GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
Дарвин дал само теорија, докази ич, фосили има.
Има еден природен закон живото нешто настанува само од друго живо нешто. Како ти мене како на лаик ќе ми објасниш од неорганска материја настанала органската материја? Со внатрешно согорување на некои си хемикалии? Па кој ги запалил тие хемикалии да согорат? И зошто не се случува тоа сега? И денес ги имаме истите хемиски елементи и соединенија како и тогаш, или недостига некој живототворен елемент кој што го имало тогаш а го нема денес.
50000 години хомосапиенсот е хомосапиенс, со две раце со две нозе пет прсти. Зошто не сме евоулирале за тоа време шест прсти да имаме? Или крилја да се развиеле па не мора да летаме со авиони? Зошто некој мајмун не прозбори за овие 50000 години позната историја на нас? Зошто, зошто, зошто, многу прашања а малку одговори. Можи само да ми го цитирате Дарвин како некоја црковна догма ништо повеќе.
Еволуцијата си продолжува. И поголема глупост неам прочитано у живот.
Прво еволуцијата е долготраен процес. Не приспособува на подобар живот на територијата на која живееме. Луѓето и сега еволуираат.
А зошто човек нема 6 прсти?! Ај објасни ми што ќе му се? Затоа имаш нај совршен мозок од сите животни, можеш сам да си направиш крилја, па немора да ти растат.
И, кажи ми, на кој јазик би требало да прозбори мајмунот? На англиски? Француски? Македонски? Мајмуните си комуницираат меѓу себе на свој јазик, така да поголема глупост у живот неам прочитано..се јадете со Ива <3
Ама јас верувам дека не постои господ исто како што они веруваат дека постои.:helou:
Супер, тоа не докажува ништо.
Сега за сега нема докази за постоење на Бог како што го опишува светото писмо. Така да. Сега за сега не постои..многу едноставно..