Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
А што бил тој по националност?
ова прашање го оставам на тебе Лет ти да одговориш,бидејки даваш одговори до сега 5.

Еве ги до сега твоите одговори Лет - А 103 МАКЕДОНСКИ КРАЛЕВИ,ЗА БРОЈОТ 11 КАКО БРОЈ НА БЕСКОНЕЧНОСТА,ЗА КАДМО ДЕКА НЕ Е ТАТКО НА ИЛИРИЈ,ДЕКА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИ ПОСТОИ ПРЕД 20 000ГОД.

Знаеш Лет колку е добро да бидеш птица слободна,никој не ти ги крати крилата и литаш каде сакаш,едноставно си го следиш духот,ај со срека можеби во другиот живот и ти Лет ке го доживееш слободниот лет,дотогаш биде заробен во кафез.

Ти го престави Македон овде како зачетник на Македонците па ваљда знаеш што бил по националност.

Или не знаеш?

,,ЛЕТ ОСЛОБОДИ СЕ ОД СТРАВОТ НА ЗАРОБЕНА ПТИЦА ВО КАФЕЗ КЕ СЕ ОСЛОБОДИШ И ОД СМРТА,,

А што бил тој по националност?
ова прашање го оставам на тебе Лет ти да одговориш,бидејки даваш одговори

Знаеш Лет колку е добро да бидеш птица слободна,никој не ти ги крати крилата и литаш каде сакаш,едноставно си го следиш духот,ај со срека можеби во другиот живот и ти Лет ке го доживееш слободниот лет,дотогаш биде заробен во кафез.

Еве ги до сега твоите одговори Лет - А 103 МАКЕДОНСКИ КРАЛЕВИ,ЗА БРОЈОТ 11 КАКО БРОЈ НА БЕСКОНЕЧНОСТА,ЗА КАДМО ДЕКА НЕ Е ТАТКО НА ИЛИРИЈ,ДЕКА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИ ПОСТОИ ПРЕД 20 000ГОД.

Како да бидам птица слободна кога не ми кажуваш што бил по националност кралот Македон.

Ти го престави Македон овде како зачетник на Македонците па ваљда знаеш што бил по националност.

Или не знаеш?
__________________ЦЕЛАТА РОДОСЛОВНА ГРАНКА ЈА ИМАШ ЗА МАКЕДОН ОД МЕНЕ.

,,ЛЕТ ОСЛОБОДИ СЕ ОД СТРАВОТ НА ЗАРОБЕНА ПТИЦА ВО КАФЕЗ КЕ СЕ ОСЛОБОДИШ И ОД СМРТА,,

Едно е родословие а друго е нација. Во родословија на кралски лози се измешани разни нации така да во Англиската кралска лоза имаме германци, во француската имаме Австријци....

Значи чисто онака национално
Што спрема тебе по националност беше кралот Македон

Let sepak golema blagodarnost do tebe za tvojata pozratvuvanost za judejskiot falsifikat,vo sekoj slu;aj pozdrav od mene bidejki site nie pripagame na zaedeni;ki pra tatko i onoj koj gi podelil religiite za mene e budala,bidejki samo budala ima za cel da kontrolira nekoj drug,koga togas Let narodot ke ja svati globalizacijata i kontrolata od eden centar i site zaedno obedineti ke se oslobodat,bidejki veruvaju mi nema nisto poubavo od slobodna ptica,slobodni granici,slobodna trgovija,.....................ostani mi so zdravje preku tebe svativ kako i e i na ostanatite koi se kontrolirani od centarot Kipar i od gazdata na Pezo,soros,banki .........................navistina sakam sekoj za sebe da si bide rob,bez nekoj da go ucenuva ili slicno.bidi mi ziv i zdrav se slusame utre,pozdrav do tebe i tvoite najmili,a vremeto ke potvrdi koj bil vo pravo a koj ne,univerzumot ke ja otvori pandoninata kutija na denesnicata nezavisno dali mu se sviga na nekoj ili ne,nie sme lugeto let premnogu mali za univerzumot.

Едно е родословие а друго е нација. Во родословија на кралски лози се измешани разни нации така да во Англиската кралска лоза имаме германци, во француската имаме Австријци....
Da Let tamu e izmesana keltsko galska loza.inaku da te potsetam i Kelt i Gal se sinovi na Polifem,braka na Ilirij,.

let

Македон кралот што бил по националност?

A ti, bratce... aren si ??
Da ne ti e nesto nearnichko?? Oj si kaj cicko doktor..!!
Aj procitaj si gi svoite posledni 100 posta, i kazi mi, kolku si seriozen, a kolku si za "psoholoski Profil".

Daj be olabavi malce, koj ti moj, si se fatil za edno nesto pa go "davis", neznam kolku imas iskusvo so "forumsko postiranje", ama potojat i pisani i nepisani pravila na odnesuvanje:
  1. Temata e pochnata - i sopstvenost na Goran
  2. Goran postavuva TEZA - Teorija, i kolku i da se trudam da ja pratam, nevozmozno e, zaradi upadi od strana,
  3. kako teorija, samoto ime si kazuva - "teorija"ili postavka, taa e tuka i treba da mu se dade prilika da se iskaze covekot, a posle toa da komentira ili konstruktivo debatira
  4. Treba da se pocituva sekoja edinka, koja si go trosi svoeto vreme i trud, da postavi teorija, i se trudi da ja dokaze.. toa e potroseno vreme i trud, i treba da se ceni
  5. Ako imas nesoglasuvanja, ili sprotivna teorija, ili pak Idea, POVELI - otvori nova tema - i slobodno iznesi gi tamu..
  6. Sekoe prodolzuvanje i ometanje na drug trud, samo pokazuva deka tvoite nameri ne se "bas" cisti..
  7. Istorijata e kompleksna nauka, izvorite po koi se crpat denesnive naodi, mnogu pati bile vo interes na togasnive - pa i denesnive Politiki.
Se nadevam deka ke go imas vo predvid ovie moi primedbi, pred da pustis uste eden od tvoite "konstruktivni" postovi, so koi samo ja dokazuvas uste ednas teorijata na Makedonskiot Sindrom..

Prijatno popladne..

Dodeka so potekloto na ilirite na Balkanot se samo poteko od kralot Ilirij,koj od Polifem ja dobiva taa teritorija,priblizna kako denesniot Balkan,znaci kralot Ilirij za koi albancite nemaat nikakvi dodirni to;ki so pokolenieto na Ilirij,nitu grcite,nitu romancite,kade seto ova i do den denes se primetuva po jazikot i pismoto na balkanskite narodi,i koj jazici se razlikuvaat od balkanskite narodi,koi se starosedelcite,koi se doslancite,zna;i Makedon,kako i Dionis,Herakle,Aleksandar go vlecat korenot od Ilirij kral na Balkanot dva do tri mileniuma broeno od denes pa nazad.povtoruvam Makedon i Makedonija naukata istorija ni ja obelezila okolu 4200god.p.n.e..misloam na imeto.

Не оди то туку така.
Мал си и не разбираш.
Теорија се поставува на некои докази и основи.
Па ќе ни покажи од каде му се изворите да видиме колку е озбилно неговото тврдење. А не вака, траскај глупост до глупост и кога некој ќе ти побара референца или извор да бегаш и врескаш “лажлив јудеец, лажлив јудеец“

Сега ќе те пуштем само со блага опомена.

А за Гоки уште важи прашањето:
Што бил по националност кралот Македон?

,ЛЕТ ОСЛОБОДИ СЕ ОД СТРАВОТ НА ЗАРОБЕНА ПТИЦА ВО КАФЕЗ КЕ СЕ ОСЛОБОДИШ И ОД СМРТА,,

go ostaviv za tebe toa prasanje.

Мора да е некое незгодно прашање штом почна за птици и кафези да зборуваш наместо со еден збор да кажеш

Leka noc Let moja ptico vo Kafez,utre ke te oslobodat,pa ako ne mi odgovoris kako sekogas ke ti odgovoram pak jas.

Dodeka so potekloto na ilirite na Balkanot se samo poteko od kralot Ilirij,koj od Polifem ja dobiva taa teritorija,priblizna kako denesniot Balkan,znaci kralot Ilirij za koi albancite nemaat nikakvi dodirni to;ki so pokolenieto na Ilirij,nitu grcite,nitu romancite,kade seto ova i do den denes se primetuva po jazikot i pismoto na balkanskite narodi,i koj jazici se razlikuvaat od balkanskite narodi,koi se starosedelcite,koi se doslancite,zna;i Makedon,kako i Dionis,Herakle,Aleksandar go vlecat korenot od Ilirij kral na Balkanot dva do tri mileniuma broeno od denes pa nazad.povtoruvam Makedon i Makedonija naukata istorija ni ja obelezila okolu 4200god.p.n.e..misloam na imeto.

ЛЕТ ОСЛОБОДИ СЕ ОД СТРАВОТ НА ЗАРОБЕНА ПТИЦА ВО КАФЕЗ КЕ СЕ ОСЛОБОДИШ И ОД СМРТА,,

Vaka kako sto si prodolzil nikogas nema da bides sloboden,ne samo tvoeto fozicko telo tuku i energijata vnatresna ti ja zarobile brate Let,mnogu zalno za tebe,stojam da ti pomognam i ke ti pomognam veruvajmi.

Не оди то туку така.
Мал си и не разбираш.
Теорија се поставува на некои докази и основи.
Па ќе ни покажи од каде му се изворите да видиме колку е озбилно неговото тврдење. А не вака, траскај глупост до глупост и кога некој ќе ти побара референца или извор да бегаш и врескаш “лажлив јудеец, лажлив јудеец“

Сега ќе те пуштем само со блага опомена.

Sekoja cest, bratce..koj i kolku e mal ili golem.. Moze drugite se za tebe mali, pa POVELI.. pokazi se golem, i posti go covekot da si ja dokaze teorijata..

Inaku, poveli i proveri sto e toa:

Askioma
Teorema,
dokaz
teorija.. pa posle so nebulozi..

Covekov pokusava da postavi Teorija: koja posle se ja dokazuva..

Ama gledam deka TI so sekoj tvoj post ja dokazuvas samo teorijata na Makedonskiot Sindrom. zalno prijatel ... zalno

cccc..

Мистеријата станува се поголема.
Гоки никако не се осмелува да ни каже што бил по националност кралот Македон.

Sekoja cest, bratce..koj i kolku e mal ili golem.. Moze drugite se za tebe mali, pa POVELI.. pokazi se golem, i posti go covekot da si ja dokaze teorijata..

Кукло,
Македонскиот јазик има и свое Македонско кирилско писмо. Користи го.
Горан 50 страни теоретизира на невистини. Ништо не погодил до сега. Ни векови ни настани ни луѓе. Тој всушност ниту има теорија туку овде постира исти извадоци од некој текст од некој анти Македонски блог.

А сега остави го на мира пошто сега Гоки ќе ни каже што е по националност кралот Македон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom