист, да има коа ќе ми текне да посакам да чујам Берлинска Филхармонија во живо, туп авионот, таму да се најдам, да има да гледам изложби од денешни и стари автори, убав живот пиле, убав живот...

А ти обвинувај го Паско, дај боже ти да бидеш во таа позиција па да видиме ти што ќе промениш, оти од вакви ветувачки капацитети, главата тапан ни се напрај... ПРАКСА, нема!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom