Атеистички ‘‘доказен‘‘ проблем

• Креатор на темата Креатор на темата Musab
  • Време на започнување Време на започнување
Господ не е тема на муабет во оваа тема. Има друга тема за тоа прашај таму.
Јас ни во првиот ни во вториот пост не го спомнав Господ.
Поставив прашања за работи кои што ме збунуваат и не ми се јасни. Јасно????
А со примерот што ти ми го наведе единствено го објасни твојот личен пат на развој и настанок.
ПС. Знаеш што Немо многу неписмено ти изгледаат постовите. Разбираш? :tapp:

ако фиктивниот не тема тогаш штое??? пишуваш со неколку јузери бе брат сам прашуваш сам одговараш, што сакаш да кажеш на крај краева,дека атеистите немаат цврсти докази дека бог непостои ко ти да имаш пун кур докази дека постои:tapp:

ако фиктивниот не тема тогаш штое??? пишуваш со неколку јузери бе брат сам прашуваш сам одговараш, што сакаш да кажеш на крај краева,дека атеистите немаат цврсти докази дека бог непостои ко ти да имаш пун кур докази дека постои:tapp:
Значи во недостаток од докази атеистите прибегнаа кон познатата метода навреди, дискредитација, разводнување и излегување на надвор од темата. Темата е атеистички доказен проблем и стварно е проблем затоа што материјализмот како филозофија тешко се докажува :toe:.

П.С. Ако мислиш дека јас и јузерот што го цитираше дека сме еден ист човек, гадно се лажиш, јас на овај форум си го имам само овај јузер и преку него си ги пишувам моите мислења.

Кое е “делчето“ што проработило кај нас што до толку успеало да не одвои од останатиот жив свет на планетата за само 10-15 000 г.

А од што сме толку одвоени од останатиот жив свет??
И пред 15,000 години и денес човекот умира од старост, се дави во вода и не може да издржи силен удар во главата. Тоа што денес имаме компјутери и мобилни со камери не е доказ за постоење на “виша сила“ Умееш ли да пееш како бимбиљ? можеш ли да нурниш (без помошни средства) на длабочини до каде одат китовите, можеш ли да си ја промениш бојата на кожата во зависност од амбијентот како камелеонот, може ли да се поделиш на две идентични половони како бактериите,

и на крај... можеш ли како парамециумот да живееш вечно??

И пред 15,000 години и денес човекот умира од старост, се дави во вода и не може да издржи силен удар во главата. Тоа што денес имаме компјутери и мобилни со камери не е доказ за постоење на “виша сила“ Умееш ли да пееш како бимбиљ? можеш ли да нурниш (без помошни средства) на длабочини до каде одат китовите, можеш ли да си ја промениш бојата на кожата во зависност од амбијентот како камелеонот, може ли да се поделиш на две идентични половони како бактериите,

и на крај... можеш ли како парамециумот да живееш вечно??

сеуште не :smir:

znaes kako bi bilo najocigledno deka bog postoi
togas koga ke ti ostvaruva zelbi koi svarno ti trebaat
na primer da ti prefrlua pari na kartica.

Како атеистите го објаснуваат егзорцизмот?

2007- Жена од Австралија(Велингтон,мислам се викаше местото), починала за време на егзорцизам,по што деветмина се обвинети за убиство.

2005- Во Романија калугерка била пронајдена распната на крст после извршување на егзорцизам од страна на еден од свештениците.И тој е обвинет и осуден за убиство.

Многу примери има.
А има и многу,популарно наречени,Индиго деца,за кои не знаеме....многу аутисти и типови на луѓе со поинаков тек на мислите и нивното манифестирање.Демонско присуство нема.Ако такви проблеми се јават,луѓето треба да посетат психијатар,а не да бараат помош од доктор-вештер во одело на свештеник.

ако фиктивниот не тема тогаш штое???
Атеистички ‘‘доказен‘‘ проблем
пишуваш со неколку јузери бе брат сам прашуваш сам одговараш,
Де просветли ме на кој друг член ти личам?
Јас за себе знам кој сум што сум и од каде сум. За тебе не сум сигурен дека си се спознал себе си.
На форумов сум од скоро и повеќето постови ми се прашања и мои лични размислувања и сваќања на работите и настаните.
Не сум рекол дека знам се (никој тоа не го може) и во предходните мои постови прашувам за работи кај што ми шкрипи логиката.
Ти добро почна со мутацијата ама некако многу брзо се повлече и прејде од дискусија во навреди. Многу си ми неурозен, земи си дијазепамче смири се малку. :smir:

Одвоени сме од останатиот жив свет по тоа што ја надвладеавме природата и мислиме дека семоќни.
Примерите што ги наведе не ги можеме самостојно но со соодветна технологија ги можеме (и да пееме убаво, и да идеме длабоко, и да се маскираме како околината...). Дури и животниот век на луѓето се продолжи. Сеуште сме смртни но до пред 50 г. просечен животен век беше под 50 г. сега мислам дека е над 70 г. во Јапонија дури и над 80 г.
Значи сепак сме посупериорни од останатиот жив свет, кој што се потпира на природата, а ние пробуваме да ја контролираме.
Значи повторно се враќаме на првото мое прашање.
Пред 10-15 000 г. бевме на исто рамниште со животните, апсолутно рамноправно се боревме за опстанок со се што не опкружува. А денес сме така да речам најголеми предатори и сме најголема можеби и единствена опасност за опстанокот на живиот свет на планетата.
Каде згрешила природата и ни овозможила по пат на еволуција да се развиеме до толку и се довела сама себе во опасност?

.
Пред 10-15 000 г. бевме на исто рамниште со животните, апсолутно рамноправно се боревме за опстанок со се што не опкружува. А денес сме така да речам најголеми предатори и сме најголема можеби и единствена опасност за опстанокот на живиот свет на планетата.
Каде згрешила природата и ни овозможила по пат на еволуција да се развиеме до толку и се довела сама себе во опасност?

n304.jpg

Читај го(или гледај го)првиот дел,со мајмуните. :)
Не е ништо по(не)веродостоен доказ од тој во библијата.И двете се напишани од луѓе со визија. :helou:

Одвоени сме од останатиот жив свет по тоа што ја надвладеавме природата и мислиме дека семоќни.

Кажи му го тоа на оние 250.000 мртви во цунамито во 2004, или на оние 50.000.000 мртви во епидемијата на шпанскиот грип во 1918, или загинатите во земјотреси, топлотно бранови, поплави, ерупции, лизгања на земјиштата......................

Ц,ц,ц,...
А од кога тоа филмовите станаа извори на „вистини„? Или, полесни се за прифаќање, така? Зашто? Па затоа што филмовите не ја повредуваат човековата суетност, гордост и страсти, туку токму спротивното: филмовите само ги засилуваат па дури и им ласкаат на сите човекови гревовни однесувања!

Ц,ц,ц,...
А од кога тоа филмовите станаа извори на „вистини„? Или, полесни се за прифаќање, така? Зашто? Па затоа што филмовите не ја повредуваат човековата суетност, гордост и страсти, туку токму спротивното: филмовите само ги засилуваат па дури и им ласкаат на сите човекови гревовни однесувања!

Јебига....ново време, нови методи.....пишуваните бајки се заменети со подвижни слики.

Ц,ц,ц,...

напротив нема ништо полесно од прифаќање на библијата ....
бог е крив за се он е спасителот ... свиркај си и игнорирај ја реалноста ...
и ќе си одиш у рајот ... арно си знаеш ти :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom