Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
Грците не го пронајдоа гробот на Филип.
Тоа го знае секое дете.
Тоа е само претпоставка која не е докажана
Ни пишуваше на гробот Филип ни по нешто можеа да дкоажат дека е Филип. А вие од Блек енд декер одма гаѓи наполнавте од страв.

А пред Филип, Александар, Аминта, Пердика....

велиш постоел кралот Македон.
Тој крал Македон, што беше по националност?

Вистинската престолнина на македонските кралеви од лозата на аргестидите ,,Ајгај,,според истражувањата треба да ја бараме со македонскиот цар Архелај,од 413 год.п.н.е. до 400год.п.не.- крал кој ке ја зајакнал Македонија,довел на дворот поети и артисти.Архелај бил потомок на Херакле,а македонските цареви биле потомци на Архелај.Македонскиот цар Архелај ке биде забележан и по воведувањето на оломписките игри (особено застапени конските трки,бидејки македонската лозата на аргестидите се најголемите љубители на коњите,па од тука и не случајно погребалните ритуали на македонските цареви се закопувани со нејзината кралска кочија и коњите).Во близина на местото каде ги воведи Архелај олимписките игри во конски трки би требало да се навога и храмот на главниот митолошкиот бог според верувањата на македонските цареви кој е господар на небото и целиот свет.Архела е препознатлив по лавјата кожа што ја носи на главата,понатаму сите македонски цареви кој се преставен со ваков атрибут се наследници на македонската династија Аргестиди.

Грците не го пронајдоа гробот на Филип.
Тоа го знае секое дете.
Тоа е само претпоставка која не е докажана
Ни пишуваше на гробот Филип ни по нешто можеа да дкоажат дека е Филип. А вие од Блек енд декер одма гаѓи наполнавте од страв.

А пред Филип, Александар, Аминта, Пердика....

велиш постоел кралот Македон.
Тој крал Македон, што беше по националност?

Лет конечно се пројавија вистинските ангелски сили кај табе,така те почитујем бре човече значи грците не го пронајдоа,ајде Лет ако сакаш да добиеш вечен шивот да си помогнеме ти да го пронајдиш,бидејки Лет ти имаш титула,а ние немаме,а и твојот лидер Паско се плаши,

,,велеј ки ни таа работа е за големи и величанствени луге,јас не сум толку голем и величанствен за да ви помогнам,,
Алде Лет да влезиш во историјата со твојата диплома и да те споменуваат секогаш кој ке ја посети вистинската гробница на македонските цареви од лозата на аргестидите,па и на Филип втори,мислам на вистинската не како што грците го излагаа целиот свет.

Да те потсетам Лет 40 македонски цареви од лозата на аргестидите се заедно,40 саркофази,40 кочии,40 круни - брате Лет.заеби го бројот 103.

Еве Лет неколку дописи со твојот Паско Кузман и нашиот претседател Владо - Попе(кобра)со кој ти Лет само знаеше да се исмејуваш на него и целиот Блек Поинт,провери ги датите од кога се бара соработка,и зошто Паско Кузман се плаши,а не екипата на Блек Поинт како што велиш ти г.Лет.

> From: Pasko Kuzman <pasbukefal@yahoo.com>
> > Subject: Pozdrav od Atlantida
> > To: aleksandrijada2005@yahoo.com
> > Date: Monday, July 7, 2008, 7:09 AM
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Zdravo Vlado,
> > Ne ti odogovarav zaradi PREMOLCUVANJE NA VISTINITE ZA
> > MAKEDONIJA,
> > tuku zaradi toa shto ne mozam da izlezam vo presret na
> > tvoite baranja ( neznam
> > i koj moze da ti izleze vo presret vo ovaa zemja), oti
> > tvoite baranja i SFAKJANJA
> > se sigurno za nekoi silni i velicenstveni lugje koi
> ziveat
> > na planetata Zemja, a jas
> > ne sum tolku silen i velicestven. Inaku, od nikogo ne
> se
> > plasam, a osobeno ne
> > se plasam od minatoto, od segasnosta i od idninata.
> > Mnogu te pozdravuvam. Da si ziv i zdrav,
> > Pasko
> >
> >
> >
> >
> > --- On Thu, 7/3/08, Vlado Popeto
> > <aleksandrijada2005@yahoo.com> wrote:
> >
> > From: Vlado Popeto
> <aleksandrijada2005@yahoo.com>
> > Subject: pozdrav od crna tacka
> > To: pasbukefal@yahoo.com
> > Date: Thursday, July 3, 2008, 3:01 AM
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Zdravo Pasko!!!
> > bidejki si nezaentirisiran a toa go dokazuvas so nemo
> > sledenje na situacijata igrajki sah so nas,vo pcetokot
> ja
> > gubis bitkata i dokolku prodolzis vaka ke ja izgubis
> bitkata
> > za zacuvuvanje na imeto za koj poslem ti ke bides
> > najgolemata crna damka na makedonija samo zatoa sto
> praves
> > ona sto tebe ti odgovara kao da nasata majka
> makedonija e
> > samo tvoja i na nikoj drug od tamu e i nasata
> > zagrizenost.site moj pisma do tebe se isprateni na
> site
> > mediumi ovde i vo amerika,vo njurk,vo
> detroit,avstralija vo
> > sidnej,volongong i.t.n pa narodot neka odluci kade e
> > problemot.poradi pasivnosta na institucijite nie kako
> sto
> > obekavme ke pocneme sami taka i napravivme pocnuvame
> so
> > dodona ili morodvis pozestoko od 2006god materjalot
> mozes da
> > go dobies od novinarot venco od nova makedonija koj e
> prviot
> > sto ke ja zapocne ofanzivata za dokazuvanje na
> vistinata
> > kade gospoda se grobnicite i koskite na nasite
> tatkovsci t.e
> > nasite paonski kralevi agis,lipij,leon,dropidi.t.n.koi
> se
> > okorneti ovde gospoda

Go to Previous
message |
Go to Next
message | Back to Messages

Да те потсетам Лет - Паско пишува -

Zdravo Vlado,
> > MAKEDONIJA,
> ziveat
> > ne sum tolku silen i velicestven. I

neznam
> ziveat

Дали Лет ти можеш,остави ја силата и мудроста по форумов,ајде заедно на терен да се покажиме пред цела Македонија.

Блек Поинт што и да направи,не може а луќето со титуле не сакаат и каде е проблемот брате Лет објасни ми те молам,бидејки ние немаме лица со титули,но тоа не е проблем,па зарем Никола Тесла имал титула.

Датата Лет - On Thu, 7/3/08, Vlado Popeto
> > <aleksandrijada2005@yahoo.com> wrote:
од кога ние издајниците со факти и аргументи започнавме да се бори ме со дух,ум,и фанатизам, - 7 јули 2008,уште Македонија ги немаше проблемите како сега што ги имаше,доколку некој го сватеше и не се исмејуваше на Владо - Попе и целиот Блек Поинт Македонија немаше денес да ги има овие проблеми,и те молам не ги прави издајници Блек Поинт,и не се исмејувај.

se sigurno za nekoi silni i velicenstveni lugje koi
> ziveat - од Паско Кузман

a jas
> > ne sum tolku silen i velicestven. од Паско Кузман

Вистинската престолнина на македонските кралеви од лозата на аргестидите ,,Ајгај,,според истражувањата треба да ја бараме со македонскиот цар Архелај,од 413 год.п.н.е. до 400год.п.не.- крал кој ке ја зајакнал Македонија,довел на дворот поети и артисти.Архелај бил потомок на Херакле,а македонските цареви биле потомци на Архелај.Македонскиот цар Архелај ке биде забележан и по воведувањето на оломписките игри (особено застапени конските трки,бидејки македонската лозата на аргестидите се најголемите љубители на коњите,

Диагорос од Родос беше победник во бокс на 79 олимписки игри во 464 година ПНЕ.

From: Pasko Kuzman <pasbukefal@yahoo.com>
> > To: aleksandrijada2005@yahoo.com
> > Date: Monday, July 7, 2008, 7:09 AM
> >дали ја гледаш датата Лет но и Паско пишува Subject: Pozdrav od Atlantida дали утре ке отидеч во негова канцеларија да ме се исмејуваш за Атлантида како тоа што го правеше со мене објасни ми Лет.

Диагорос од Родос беше победник во бокс на 79 олимписки игри во 464 година ПНЕ.

Лет не се лигави прати ги постовите остави сега вештачки олимписки игри од грците измислени на Родос,друго те прашуваме хероју македонски,дали имаш муда да ни пом огнеш како лице со диплома за археологија,со титула.

eznam
> ziveat

Докажи му Лет на Паско Кузман дека има такви луге во Македонија со диплома,и титула,и зошто ти не бидеш херојот.

Алде Лет да влезиш во историјата со твојата диплома и да те споменуваат секогаш кој ке ја посети вистинската гробница на македонските цареви од лозата на аргестидите,па и на Филип втори,мислам на вистинската не како што грците го излагаа целиот свет.

> problemot.poradi pasivnosta na institucijite nie kako
> sto
> so
> mozes da
> prviot
> vistinata
> tatkovsci t.e
> se

kade gospoda se grobnicite i koskite na nasite
> tatkovsci t.e
> se

твојот лидер Паско се плаши,

,,велеј ки ни таа работа е за големи и величанствени луге,јас не сум толку голем и величанствен за да ви помогнам,,

From: Pasko Kuzman <pasbukefal@yahoo.com>

Што сака да ни каже Паско Кузман Лет со ,,поздрав од Атлантида,,за која Атлантида ни ја споменува.

> mozes da
> prviot
> vistinata
> tatkovsci t.e
> se

Ова светилиште Лет да не го споменува случајно и Настрадамус во Македонија со неговите пророчанства исто како и Ематија за кој јас реков дека клушот на све е областа Ематија - Настрадамус пишува дека Ематија Македонска,јас незнам денес дека за Грција ја споменува Ематија,бидејки по некоја божја премисла уште ние постоиме под името Македонија,а верувај ми и така ке остане,секој оној што ке се обиде да го смене името до седмо колено генот ке му биде уништен

А оти не соберите сили, завршите факултети и ги земете работите во свои раце?
Па до сега за овие 6-7 години ќе завршевте барем од вас таму 4-5 души кој историја кој археологија ќе си имавте дипломи, и ќе можевте сериозно да истражувате.
Што ве спречува во тоа?

А за тие вештачки или невештачки олимписки игри. Јас разбирам некој кој отпосле ќе направи нешто вештачко, или лажно (фалсификат) имитирајќи го оригиналот, али ако нешто постои ПРЕД “оригиналот“ тоа не може да биде ни фалсификат ни лажно ни вештачко. Кога Спартанецот Кионис во 665 година ПНЕ победил во скок во далечина не можеш да кажеш дека победиил на “вештачка“ олимпијада, зато што тврдиш дека некој друг 300 години ПОКАСНО ја вовел “оригиналната“ олимпијада.

особено застапени конските трки,бидејки македонската лозата на аргестидите се најголемите љубители на коњите,па од тука и не случајно погребалните ритуали на македонските цареви се закопувани со нејзината кралска кочија и коњите
Лет значи трки со коњи,нема бокс,мокс и слично каја македонските олимписки игри,и те молам сконцентрирај се со А Ј Г А Ј остави ги фалсификатите за момент.

А оти не соберите сили, завршите факултети и ги земете работите во свои раце?
Па до сега за овие 6-7 години ќе завршевте барем од вас таму 4-5 души кој историја кој археологија ќе си имавте дипломи, и ќе можевте сериозно да истражувате.
Што ве спречува во тоа?

А за тие вештачки или невештачки олимписки игри. Јас разбирам некој кој отпосле ќе направи нешто вештачко, или лажно (фалсификат) имитирајќи го оригиналот, али ако нешто постои ПРЕД “оригиналот“ тоа не може да биде ни фалсификат ни лажно ни вештачко.

Така и одлучивме Лет бидејки кај вас нема луге со муда,тројца од Блек Поинт ке започнат во Штип,каде имаме добра соработка со братото и таткото на академик Џан Митрев,а кога сме кај Џан Митрев ве поканувам сите македонци да видите што е македонизам каде истѕиот тој со лични негови средства ги воскреснува древните македонски тврдини со најголемото светилиште во вид на амфитеатар на околните ридов во Штип.

особено застапени конските трки,бидејки македонската лозата на аргестидите се најголемите љубители на коњите,па од тука и не случајно погребалните ритуали на македонските цареви се закопувани со нејзината кралска кочија и коњите
Лет значи трки со коњи,нема бокс,мокс и слично каја македонските олимписки игри,и те молам сконцентрирај се со А Ј Г А Ј

Лет значи трки со коњи,нема бокс,мокс и слично каја македонските олимписки игри,и те молам сконцентрирај се со А Ј Г А Ј остави ги фалсификатите за момент.

Лет значи трки со коњи,нема бокс,мокс и слично каја македонските олимписки игри,и те молам сконцентрирај се со А Ј Г А Ј

А бе шо олимписки игри се тие само со коњи трки. То ти е бе хиподром - кладилница. Олимписки игри подразбираат повеќе дисциплини. То што се тркале само со коњи не е олимпијада.

Џан Митрев,а кога сме кај Џан Митрев ве поканувам сите македонци да видите што е македонизам каде истѕиот тој со лични негови средства ги воскреснува древните македонски тврдини со најголемото светилиште во вид на амфитеатар на околните ридов во Штип.
Хирургот со светско реноме, д-р Жан Митрев во Штип е со намера да гради амфитеатар со 10.000 седишта.
Објектот го планира на 5 хектари во месноста Потклисибир. За грандиозниот објект да почне да се гради, д-р Митрев потврда бара од штипскиот Совет.
Барањето ќе биде разгледано на утрешната седница на Советот, но речиси е сигурно дека одговорот ќе биде позитивен. Препорака за изградба на амфитеатарот Комисијата за урбанизам веќе даде. Амфитетатарот ќе биде дел од респектабилнен објект за рехабилитација, аместување, рекреација и спорт.За реализација на идејата д-р Жан Митрев бара проширување на локацијата за 5 хектари.

А бе ќе гради НОВ нема да возобновува или реконструира некој антички. То е новокомпоновано, не е историско.

Хирургот со светско реноме, д-р Жан Митрев во Штип е со намера да гради амфитеатар со 10.000 седишта.
Објектот го планира на 5 хектари во месноста Потклисибир. За грандиозниот објект да почне да се гради, д-р Митрев потврда бара од штипскиот Совет.
Барањето ќе биде разгледано на утрешната седница на Советот, но речиси е сигурно дека одговорот ќе биде позитивен. Препорака за изградба на амфитеатарот Комисијата за урбанизам веќе даде. Амфитетатарот ќе биде дел од респектабилнен објект за рехабилитација, аместување, рекреација и спорт.За реализација на идејата д-р Жан Митрев бара проширување на локацијата за 5 хектари.

А бе ќе гради НОВ нема да возобновува или реконструира некој антички. То е новокомпоновано, не е историско.

Да Лет гради нов и реков воскреснување,не реков на темели или возобновување и да те потсета 70%работите се завршени за ова грандициозно здание,и не 10 000 Лет 20 ооо седишта ке има амфичкиот театар,што е за псдравување од нашиот Џан Митрев

Да и Охридскиот аеродром го реконструираа и ја продолжија пистата за 45 метри и кладоа нова сигнализација.

А бе шо олимписки игри се тие само со коњи трки. То ти е бе хиподром - кладилница. Олимписки игри подразбираат повеќе дисциплини. То што се тркале само со коњи не е олимпијада.

Да Лет точно е дека се работи за хиподром,а не кладилница и те молам не си ставај тв ои епитети кои се многу банални за тебе како интелектуалец,не ти личи,смешен си,но сега токму тој хиподром изграден од Архелај е поврзан со градот А Ј Г А Ј и ако се озбилеш можам да дебатира доколку продолжиш со твоите ниски и некултурни исмејувања немам повеке коментари,а и се докажа дека немаш муда за хероизам,па те молам достави некој твој матерјал,писмо,имаел што си направил Ти Лет за нашата заедничка мајка Македонија,ние ти преставивме дел од имаел до твојот лидер ја виде датата и никој не мрда сеуште со палецот за овие откритија на Блек Поинт,бидејки ти не ослонуваш како издајници и работиме против Македонија,докажи сега и ти колку работиш за Македонија,нели ти си херојот,патриотот,другите сите се издајници,за кој ке ми биде посебно драго и мило за да почнам во иднина да разговарам со теб г.Лет.

Да и Охридскиот аеродром го реконструираа и ја продолжија пистата за 45 метри и кладоа нова сигнализација.

Ти кажав дека многу си банален и смешен со вакви ниски работи не ти личат како интелектуалец,за кои верувам дека послем ова конечно треба рецка да ти ставам бидејки си неколтурен и неозбилен за работи кои многу значат за сите нас како македонци,чекам доказ за твојот патриотски и херојски дух за Македонија,во спротивно твоите постови нема да ги примечујем едноставно како да не постоич во кајгана.

> problemot.poradi pasivnosta na institucijite nie kako
> sto
> so
> mozes da
> prviot
> vistinata
> tatkovsci t.e
> se

kade gospoda se grobnicite i koskite na nasite
> tatkovsci t.e
> se

твојот лидер Паско се плаши,

Zdravo Vlado,
> > MAKEDONIJA,
> ziveat

Море Гоки тебе чоек никако крајот да ти го фати.
Прво почнуваш со муабети дека Митрев ќе гради НОВ амфитеатар значи ништо древно и старо па одеднаш се лутиш ако некој спомене дека исто ете се реконструирал и Охридскиот аеродром.
Демек НОВИОТ амфитеатар на Митрев е во директна врска со Илирите и Паонците а Охридскиот аеродром не е (туку е подла јудејска лага)

tuku zaradi toa shto ne mozam da izlezam vo presret na
> ziveat

Море Гоки тебе чоек никако крајот да ти го фати.
Прво почнуваш со муабети дека Митрев ќе гради НОВ амфитеатар значи ништо древно и старо па одеднаш се лутиш ако некој спомене дека исто ете се реконструирал и Охридскиот аеродром.
Демек НОВИОТ амфитеатар на Митрев е во директна врска со Илирите и Паонците а Охридскиот аеродром не е (туку е подла јудејска лага)

Остави го градењето како започнало така и ке заврши бидејки 70%се завршени работите,дај ми доказ за твојот патриотски дух што си самостално ти како индивидуа направил за Македонија.

Остави го градењето како започнало така и ке заврши бидејки 70%се завршени работите,дај ми доказ за твојот патриотски дух што си самостално ти како индивидуа направил за Македонија.

Тебе да ти докажувам?

inventar987a.jpg

знаиш ли што е ова?

Еве ти уште еден доказ кои твоите пријатели во 2008год.ја загушија најголемата манифестација за нашиот великан Александар трети Македонски,насловена како кралот на кралевите - царот на царевите.

Уживај Лет бидејки ти си патриото а сите други издајници,

Тебе да ти докажувам?

inventar987a.jpg

знаиш ли што е ова?

Што ми докажуваш Лет за некои твои древни ритуали,да не е тоа Каин,ај види белјата јас мислев дека Каин е во Париз.

Гоки ова е се вештачко.
Камо трки со коњи. Ваљда Александар не скокал со падобран и не возел Лада Нива и не го погребале со јамаха

Гледаш Гоки зошто не те бива, не препознаваш инвентиран и депониран материјал од терен.
Зато се буниш после па мислиш дека е Кадмо зет на Илириј па мислиш дека рамсес живеел во 6 век ПНЕ па мислиш дека Енгелс докторирал филозофија......

Немаш познавања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom