Апсурдот на балканските ѕвезди

• Креатор на темата Креатор на темата union
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 ноември 2014
Мислења
5
Поени од реакции
2
Denovive mi se kreva pritisokot od absurdi i presedani.Imeno site na javnite i e mediumi mozeme da vidime reklama za koncertot na Toni Cetinski.Na prv pogled aha,koncert,Toni Cetinski ke bide super.No kako e mozno specijalen gostin da bibe Zeljko Joksimovic.Luge ovie dvajca go ponizuvaat makedonskiot narod.Toni Cetinski ako ima vo predvid deka makedonskata publika go ceni za vozvrat spored mene da povika gostin od makedonskata scena barem samo zatoa sto gostuva vo Makedonija.So ovoj cin toj kazuva deka nie sme mrtvi vo muzickata scena na Balkanot.Ponizuvanje.Ako edinstven poznanik od estradata mu bil Tose bi mozel namenski da zapoznae nekoj makedonski peac za da mu bide gostin eve so izgovor deka go videl kako pee na nekoj od regionalnive festivali kade redovno postignuvaat znacajni rezultati.Toj go povikal Zeljko.Zeljko sigurno znae deka e ova ponizuvanje za nas samo za da ni vrati za naseto negoduvanje na negoviot gaf za makedonskiot jazik so Daniel Kajmakoski na izborot vo Belgrad.Zarem ovie ke gi podobruvaat estradnite odnosi megu Hrvatska i Srbija i toa na makedonsko tlo.Neka si napravi Toni Cetinsku koncert vo Vatroslav Lisinski sred Zagreb pa neka si povika srpski gostin na negoviot koncert.Duri i Armin Van Buren koj e svetski dj za zagrevanje imase set izveden od makedonski dj kako sto e red na stranski izveduvac da povika doasen gostin.Stvarno sum za onaa deviza muzikata nema granici ama toa da ne vazi samo za Makedonija i da ne smetaat za potencijalen pazar kade ke zarabotuvaat.Za se mora da ima pravila i etika.Makedonija postanuva muzicki free shop na balkanot.Blaze si ni.

Народе ве молам за озбилна дискусија. Моментално сум во гужви, ќе се приклучам подоцна. Темата ја оставаме бидејќи има потенцијал да се развие и не е така лоша, иако напишаното на латиница можеби ви боди очи, но воздржете се од кратки коментари и тролања :)

Не е тролање бе Турви. Очаен проблем на модераторите на форумов да се соочат со кратки поенти, сарказам, иронија... зарем морам да бидам смртно сериозен и да губам 10 минути на турлитавата погоре, кога еден збор е сосема доволен за поента? Како очекуваш сериозна дискусија на тема на која членот што ја отворил не е доволно писмен да и скоцка наслов?

Џабе објаснување со вас, правете што знаете...

Колку и да ги сакам двајцава пеачи, што е право право е.

Надвор од муабетов, имај на ум дека Тони и Жељко само што извадија нов сингл кој е ептен мега-хит (Заблуда), па моментално се у фаза на промовирање на истиот, имаат соработка, па тоа е и причината зашто го повикал баш него. Можам да разберам зошто го направил тоа, али сепак не го кажувам како оправдување, туку чисто за да имате на ум зашто баш него од сите пеачи.

Како и да е, се согласувам дека ова е тапа потег од Тони.

Не е тролање бе Турви. Очаен проблем на модераторите на форумов да се соочат со кратки поенти, сарказам, иронија... зарем морам да бидам смртно сериозен и да губам 10 минути на турлитавата погоре, кога еден збор е сосема доволен за поента? Како очекуваш сериозна дискусија на тема на која членот што ја отворил не е доволно писмен да и скоцка наслов?

Граматиката и правописот се учи и те разбирам и сфаќам зошто истото беше потенцирано, , но ќе го сменевме штом ќе видевме нели, пошто и да сакам не можам 24/7 да демнам над темиве, што впрочем ме разбираш пошто истото искуство го имаш. Настрана тоа што низ ,,грешката" беше пласиран и одговор :)

Морав да потенцирам од старт, пошто самата тема е таква и очекувам да се развива дискусија. Барем јас мислам дека оставам огромна слобода во подфорумов без некои строги граници освен навреди кон членови, директно упатени.
Иронии и сарказми се дозволени, но ако се зачестени нештото излегува скроз од контрола.

Болдот горе долу не го очекував, ама нема гајле :)

Иронии и сарказми се дозволени, но ако се зачестени нештото излегува скроз од контрола.
Не, не и не.

Иронија и сарказам се форми на изразување. Сфатете еднаш. Нема многу и малку. Ти тоа што ќе го кажеш мртов сериозен, јас ќе го кажам поинаку. Не сум видел форум на кој што имаат нешто против сарказам. Чендлер Бинг ве осудува сите.

И не е само за правописот и насловот, еве ја другата тема што ја отвори: http://forum.kajgana.com/threads/Планинарски-тури-за-викендите.75717/

И тука се подјебавав па ме избришаа. Да не пиша некој нешто потоа?

Дечково со 4 мислења во кои нема сврзано реченица не е трол, ние сме тролови што ни се стемнува од вакви теми.

И еве за да не го избришеш целото мислење: да, музичката сцена ни е беда бедосана и нема зошто да се лутиме, кој и да дојде, кој и да поканиме сигурно е неколку класи подобар од се што овде мрда и прета по фестивали. Нула сме музички, секогаш сме биле зад Србите, Хрватите и Босанците и секогаш ќе бидеме.

Сега ок е?

Fala za informacijata za toa sto izvadile singlovi sto i ne e nasa rabota.A znaat li za novite singlovi na nasite peaci.Ako znaat jas ke platam dupla karta na nivniot koncert.Pak ke povtoram neka si sorabotuvaat na nivna pocva.Go razbiram Toni mora da go povika Zeljko na tug teren zosto na negov teren haha"muzikata ima granici"so drugi zborovi embargo za stranskata muzika.Croatian songs only.I sto im fali.Se izvinuvam za latinicata bidejki ne sum informaticki potkovan

Јас не му ја видов другата тема, строго на оваа се задржувам, затоа и немам право да го осудам објективно.

Иронија и сарказам јесте да се, и јас ги користам, само проблемот што јас го гледам во последно е тоа што многу често се забегува кон негова примена како некој тренд на форумосување, се стегаат лајкчињата затоа што тие се форите и членовите, и од дискусијата се ебава мајката.

Пак јас велам, иронија и сакразам се ок, нивно пречесто применување им ебава матер на темите. А пречестото од искуство го гледам низ почетните коментари кои секогаш остваат простор за земање замав. Колку сакаш можи да се контраме за нештово, знам дека и самиот истото го имаш сетено претходно.
Нештото би течело вака-Хехе, глупости
Бљак братче.
Мех.....

и толку, по пол сат тури и к.. на темата и закопај ја.

Секој модератор сака да му биде активен подфорумот нели? Да пишуваат луѓево, да дискутираат, да разменуваат искуства и така натаму. :)

Барем јас сметам дека сум трпелив и оставам слобода. Ако не е така еве изјаснете се повеќе членови и во истиов ден се повлекувам од подфорумов како модератор и останувам како член, што впрочем ми беше задоволство и претходно.

Последно уредено:
ОВИЕ НЕ СЕ БАЛКАНСКИ ЅВЕЗДИ ПРОВЕРИ НА WIKIPEDIA АКО НЕ СИ УЧЕЛ ПО ГЕОГРАФИЈА ЗА БАЛКАНОТ

Не, не и не.

Иронија и сарказам се форми на изразување. Сфатете еднаш. Нема многу и малку. Ти тоа што ќе го кажеш мртов сериозен, јас ќе го кажам поинаку. Не сум видел форум на кој што имаат нешто против сарказам. Чендлер Бинг ве осудува сите.

Знаеш дека одамна се слагам со тебе на повеќе теми, ама сега испаѓаш малце контрадикторен.

Еве веќе ако веќе ги браниме новиве членови што вадат очи со постовите, и пробуваме да гледаме објективно т.е. да не ги осудуваме и да им дадеме шанса, да пробаме да видиме како стојат работите прво....

Како истите би комуницирале со тебе како пример, кога никогаш нема да сватат дека си саркастичен? тука има голем проблем кој осетно ја намалува поентата на дискусијата и комуникацијата за која се залагаш. На пример ти ќе му одговориш иронично, после тоа он ќе ти рече sesoglasuvam brad fala, а некој под него ќе се убие од смеење зошто не сватил дека ти се зезаш, и така ќе почне круг на бескрајно реметење и офтопик во кое на крај новиот член ќе остане само предмет на ремет заради твој уводен ироничен пост.

Последно уредено:
2 пати го прочитав текстот и пак не сфаќам како заклучи дека ова е понижување за Македонците и што има страшно во тоа што го викнал Жељко за гостин? По која логика морал да викне Македонски пеач како специјален гостин?

Како истите би комуницирале со тебе како пример, кога никогаш нема да сватат дека си саркастичен? тука има голем проблем кој осетно ја намалува поентата на дискусијата и комуникацијата за која се залагаш. На пример ти ќе му одговориш иронично, после тоа он ќе ти рече sesoglasuvam brad fala, а некој под него ќе се убие од смеење зошто не сватил дека ти се зезаш, и така ќе почне круг на бескрајно реметење и офтопик во кое на крај новиот член ќе остане само предмет на ремет заради твој уводен ироничен пост.
Комплетно неважно Псајд, ич не ме интересира како ќе ми одговори, јас немам приватна конверзација со него туку пишувам во тема. Имам право да му го исмевам постот ако мислам дека е за исмевање, а други ќе се надоврзат за дискусија ако има што да се дискутира. Исто, вака отворени теми по дифолт се фрлаат во канта, ти не го виде насловот и се, Турвиор поправаше малку да заличи на нешто.

Ме копка како бил предходниот наслов.

Амтое.
Како го викаше тоа Ацид кога имаш поента и си во право и се буниш? Калимеросување или така нешто беше...

Нема поента да се буниш, верувај ми, сум пробал.
Секогаш кога ќе се изнервираш ради постапките на модераторите или админите повторувај ја мантрата: да се користи форумов е привилегија не право. Го користам ова срање за беспари. Омммм...

Дечко, пробај да не го брцаш носот каде што не му е место. Еве јас сакам да одам на Тони и не сакам да гледам некој македонски пеач таму да ми се курчи, оти реално немаме таков што може да застане рамо до рамо со Цетински или Жељко. Не си ги гледате реалните проблеми во државата а го дрвите оти Јоксимович му бил гостин на Цетински на концерт во Македонија, едноставно не купувај карта и не иди. Барај си настан и купи си карта за македонски концерт и оди си таму, не ми е јасно од каде ви потребата толку да мрчите. Гледате дека македонската естрада сама си прави пуздер од својата работа (Скопски фестивал) па сега јас треба да им мислам оти не ги ангажирале... е како па да не. Живееме во демократија и ниту ти ниту било кој друг е приморен да оди на тој концерт, џаст симпл ес дет. Тоа што некои македонски забавувачи се лижат на буџетот за срање песни а јас морам да ги слушам насекаде е сосема друг муабет, а таквите пеачи не сакам да ги слушам на концерт за кој плаќам од сопствени пари. НИЕ НЕМАМЕ ЕСТРАДА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom