Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам за вас но ние Македонците ваљда имаме право да дознаеме што бил по националност кралот Македон.

Многу си далеку ти Лет од македонскиот корен,тоа го приметив со вулгарноста пред некој ден за мојата родена мајка,- македонецот никогаш не ја понишува својата мајка,ти кажав за твојот корен,за твојот дедо кој низ цела Персија клесаше на камен како ја боде со бодежи македонската Голема Мајка,и на крај сам се избоде,биди внимателен Лет,никогаш ни во сон не помислувај да одиш против Големата Мајка бидејки таа секогаш и со врховните ангели на космосот.и немој такви јудејци да се криите позади македонизамот,се со една единствена цел да го уништите,бидејки вашиот кувар ви има така наредено.

Сега одговориме и докажиме на едно од моите прашања од горните постови што Лет ти ми даваш нова димензија со своите откритија,на пр.103 македонски кралеви од лозата на аргестидите.

Тоа го имаш кај
Аполодор кој запишал (во воето дело “Хроника“) легендата за илириј, дека Феничкиот крал Агенор го праќа својот син Кадмо да ја бара Европа 9сестрата на Кадмо) која ја грабнал Зевс. Кадмо не најдувајќи ја а не сакајќи да се врати дома го основа градот Теба, за жена ја зема Хармонија (ќерка на Арес и Афродита) и со неа го добива синот Илириј.
Значи Илириј е син на Кадмо а не е кадмо зет на илириј.

Тоа исто го имаш и кај Овидие во “Метармофозите“ значи кралот Агенор го праќа синот Кадмо да ја бара Европа па се жени за Хармонија и им се раѓа Илириј

А твојот "nick" кирилица ли е ?? :nenene:
Мојот ник е име на една хрватска група која е така во оригинал.
Штом ќе го сменат во кирилица и јас го менувам никот.
Али текстовите си ги пишувам на Македонска кирилица.

За македонските кралеви од лозата на Аргестидите ти пишав дека се погребани во заедничка гробница каде секако Филип втори исто така е погребан во истата гробница.Значи независно ти велиш дека тоа се биле 103 македонски кралеви од оваа лоза,сите во заедничка гробница те разбирам,но нешто што ми дава сомнеж да размислувам е тоа што грците откако демек ја пронајделе гробницата на Филип втори,поминаа толку години за кој ти ке ми одговориш Лет и замисли од тие 103 македонски кралеви,барем до ден денес грците покрај Филип втори барем уште еден македонски крал да пронајдат од лозата на Аргестидите - чекам одговор Лет.
Ке ти помогнам како можеш да го решиш проблемот,а тоа е престолнината ,,АЈГАЈ,,запомни Лет не Ајга по некоја си коза,со рогови можеби козата и пентаграм имала на челото,- значи Лет ебеш Грци запомни не АЈГА ТУКУ
,,А Ј Г А Ј ,,

Убо Гоки... убо
сега можеш ли (смееш ли) да ни кажеш што бил по националност кралот Македон??

Мојот ник е име на една хрватска група која е така во оригинал.
Штом ќе го сменат во кирилица и јас го менувам никот.
Али текстовите си ги пишувам на Македонска кирилица.

аааа. хрватска значииии.. а тија наши ли са ??

Не разбирам, кога хрватската група ќе го промени името во кирилица ти ќе го смениш исто.. така ли ??

Па, ште си почакаш до тогај... :kesa:
==================================================

(ај не те закачам повеќе, ама сериозно,.. гледај да бидеш поконструктивен, и не ја минирај Темава..! )

Кралот Полифем,кој владеел со тогашна Европа-континент,бил син на Посејдон и Таоса.Посејдон е син на Крон,а пак Крон е син на Ереб,или Уран. Додека Таоса е ќерка на Форк,односно внука на Понт и правнука на Етер,од што се подразбира дека татко на Понт е Етер. Оваа родословна гранка води до самиот Хаос,односно почетокот на нашето памтење преку постоечките записи што ни ги нуди историјата како наука. Пред да продолжиме со следењето на Полифемото родоначелство,да кажеме дека прв владетел со светот по Хаосот бил кралот Етер,по него владееле Крон,Понт и Јапет-неговите синови,со што доаѓа до делење на териториите на тогашното единствено кралство или царство кое се протегало на трите континенти меѓусебно поврзани со копно,Европа,Азија и Африка. Продолжува делбата на териториите со кои владеел со Скитија и Мала Азија,односно териториите лоцирани околу Црното Море кое тогаш се викало Понтско Море,а државата со која владеел Понт-Понтида. Подоцна ова кралство им припаѓа на синовите на Форк-Зевс и Посејдон,кои се судираат со синовите на Јапет-Атлант и Прометеј,со тоа што спрема легендата излегува дека Зевс го оковал Прометеја на една карпа на планината Кавказ,оставајќи го да ги окајува своите гревови,а Атланта го казнил така што на својот грб да го држи небото над Африка.

Почнал со бројката еден,кое броено од сега наназад би била 7512 кога се појавил кралот Полифем,односно од која година,не е утврдено,но приближно доста одмерено може да се каже дека неговата родословна гранка продолжува со неговите и синовите на сопругата му Галатеа,ќерка на Нереј,а правнука на Етер. Значи Полифем и Галатеа изродиле три сина на кои им дале имиља Илириј,Гал-Галат и Келт кои по заминувањењто на татко им стануваат родоначалници на три големи територии и три народи кои по нивното име го добиле името Илири,Гали и Келти,односно ги нарекле териториите Илирија,Галија(Галатеа) и Келтида.Од изнесеното се гледа дека кралството на Полифем се дели на три дела,а тоа е главно денешна Европа,бидејки и сега таа е населена со потомците на тие три народи,иако сега се јавуваат со нови имиња. Продолжуваме со следење на родословното стебло на кралот Илириј и неговата жена Електра,бидејки тој е крал на Балканот,во чиј состав сме и ние,додека што се се одвивало на просториите на останатиот дел на Европа ќе добие свој епилог само по себе.

Илириј и Електра под своја власт ги имале териториите на денешна Сбија,Црна Гора,Словенија,Хрватска,Македонија,Романија,Бугарија,Молдавија,Украина,Албанија,Босна,јужниот дел од Русија и населениот дел од денесна Грција. Дека е тоа навистина така потврдува податокот што освен во Албанија,Грција и донекаде во Романија,се зборува на ист или сличен јазик,се пишува на исто или слично писмо,распространети се исти или слични обичаи,на новороденчињата им ставаат исти или слични имиња,се негува ист или сличен фолклор и разни други нешта

Ако не знаеш Гоки што бил по националност Македон, знаеш ли што бил по националност Полифем?

Да почниме од него ако ти е полесно па ќе одиме чекор по чекор кон Македон.

Зетот Кадмо,кој за жена ја зел Хармонија ќерка на кралот Илириј,ја добил територијата околу денешна Будва во Црна Гора,каде гради еден град,кој го нарекува раководејќи се од своето име Кадмеја.Жителите на таа територија стануваат Кадмејци,кралството Кадмеја.

Лет еве ја целата родословна гранка за Илириј,сега те молам одговори ми каде ја ти Лет лоцираш на измислениот крал на феникојците Кадмо наговата територија Кадмеја,која нели била под негова управа,јас пак ке ти повторам.Зетот Кадмо,кој за жена ја зел Хармонија ќерка на кралот Илириј,ја добил територијата околу денешна Будва во Црна Гора,каде гради еден град,кој го нарекува раководејќи се од своето име Кадмеја.Жителите на таа територија стануваат Кадмејци,кралството Кадмеја.

Лет еве ја целата родословна гранка за Илириј,сега те молам одговори ми каде ја ти Лет лоцираш на измислениот крал на феникојците Кадмо наговата територија Кадмеја,која нели била под негова управа,јас пак ке ти повторам.Зетот Кадмо,кој за жена ја зел Хармонија ќерка на кралот Илириј,ја добил територијата околу денешна Будва во Црна Гора,каде гради еден град,кој го нарекува раководејќи се од своето име Кадмеја.Жителите на таа територија стануваат Кадмејци,кралството Кадмеја.

сега те молам одговори ми каде ја ти Лет лоцираш на измислениот крал на феникојците Кадмо наговата територија Кадмеја

Пред да продолжиме со следењето на Полифемото родоначелство,да кажеме дека прв владетел со светот по Хаосот бил кралот Етер,
Лет пронајди го синонимот или значењето на првиот владетел на светот кој би можел да биде ,,Е Т Е Р ,,можеби ке разбереш потоа многу работи во животот.

Аполодор кој запишал (во воето дело “Хроника“) легендата за илириј, дека Феничкиот крал Агенор го праќа својот син Кадмо да ја бара Европа 9сестрата на Кадмо) која ја грабнал Зевс. Кадмо не најдувајќи ја а не сакајќи да се врати дома го основа градот Теба, за жена ја зема Хармонија (ќерка на Арес и Афродита) и со неа го добива синот Илириј.
Значи Илириј е син на Кадмо а не е кадмо зет на илириј.легендата за илириј, дека Феничкиот крал Агенор го праќа својот син Кадмо да ја бара Европа 9сестрата на Кадмо) која ја грабнал Зевс. Кадмо не најдувајќи ја а не сакајќи да се врати дома го основа градот Теба, за жена ја зема Хармонија (ќерка на Арес и Афродита) и со неа го добива синот Илириј.

ти кажав Лет дупе да бришеш со тие легенди од

сега те молам одговори ми каде ја ти Лет лоцираш на измислениот крал на феникојците Кадмо наговата територија Кадмеја

А бе Гоки јас барем реков каде има запис за кадмо и Илириј. Ти велиш дека не е така.
Од кој извор ти земаш податоци?

(Секако се уште чекамена одговор што по националност беше кралот Македон)

Илириј имал девет синови и една ќерка.Времето во кое се појавил Илириј на европска сцена може да се лоцира меѓу четвртиот и петиот милениум,почнувајки од денес на назад. Ако тврди Херодот дека од него до Дионис имало разлика во време од илјада и шестотини години,тоа се заедно со тие читиристотини години пред појавата на Херодот два милениума.Ако е точно,а треба да веруваме дека е така,дека должината на владеењето на тогашните кралеви е седумдесет години,тоа значи дека треба да се додадат годините на Дионис,околу дваесет,на Самела,неговата мајка, како и годините на Кадмо,од тоа произлегува дека се работи за околу четири илјади и двесте години на држава како што се Автарија,Дарданија,Македонија,Перхебија,Паонија-Пеонија,Тавлантија,Кадмеја,Тракија,чии родоначалници произлегува дека се нивните први кралеви,синови на Илириј. Секоја од овие држави има своја историја,време низ кое нејзините народи минеле,проткаено со добро или лошо,со војни и мир и со градење на своја култура,која пак сведочи за нивната самобитност. Од изнесеново преку извадоците од споменатите автори јасно се гледа каква била геополитичката состојба на Балканот,кои народи биле присутни и со кои народи се судрил таткото на тогаш современата Македонија,кралот Филип втори Македонски.Од ова читателот може сам да ги извади заклучоците што му се потребни за да ја утврди вистината за генезата на тогашните жители на балканските држави и на крај да се убеди дека на тие територии живееле народи што потекнуваат од ист корен. Преку изградената култура и нејзините сведочења можеме да ја следиме и судбината на државата.Тоа ќе ни одземе многу време и простор во овој случај но во ова сегашно време,со обѕир на повампирените националисти на Балканот,потребно е да им се каже на таквите дека се на крив пат. Времето течело за соменатите народи,но течело и за останатите за нивните соседи,па ние во понатамошното наше излагање ќе се обидеме преку историјата на Македонија да ги следиме и фактички состојби на останатите народи на Балканот.Споменавме дека Македонија го добила името по синот на Дионис,кој се викал Македон и кој бил назначен од Дионис за крал на Тракија и тогашната територија што се викала Ематија,по името на Ематион,крал што владеал со Ематија област во Паонија-Пеонија,како што наведува Јустин во книга седум во Филиповата историја.Рековме дека од самото конституирање на државата Европа во денешниот континент главно на три дела,три родоначелства Гали,Келти и Илири. Родоначалството на Илириј видовме дека се додржало до Тројанската војна и од самиот почеток на создавањето на македонската империја.Речиси иста таква геополитичка состојба е затекната при навлегувањето на Римјаните

Лет абре кој те научил така само прашања поставуваш,никако не одговараш,добро си се уходал во издајничките активности,ај одговорими ако навистина е така и да ти верувам одговорими - сега те молам одговори ми каде ја ти Лет лоцираш на измислениот крал на феникојците Кадмо наговата територија Кадмеја

аде ја ти Лет лоцираш на измислениот крал на феникојците Кадмо наговата територија Кадмеја,одговори ми за да му верувам на Аполодор кој запишал (во воето дело “Хроника“) легендата за илири,а секако и на тебе.

Родоначалството на Илириј видовме дека се додржало до Тројанската војна и од самиот почеток на создавањето на македонската империја.Речиси иста таква геополитичка состојба е затекната при навлегувањето на Римјаните
Инаку да те потсетам кадмејците се спомнати во Илјадата кој ја бранат Троја или Илион,случајно Троја ил Илион да не се навоѓала на нивна територија,или на територија на кралот Кадмо.

Не го заборавај и ова прашање Пред да продолжиме со следењето на Полифемото родоначелство,да кажеме дека прв владетел со светот по Хаосот бил кралот Етер,
Лет пронајди го синонимот или значењето на првиот владетел на светот кој би можел да биде ,,Е Т Е Р ,,можеби ке разбереш потоа многу работи во животот.

И ова Лет - За македонските кралеви од лозата на Аргестидите ти пишав дека се погребани во заедничка гробница каде секако Филип втори исто така е погребан во истата гробница.Значи независно ти велиш дека тоа се биле 103 македонски кралеви од оваа лоза,сите во заедничка гробница те разбирам,но нешто што ми дава сомнеж да размислувам е тоа што грците откако демек ја пронајделе гробницата на Филип втори,поминаа толку години за кој ти ке ми одговориш Лет и замисли од тие 103 македонски кралеви,барем до ден денес грците покрај Филип втори барем уште еден македонски крал да пронајдат од лозата на Аргестидите - чекам одговор Лет.
Ке ти помогнам како можеш да го решиш проблемот,а тоа е престолнината ,,АЈГАЈ,,запомни Лет не Ајга по некоја си коза,со рогови можеби козата и пентаграм имала на челото,- значи Лет ебеш Грци запомни не АЈГА ТУКУ
,,А Ј Г А Ј ,,

И ова Лет ДЕКА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИ ПОСТОИ ПРЕД 20 000ГОД.

Ај Лет помогни ми и убедиме да ти поверувам на твојата констатација дека името на Македонија и македонците постоели цели 20 000 год.

И ова Лет - А БРОЈОТ 11 КАКО БРОЈ НА БЕСКОНЕЧНОСТА

Или по која логика го пронајде бројот 11 дека е број на бесконечноста

ЗА КАДМО ДЕКА НЕ Е ТАТКО НА ИЛИРИЈ

Ако навистина е така доставими ја родословната гранка за овој податок како што јас ти ја имам доставено.

Со одговорите кој го докажуваш ова Лет извини но не ме убеди бидејки не ми ја достави територијата на кралот Кадмо каде ја лоцираш ти Лет,значи Кадмеја,за да ти поверувам нели.

А од каде го земаш изворот дека Кадмо му е зет на илириј.
Кој каде го запишал тоа?
Или онака... ти текнало?

Чекам одговор можеби некој од твоите доушници телефонски ке ти помогне се слушаме повторно до тогаш за мене лека ноч,а за тебе Лет учи и само учи,барајте нови книги да правите фалсификат со овие сте пробиени,поздрав.

А од каде го земаш изворот дека Кадмо му е зет на илириј.
Кој каде го запишал тоа?
Или онака... ти текнало?
__________________Абе не изигравај некој инспектор во полициска станица,и ако ти е тоа неостварлив сон не ги лечи комплексите со членовите на форумов,ти пишав постови за да ми одговориш,дооучнику ни заеден,само избегнува одговори да ја расипе тематиката која може да пробие многу невистини.

Илириј имал девет синови и една ќерка.Времето во кое се појавил Илириј на европска сцена може да се лоцира меѓу четвртиот и петиот милениум,почнувајки од денес на назад. Ако тврди Херодот дека од него до Дионис имало разлика во време од илјада и шестотини години,тоа се заедно со тие читиристотини години пред појавата на Херодот два милениума.Ако е точно,а треба да веруваме дека е така,дека должината на владеењето на тогашните кралеви е седумдесет години,тоа значи дека треба да се додадат годините на Дионис,околу дваесет,на Самела,неговата мајка, како и годините на Кадмо,од тоа произлегува дека се работи за околу четири илјади и двесте години на држава како што се Автарија,Дарданија,Македонија,Перхебија,Паонија-Пеонија,Тавлантија,Кадмеја,Тракија,чии родоначалници произлегува дека се нивните први кралеви,синови на Илириј. Секоја од овие држави има своја историја,време низ кое нејзините народи минеле,проткаено со добро или лошо,со војни и мир и со градење на своја култура,која пак сведочи за нивната самобитност. Од изнесеново преку извадоците од споменатите автори јасно се гледа каква била геополитичката состојба на Балканот,кои народи биле присутни и со кои народи се судрил таткото на тогаш современата Македонија,кралот Филип втори Македонски.Од ова читателот може сам да ги извади заклучоците што му се потребни за да ја утврди вистината за генезата на тогашните жители на балканските држави и на крај да се убеди дека на тие територии живееле народи што потекнуваат од ист корен. Преку изградената култура и нејзините сведочења можеме да ја следиме и судбината на државата.Тоа ќе ни одземе многу време и простор во овој случај но во ова сегашно време,со обѕир на повампирените националисти на Балканот,потребно е да им се каже на таквите дека се на крив пат. Времето течело за соменатите народи,но течело и за останатите за нивните соседи,па ние во понатамошното наше излагање ќе се обидеме преку историјата на Македонија да ги следиме и фактички состојби на останатите народи на Балканот.Споменавме дека Македонија го добила името по синот на Дионис,кој се викал Македон и кој бил назначен од Дионис за крал на Тракија и тогашната територија што се викала Ематија,по името на Ематион,крал што владеал со Ематија област во Паонија-Пеонија,како што наведува Јустин во книга седум во Филиповата историја.Рековме дека од самото конституирање на државата Европа во денешниот континент главно на три дела,три родоначелства Гали,Келти и Илири. Родоначалството на Илириј видовме дека се додржало до Тројанската војна и од самиот почеток на создавањето на македонската империја.Речиси иста таква геополитичка состојба е затекната при навлегувањето на Римјаните

Лет абре кој те научил така само прашања поставуваш,никако не одговараш,добро си се уходал во издајничките активности,ај одговорими ако навистина е така и да ти верувам одговорими - сега те молам одговори ми каде ја ти Лет лоцираш на измислениот крал на феникојците Кадмо наговата територија Кадмеја

аде ја ти Лет лоцираш на измислениот крал на феникојците Кадмо наговата територија Кадмеја,одговори ми за да му верувам на Аполодор кој запишал (во воето дело “Хроника“) легендата за илири,а секако и на тебе.

Родоначалството на Илириј видовме дека се додржало до Тројанската војна и од самиот почеток на создавањето на македонската империја.Речиси иста таква геополитичка состојба е затекната при навлегувањето на Римјаните
Инаку да те потсетам кадмејците се спомнати во Илјадата кој ја бранат Троја или Илион,случајно Троја ил Илион да не се навоѓала на нивна територија,или на територија на кралот Кадмо.

Не го заборавај и ова прашање Пред да продолжиме со следењето на Полифемото родоначелство,да кажеме дека прв владетел со светот по Хаосот бил кралот Етер,

И ова Лет - За македонските кралеви од лозата на Аргестидите ти пишав дека се погребани во заедничка гробница каде секако Филип втори исто така е погребан во истата гробница.Значи независно ти велиш дека тоа се биле 103 македонски кралеви од оваа лоза,сите во заедничка гробница те разбирам,но нешто што ми дава сомнеж да размислувам е тоа што грците откако демек ја пронајделе гробницата на Филип втори,поминаа толку години за кој ти ке ми одговориш Лет и замисли од тие 103 македонски кралеви,барем до ден денес грците покрај Филип втори барем уште еден македонски крал да пронајдат од лозата на Аргестидите - чекам одговор Лет.
,,А Ј Г А Ј ,,

И ова Лет ДЕКА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИ ПОСТОИ ПРЕД 20 000ГОД.

Ај Лет помогни ми и убедиме да ти поверувам на твојата констатација дека името на Македонија и македонците постоели цели 20 000 год.

И ова Лет - А БРОЈОТ 11 КАКО БРОЈ НА БЕСКОНЕЧНОСТА

Или по која логика го пронајде бројот 11 дека е број на бесконечноста

ЗА КАДМО ДЕКА НЕ Е ТАТКО НА ИЛИРИЈ

Ако навистина е така доставими ја родословната гранка за овој податок како што јас ти ја имам доставено.

Со одговорите кој го докажуваш ова Лет извини но не ме убеди бидејки не ми ја достави територијата на кралот Кадмо каде ја лоцираш ти Лет,значи Кадмеја,за да ти поверувам нели.
Последна промена од Goran Stoimenov : денес во 21:29 Причина: Автоматски споени мислења.
чекам одговор до сабалје за сите овие прашање,ако си достоен одгово ри ми ако не си откачи се најди си твоја тема стави си ја и делкај сам колку сакаш,ајде лека ноќ.

Вистински озбилен текст треба да има некои идеи твои (теории) поткрепени со докази или повикување на пишани извори.

На пример велиш дека кадмо е зет на илириј. Тоа е работа која треба да ја докажеш. Како што јас докажав дека кадмо е татко 9а не зет) на Илириј па ти реков и во кои дела можеш тоа да го најдеш. То се вика озбилна и издржана дискусија. Штом не можеш и не знаеш одговор на некое прашпање значи таа теза се базира на ништо. Виси во воздух без ослонец во реалноста.
Секој малку повеќе образован човек тоа го знае.

За македонските кралеви од лозата на Аргестидите ти пишав дека се погребани во заедничка гробница каде секако Филип втори исто така е погребан во истата гробница.Значи независно ти велиш дека тоа се биле 103 македонски кралеви од оваа лоза,сите во заедничка гробница те разбирам,но нешто што ми дава сомнеж да размислувам е тоа што грците откако демек ја пронајделе гробницата на Филип втори,поминаа толку години за кој ти ке ми одговориш Лет и замисли од тие 103 македонски кралеви,барем до ден денес грците покрај Филип втори барем уште еден македонски крал да пронајдат од лозата на Аргестидите - чекам одговор Лет.
,,А Ј Г А Ј ,,

Значи како да верувам на текстовите на Лет кој престолнината на слободата Ајгај,ја видоизненуваат по некоја си коза Ајга,и додаваат секакви глупости за да се скрене од правата вистина.Тогаш ако текстовите се правилни,вистински зошто Грците ако се во право дека е пронајдена гробницата на Филип втори,послем толку години до денес не пронајдоа барем уште еден македонски крал од лозата на аргеститидие кој се закопани каде што е закопан кралот Филип втори.Ова се сомнежи за кој треба Лет да разговараме,и инаку не се Лет 103 македонски кралеви туку 40 македонски кралави од лозата на аргестидите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom