Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Bidi pretpazliv, Apsintot e zabranet vo povekjeto drzhavi vo svetot. Faktot deka go ima da se kupi dokolku e razvodnet, ne te osloboduva od krivichno gonenje ako sam go pravish. Za vistinski Apsint ti trebaat bilki, koi ne veruvam da mozhes lesno da gi najdesh i da znaesh vo koi proporcii da gi meshahs. Edna bilka, kako sto posochiv, ima isti molekuli kako marihuanata i zatoa pijalokot se zabranuva (+ golemiot procent alkohol).
Eve sega vidov vo maloprodazhba francuski Apsint, go nudat so 2 ubavi besplatni chashi, no mnogu e razvodnet, toa vekje ne e Apsint. Retko i da se najde vistinski apsint vekje, se se sveduva na nekoja varijacija za da mozhe da pomine pred zakonot, ama koga kje pochensh da odzemash alkohol i dr. elementi, se menuva strukturata na pijalokot.
Cheshkiot i bugarskiot se podobri (i tie se razvodneti pomalku alkohol, pomalku bilki), a makedonskiot e najdobar!!! Vo makedonskiot ima povekje bilki, nad 20 mislam i zelenata boja e prirodna.
Vistinskiot Apsint pokraj obichno pijanstvo stvara "atmosfera", t.e. tie shto se pijani povekje go dozhivuvaat svetot taka da se izrazam. Zatoa porano site pisateli, umetnici i boemi go piele. Kako sto napishav pogore, nekoi od najpoznatite umetnichki dela se napishani/naslikani pod dejstvo na Apsint. Mene epten mnogu mi gorchi i definitivno ne bo go piel duri ni so sheker. Ne e vid na pijalok kako na primer vino, masovno da se pie na sedenki, povekje e za dusha, za muabet ili koga si sam.
Unishteni mozochni kletki, oslaben crn drob, ...))
Kako i so site drugi alkoholni pijaloci, ne preporachuvam da se pie sem da se proba.
За кој македонски збориш, кај се прдава тој македонски абсинт? Ја досега само во веро имам видено кај што се продава, ама не верувам македонски да беше.
За кој македонски збориш, кај се прдава тој македонски абсинт? Ја досега само во веро имам видено кај што се продава, ама не верувам македонски да беше.
Забеган пијалок. Еднаш испив три чаши и главата ми тежеше 15 кг, па сакав да се откажам од халуцинации и застанав тука:icon_eek:
Hmm ne sum piel, sum se pravel od teshki rakii lom ama ova ne sum go probal a sakam da probam. Ako nekoj od forumdziive prai nesto so apsint neka pishe ili tuka ili po PP. Umiram da probam.
Го немам пиено, ама би сакал![]()
Со другарот купивме од 600 денари Апсинт, па нормално седнавме и почнавме да пиеме, не се сеќавам ништо од таа вечер, ама затоа братучед му на другарот ни рече дека сме се смееле на исклучен телевизор двајцата, халуцинации јеботе!![]()
Со другарот купивме од 600 денари Апсинт, па нормално седнавме и почнавме да пиеме, не се сеќавам ништо од таа вечер, ама затоа братучед му на другарот ни рече дека сме се смееле на исклучен телевизор двајцата, халуцинации јеботе!![]()