Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
Мистеријата станува се поголема.
Гоки никако не се осмелува да ни каже што бил по националност кралот Македон.

Кукло,
Македонскиот јазик има и свое Македонско кирилско писмо. Користи го.
Горан 50 страни теоретизира на невистини. Ништо не погодил до сега. Ни векови ни настани ни луѓе. Тој всушност ниту има теорија туку овде постира исти извадоци од некој текст од некој анти Македонски блог.

А сега остави го на мира пошто сега Гоки ќе ни каже што е по националност кралот Македон.

Ti blagodaram sto me potsetuvas za pismoto.. i blagodaram za komplimentot "se nadevam deka ne associras" na "Barby Doll" :vozbud:

Uste nekolku raboti do tebe:
  1. Nemoj da si Vulgaren, ne si voopsto interesen, samo ja dopolnuvas slikata za tvojot "psiholoski profil"
  2. Da go izmislea rusite, srbite, makedoncite Internetot ili personalnite kompjuteri, - site ke pisuvaa - kirilica.
  3. Kajgana forumot, "preporacuva" samo koristenje korilcno pismo, mo ne e i zadolzitelno
  4. moe EDINSTVENO pravo e koe pismo go koristam, koga ke go koristam i kako ke go koristam
  5. bitno e deka komunicirame.. neli ???
BTW prijatel, 11 godini ziveam nadvor od Makedonija 21000km od mojot roden grad.. i koristenjeto korilica ili latinica.. ponekogas moze da bide i "tehnicki problem" ne samo politicki.. kako "mali djokica zamislja"

olabavi.. malce.. navistina si mnogu napregnat.. sto bi rekle englezive:

breathe in..... breathe out...
cheers!

Ti blagodaram sto me potsetuvas za pismoto.. i blagodaram za komplimentot "se nadevam deka ne associras" na "Barby Doll"

Uste nekolku raboti do tebe:
  1. Nemoj da si Vulgaren, ne si voopsto interesen, samo ja dopolnuvas tvojot "psiholoski profil"
  2. Da go izmislea rusite, srbite, makedoncite Internetot ili personalnite kompjuteri, - site ke pisuvaa - kirilica.
  3. Kagana forumot, "preporacuva" samo koristenje korilcno pismo, mo ne e i zadolzitelno
  4. moe EDINSTVENO pravo e koe pismo go koristam, koga ke go koristam i kako ke go koristam
BTW prijatel, 11 godini ziveam nadvor od Makedonija 21000km od mojot roden grad.. i koristenjeto korilica ili latinica.. ponekogas moze da bide i "tehnicki problem" ne samo politicki.. kako "mali djokica zamislja"

olabavi.. malce.. navistina si mnogu napregnat.. sto bi rekle englezive:

breathe in..... breathe out...
cheers!

Аман бе од една Кирилица почна да тажиш за тежок живот печалбарски и дека на толку иљади километри а си ја оставил кирилицата дома....

Пу бре ви е мака два клика со маус да направите за да си ставите кирилица. Јак технички проблем !

Остај сега тоа и не го деконцентрирај Гоки, се спрема сега во секој миг да ни соопшти што бил по националност кралот Македон.
Еве веќе му треперат прстите на тастатурата....

Аман бе од една Кирилица почна да тажиш за тежок живот печалбарски и дека на толку иљади километри а си ја оставил кирилицата дома....

Пу бре ви е мака два клика со маус да направите за да си ставите кирилица. Јак технички проблем !

Остај сега тоа и не го деконцентрирај Гоки, се спрема сега во секој миг да ни соопшти што бил по националност кралот Македон.
Еве веќе му треперат прстите на тастатурата....

Stvarno is dezuren Clown.. :kesa:

sekoja cest.. tolku li te interesira mojava istorija ???
privatnosta ??
Gledas na gravce. ili baes ??

Da li sum na pecalba.. ili uzivam ovde na preubavive plazi na Pacifikov..
Ili sum sin na nekoj od MK politicari od vonbracna vrska... [ehhhh]

mozes, sloboodno da pletesh spekulacii BRO.. nema problem..
ostavam na tvojata imaginacija..

====================================================
BTW.. ako si tolku umen...

1. pokazi mi gi tie 2-3 klika.. kako da instaliram kirilica na mojov PC..
  2. kazi mi kako da gi koristam internacinalizmite vo nasiot makedonski jazik: kako WINDOWS ili kako vindouvs ??
:nenene:

А бе шо да ти речам, првото твое обраќање беше дека сум неарен и дека треба да одам на доктор. Одма видов дека имам работа со неваспитано дете. Шо да ти првам, јас да те васпитав ќе беше поинаку али ајт. Друго, ТИ самиот се пофали дека си во странство и колку години и колку километри далеку. Јас не те прашав околу тоа ништо. Ти го започна тој муабет па сега ти пречи , уште еден доказ дека не знаиш ни самиот што сакаш. Трето ако имаш Виндовс Икс-пе, во контрол панел во регионална подршка намести и македонски јазик па ќе ги имаш на таскбарот опција и ќе можеш да менуваш латиница - кирилица со еден клик или со комбинација на АЛТ+Шифт, Ако имаш Виста процедурата е скоро иста (во контрол панел)
Ете си научил нешто корисно.

Шуќур нешто арно

А бе шо да ти речам, првото твое обраќање беше дека сум неарен и дека треба да одам на доктор. Одма видов дека имам работа со неваспитано дете. Шо да ти првам, јас да те васпитав ќе беше поинаку али ајт. Друго, ТИ самиот се пофали дека си во странство и колку години и колку километри далеку. Јас не те прашав околу тоа ништо. Ти го започна тој муабет па сега ти пречи , уште еден доказ дека не знаиш ни самиот што сакаш. Трето ако имаш Виндовс Икс-пе, во контрол панел во регионална подршка намести и македонски јазик па ќе ги имаш на таскбарот опција и ќе можеш да менуваш латиница - кирилица со еден клик или со комбинација на АЛТ+Шифт, Ако имаш Виста процедурата е скоро иста (во контрол панел)
Ете си научил нешто корисно.

Ај сеа ( правам постови.. ми треба нова титула.. НАЛИ??)

1. Провери си ги твоите последни 100 поста..50 повторувања на исти пост и 50 неконструктивни упади (толку околу невоспитаноста)
  2. Живеењето во странство не значи и печалбарство - по автоматизам... тебе ти го оставам гледањето на гравче (толку за моето печалбарство и мојата мака и плачење по родната грутка)
  3. Неможноста или незнаењето да се инсталира кирилица незначи и политичка етикета - по автоматизам (толку за двата - трите клика на mouse )
  4. Уште еднаш благодарам за помошта, и би бил уште посреќен, кога би видел многу поконструктивни постови или Теми од тебе, каде имаш и прилика да си го покажеш своето право интелектуално ниво (отвори тема брат.. доста плукаш)
Поздрав! :helou:

А бе ако имаш што да кажеш и додадеш на темата кажи (да стигниш барем до 100 постови) Јас повторувам оти и твојот Гоки повторува. Се пробав да извлечам и ронка знаење и познавање иод детето али толку му е силата. И тој кутриот има неколку страни ископирани текстови (нешто на Српски нешто на македонски - латиница нешто на македонски кирилица) и си ги ротира по некоја шема. Шо да му прам. Еве сега го усрамив со прашање за кое нема најдено одговор по блогови и ќе го нема неколку сати.
Пробав јас (да не се секираш) да отворам со него дискусија и за Рамсес и за Енгелс и за кадмо и за Плутарх и за Херодот и за Страбо, и за Илириј и за илири... алиџаба. Сето негово знаење и познавање се сведува на 2-3 страни ископиран текст и а го прашаш нешто што не му е таму напишано одма вреска “јудеец, јудеец“
Ете му посочив литература, писатели, дела... али џаба никогаш детето нема слушнато за тоа. Така да џабе се надеваш. Ова дрво род не дава.

ПС А за да те усреќам кажи што те интересира па јас ќе ти кажам и ќе ти посочам и литература каде можам да потврдам за тоа што кажувам.
Јас сум озбилен човек.

А што бил тој по националност?
ова прашање го оставам на тебе Лет ти да одговориш,замисли уште чекам одговор.

Еве ги до сега твоите одговори Лет - А 103 МАКЕДОНСКИ КРАЛЕВИ,ЗА БРОЈОТ 11 КАКО БРОЈ НА БЕСКОНЕЧНОСТА,ЗА КАДМО ДЕКА НЕ Е ТАТКО НА ИЛИРИЈ,ДЕКА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИ ПОСТОИ ПРЕД 20 000ГОД.

Знаеш Лет колку е добро да бидеш птица слободна,никој не ти ги крати крилата и литаш каде сакаш,едноставно си го следиш духот,ај со срека можеби во другиот живот и ти Лет ке го доживееш слободниот лет,дотогаш биде заробен во кафез.

ТИШИНА СИТЕ!!!

еве го пак Гоки.
Сега ќе ни каже што бил по националност кралот Македон.

Не се мешајте сега со муабети , не го деконцентрирајте......

Ајде Гоки...

Ова дрво род не дава.од Лет
Дрвото за да не даде плод треба да постијат црви како тебе,затоа црвот ке се сопре во разјадувањето од тебе и такви како тебе Лет.

се договоривме го чекам твојот одговор црвче маленко,кое кога тогаш само ке се уништи.

Еве ги до сега твоите одговори Лет - А 103 МАКЕДОНСКИ КРАЛЕВИ,ЗА БРОЈОТ 11 КАКО БРОЈ НА БЕСКОНЕЧНОСТА,ЗА КАДМО ДЕКА НЕ Е ТАТКО НА ИЛИРИЈ,ДЕКА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИ ПОСТОИ ПРЕД 20 000ГОД.

Ај Гоки покажи се ти подобар и попаметен.
Заблескај во сето твое знаење, направи Кајгана да се гордее со тебе!

кажи ни, не не држи во неизвесност

Кралот Македон, што бил по националност?

ТИШИНА СИТЕ!!!

еве го пак Гоки.

Не се мешајте сега со муабети , не го деконцентрирајте......

Ајде Гоки...

Шеф..

Не биди идиот - драга...:drk:

олабави малце.. гледан од страна.. стварно е смешно..
Што толку тебе ти значи еден Горан во животот, олабави, уживај во животот, појди на главната страна на форумов, отвори нова тема:

Историја на Македонскиот народ (онаа поинаква од Горан Стоименов)

и изнеси факти, и гледај колкава посетеност ке имаш, брат...

ТОЛКУ ЕДНОСТАВНО.... не ти тупи работиве овде..

ДЕКА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИ ПОСТОИ ПРЕД 20 000ГОД.

Ај Лет помогни ми и убедиме да ти поверувам на твојата констатација дека името на Македонија и македонците постоели цели 20 000 год.

А 103 МАКЕДОНСКИ КРАЛЕВИ,

Или 103 македонски кралеви од лозата на аргестидите,дај ми податоци за овој твое исражување.

А БРОЈОТ 11 КАКО БРОЈ НА БЕСКОНЕЧНОСТА

Или по која логика го пронајде бројот 11 дека е број на бесконечноста

Мене ме интересира што бил по националност кралот македон, од кого (како веки Гоки) настанале Македонците.
Ако тебе не те интересира - то е твоја работа.
Али одговорот е краток и јасен или може Гоки да каже:

1. Не знам што е по националност кралот Македони
2. Кралот Македон по националност ___________ (и да напиши шо)

ете за колку малку работа се молиме овде веќе неколку страни. Тој овде 100 пати ни го спомена тој Македон, тој ни го донесе, ни го прикажа и сега ред е да ни кажи што е по националност. Не знам за вас но ние Македонците ваљда имаме право да дознаеме што бил по националност кралот Македон.

ЗА КАДМО ДЕКА НЕ Е ТАТКО НА ИЛИРИЈ

Ако навистина е така доставими ја родословната гранка за овој податок како што јас ти ја имам доставено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom