Атеистички ‘‘доказен‘‘ проблем

• Креатор на темата Креатор на темата Musab
  • Време на започнување Време на започнување
Дарвин дал само теорија, докази ич, фосили има.
Има еден природен закон живото нешто настанува само од друго живо нешто. Како ти мене како на лаик ќе ми објасниш од неорганска материја настанала органската материја? Со внатрешно согорување на некои си хемикалии? Па кој ги запалил тие хемикалии да согорат? И зошто не се случува тоа сега? И денес ги имаме истите хемиски елементи и соединенија како и тогаш, или недостига некој живототворен елемент кој што го имало тогаш а го нема денес.
50000 години хомосапиенсот е хомосапиенс, со две раце со две нозе пет прсти. Зошто не сме евоулирале за тоа време шест прсти да имаме? Или крилја да се развиеле па не мора да летаме со авиони? Зошто некој мајмун не прозбори за овие 50000 години позната историја на нас? Зошто, зошто, зошто, многу прашања а малку одговори. Можи само да ми го цитирате Дарвин како некоја црковна догма ништо повеќе.

Еволуцијата си продолжува. И поголема глупост неам прочитано у живот.
Прво еволуцијата е долготраен процес. Не приспособува на подобар живот на територијата на која живееме. Луѓето и сега еволуираат.
А зошто човек нема 6 прсти?! Ај објасни ми што ќе му се? Затоа имаш нај совршен мозок од сите животни, можеш сам да си направиш крилја, па немора да ти растат.
И, кажи ми, на кој јазик би требало да прозбори мајмунот? На англиски? Француски? Македонски? Мајмуните си комуницираат меѓу себе на свој јазик, така да поголема глупост у живот неам прочитано..се јадете со Ива <3

Ама јас верувам дека не постои господ исто како што они веруваат дека постои.:helou:

Супер, тоа не докажува ништо.
Сега за сега нема докази за постоење на Бог како што го опишува светото писмо. Така да. Сега за сега не постои..многу едноставно..

Ама ја го имам видено.... на southpark многу беше фенси :pos2:

А бог ?? како од неорганска материја направил органска ?? или му се може на него ?? твојата теорија држи помалце вода од онаа на Дарвин.

И еволуцијата не работи така ,и требаат милиони години не сме биле ние мајмуни на кој еден ден им текнало ај сеа си бидеме луѓе.Ние сме еволуирале ,еволуираме и ќе еволуираме се додека постоиме како раса.
Религиското верување си е религиско верување не мора да биде логично.
Него теоријата на еволуција е наука така? И што треба да прави науката? Да го докажи тоа што го тврди, е сега пошто не можи да го стори тоа со години еволуцијата пред себе си го носи знакот на теорија (мислење).

Има една карпа во мојот град која се вика слонот, и стварно личи на слон. По твое мислење колку милијарди години и даваш на таа карпа да оживее и стани вистински слон? Т. Е. неорганската материја да се претвори во органска?

Религиското верување си е религиско верување не мора да биде логично.
Него теоријата на еволуција е наука така? И што треба да прави науката? Да го докажи тоа што го тврди, е сега пошто не можи да го стори тоа со години еволуцијата пред себе си го носи знакот на теорија (мислење).

Има една карпа во мојот град која се вика слонот, и стварно личи на слон. По твое мислење колку милијарди години и даваш на таа карпа да оживее и стани вистински слон? Т. Е. неорганската материја да се претвори во органска?

омфг, Еволуцијата не е теорија, еволуцијата е подржана со факти.
А ако мислиш дека хомосапиенсот си е хомосапиенс, ист низ тие 50000 години онда ти си стварно не едуциран.
Хомосапиенсот по пат на еволуција и со тек на време трпи разни промени, од физички изглед па и умствени..

омфг, Еволуцијата не е теорија, еволуцијата е подржана со факти.
А ако мислиш дека хомосапиенсот си е хомосапиенс, ист низ тие 50000 години онда ти си стварно не едуциран.
Хомосапиенсот по пат на еволуција и со тек на време трпи разни промени, од физички изглед па и умствени..
Мали мислиш дека моите постови се глупави а? Ај не те сфаќам сериозно затоа ќе ти реплицирам.
Точно е во изминатите 50000 години човекот има еволуирано, имено анусот му се наоѓал кај носот додека устата и дигестивниот систем му се наоѓале на местото од анусот. Арно ама кога ќе вршел нужда тогашниот хомосапиенс многу му смрдело и еволуирал со тоа што си ги превртил цревата, анусот и устата :pos::pos::pos::pos:.

Мали мислиш дека моите постови се глупави а? Ај не те сфаќам сериозно затоа ќе ти реплицирам.
Точно е во изминатите 50000 години човекот има еволуирано, имено анусот му се наоѓал кај носот додека устата и дигестивниот систем му се наоѓале на местото од анусот. Арно ама кога ќе вршел нужда тогашниот хомосапиенс многу му смрдело и еволуирал со тоа што си ги превртил цревата, анусот и устата :pos::pos::pos::pos:.

Сакаш да ми кажеш дека хомосапиенсот нема еволуирано од својот настанок до сега?
Пошто не сме на иста бранова должина и не ти ја сваќам смислата за хумор, биди директен и конкретен.

Сакаш да ми кажеш дека хомосапиенсот нема еволуирано од својот настанок до сега?
Пошто не сме на иста бранова должина и не ти ја сваќам смислата за хумор, биди директен и конкретен.
Истиот потенцијал за размислување што го имаш ти сега, го имале луѓето од пред 1000, 5000, 10000 години, со единствена разлика што луѓето денес имаат поголемо искуство т.е. учат и се надоградуваат од историјата. Тоа е учење и применување, не е еволуција.

Чекај значи ти како верник немора да ја објаснуваш религијата зашто е религија и треба да биде нелогична и ирационална.

А се смееш на еволуцијата ?? како може да кажеш дека не постои еволуција ,покрај ненормално огромни докази.

Истиот потенцијал за размислување што го имаш ти сега, го имале луѓето од пред 1000, 5000, 10000 години, со единствена разлика што луѓето денес имаат поголемо искуство т.е. учат и се надоградуваат од историјата. Тоа е учење и применување, не е еволуција.

Tотално неточно. Луѓето со тек на време претрпуваат различни промени во своја физичка градба, како што е поголема исравеност на рбет,помали горни екстремитети и разлика во облик на череп.
Големината на мозокот на првите "луѓе" е многу помала од големината мозокот на хомосапиенсот, така да муабетот ти нема врска.
Google is ur friend.

Или ако више те мрзи, глеј некад од време на време дискавери..

Теоријата на Дарвин е нешто најглупаво(ако може да се нарече теорија).Тоа е само една хипотеза.Нема апсолутно НИКАКВИ ДОКАЗИ.
Тоа што се најдени скелети и чуда и што наликуваат на луѓе незначи ништо.Кога ќе подразмислиш всушност сите живи организми имаат скелет,раце,нозе,'рбет-што наликуваат на човекот.
Можеби верниците немаат докази,али тоа е нешто што не се докажува.Еве да ти дадам пример:имаш доказ за љубовта?дека таа навистина постои?еве јас не верувам па докажи ми.Истото е тоа и со верата.

нека ти е господ напомош:toe:

Tотално неточно. Луѓето со тек на време претрпуваат различни промени во своја физичка градба, како што е поголема исравеност на рбет,помали горни екстремитети и разлика во облик на череп.
Големината на мозокот на првите "луѓе" е многу помала од големината мозокот на хомосапиенсот, така да муабетот ти нема врска.
Google is ur friend.

Или ако више те мрзи, глеј некад од време на време дискавери..

има доволно докази и кај инсектите и кај цицачите и другите форми на живот дека дарвиновата теорија држи вода и точка тие што си веруваат во бог не треба да ја отфрлаат оваа теорија...но не треба ни да ја негираат

има доволно докази и кај инсектите и кај цицачите и другите форми на живот дека дарвиновата теорија држи вода и точка тие што си веруваат во бог не треба да ја отфрлаат оваа теорија...но не треба ни да ја негираат
Теоријата (мислењето) не го отфрлам и ако имало докази немало да биде теорија (мислење). Туку ќе било научен факт, што не е. затоа што е теорија (мислење) кое што не е докажана.

Ги разбирам верниците..

Теоријата (мислењето) не го отфрлам и ако имало докази немало да биде теорија (мислење). Туку ќе било научен факт, што не е. затоа што е теорија (мислење) кое што не е докажана.

да ама не треба да се правиме насила слепи еве пример зошто ембрионот во почетната фаза на развој(човечкиот)е сличен со тој на инсекти(ларвите)значи тоа е факт и укажува на еволуиранјето...2 работа е мимикријата(имитиранјето на бои)на пример пеперутките ја користат оваа особина па еве и бубамарата(црвено црна=отров=не цепкај) значи ЕВЕ АДАПТИБИЛНОСТ ФОРМИТЕ НА ЖИВОТ СЕ АДАПТИРААТ И ЕВОЛУИРААТ КОНСТАНТНО:toe:

Дарвин дал само теорија, докази ич, фосили има.
Има еден природен закон живото нешто настанува само од друго живо нешто. Како ти мене како на лаик ќе ми објасниш од неорганска материја настанала органската материја? Со внатрешно согорување на некои си хемикалии? Па кој ги запалил тие хемикалии да согорат? И зошто не се случува тоа сега? И денес ги имаме истите хемиски елементи и соединенија како и тогаш, или недостига некој живототворен елемент кој што го имало тогаш а го нема денес.
50000 години хомосапиенсот е хомосапиенс, со две раце со две нозе пет прсти. Зошто не сме евоулирале за тоа време шест прсти да имаме? Или крилја да се развиеле па не мора да летаме со авиони? Зошто некој мајмун не прозбори за овие 50000 години позната историја на нас? Зошто, зошто, зошто, многу прашања а малку одговори. Можи само да ми го цитирате Дарвин како некоја црковна догма ништо повеќе.
:nesvest:
ajde sea jas da te prosvetlam kako prvo koga nastanale prvite organizmi atmosverata bila bukvalno токсична за нас ,се состоеле од метан гас да не споменувам имало бари каде имало органска материја која се фиузирала во една од тие бари се случила првата размена на материи која е карактеристична за живите организми,се создале микрорганизми (ме мрзи да барам и се брзам)
Второ зошто мајмуните не прозбореле -зборењето што е?комуникација то ест мајмуните комуницираат на поинаков начин од нас и не можеме се разбира да ги разбереме исто така има документирани случаи каде шимпанзата користат алати исто ако примитивниот човек

трето ние не можеме се да имаме не моежем да бидеме најпаметен вид на планетава а да бидеме исто време ,најбрзи да летамне дишеме под вода итн
Бидејќи една карактеристика на еволуцијата е приспособување на околината то ест специјализација за одредена функција во одредена околина ,
Како четврто диференцијацијата на видовите настанала како резултат на делње на ресурсите,( пак ме мрзи да пишувам најпрај еден убав срч на гугл)

да ама не треба да се правиме насила слепи еве пример зошто ембрионот во почетната фаза на развој(човечкиот)е сличен со тој на инсекти(ларвите)значи тоа е факт и укажува на еволуиранјето...2 работа е мимикријата(имитиранјето на бои)на пример пеперутките ја користат оваа особина па еве и бубамарата(црвено црна=отров=не цепкај) значи ЕВЕ АДАПТИБИЛНОСТ ФОРМИТЕ НА ЖИВОТ СЕ АДАПТИРААТ И ЕВОЛУИРААТ КОНСТАНТНО:toe:
Не се адаптираат туку прежививаат (опстануваат), затоа некои имаат отров за да се заштитат, другите користат камуфлажа (како бубамарата), додека пак ние го имаме најголемото оружје за опстанок кое што од Бога ни е дадено а тоа е разумот и слободната воља за донесување на одлуки за нашиот опстанок.
Едно прашање за тебе зошто не се адаптираат и еволуираат видовите на животни што се во изумирање? Знам дека ќе ми речиш дека се потребни неколку милијарди години, ама во очајни времиња се потребни очајни мерки. Ниеден од тие видови на животни нема мрднато од нивната основна животна околина, а без нејзе ќе изумрат.
И како од неорганска материја со внатрешно согорување настанала органската материја, кога природниот закон е само од жива материја можи да настани друга жива материја?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom