Апсинт

• Креатор на темата Креатор на темата Nephthys
  • Време на започнување Време на започнување
neznam sto kako ali od ova ednas mislam deka ke poludev :):):):)

Hmm ne sum piel, sum se pravel od teshki rakii lom ama ova ne sum go probal a sakam da probam. Ako nekoj od forumdziive prai nesto so apsint neka pishe ili tuka ili po PP. Umiram da probam.

Го немам пиено, ама би сакал :)

Боже, каков ден, т.е, ноќ беше тоа... Ц, цццц.... апсинт, дупки во сеќавање, па и во желудник, пиј умри ситуација.
Во секој случај, Невкусно, шпиритус. Друштвото ми го праи меракот. А и не чини за парите, особено црниот апсинт.
Ја мислев дека ќе си го исечам увото, као Ван Гог коа се опил:)

Bidi pretpazliv, Apsintot e zabranet vo povekjeto drzhavi vo svetot. Faktot deka go ima da se kupi dokolku e razvodnet, ne te osloboduva od krivichno gonenje ako sam go pravish. Za vistinski Apsint ti trebaat bilki, koi ne veruvam da mozhes lesno da gi najdesh i da znaesh vo koi proporcii da gi meshahs. Edna bilka, kako sto posochiv, ima isti molekuli kako marihuanata i zatoa pijalokot se zabranuva (+ golemiot procent alkohol).

Eve sega vidov vo maloprodazhba francuski Apsint, go nudat so 2 ubavi besplatni chashi, no mnogu e razvodnet, toa vekje ne e Apsint. Retko i da se najde vistinski apsint vekje, se se sveduva na nekoja varijacija za da mozhe da pomine pred zakonot, ama koga kje pochensh da odzemash alkohol i dr. elementi, se menuva strukturata na pijalokot.

Cheshkiot i bugarskiot se podobri (i tie se razvodneti pomalku alkohol, pomalku bilki), a makedonskiot e najdobar!!! Vo makedonskiot ima povekje bilki, nad 20 mislam i zelenata boja e prirodna.

Vistinskiot Apsint pokraj obichno pijanstvo stvara "atmosfera", t.e. tie shto se pijani povekje go dozhivuvaat svetot taka da se izrazam. Zatoa porano site pisateli, umetnici i boemi go piele. Kako sto napishav pogore, nekoi od najpoznatite umetnichki dela se napishani/naslikani pod dejstvo na Apsint. Mene epten mnogu mi gorchi i definitivno ne bo go piel duri ni so sheker. Ne e vid na pijalok kako na primer vino, masovno da se pie na sedenki, povekje e za dusha, za muabet ili koga si sam.

Unishteni mozochni kletki, oslaben crn drob, ... :-)))

Kako i so site drugi alkoholni pijaloci, ne preporachuvam da se pie sem da se proba.

За кој македонски збориш, кај се прдава тој македонски абсинт? Ја досега само во веро имам видено кај што се продава, ама не верувам македонски да беше.

За кој македонски збориш, кај се прдава тој македонски абсинт? Ја досега само во веро имам видено кај што се продава, ама не верувам македонски да беше.

Нека не те лажи нема македонски , глупости се изнатреска тој шо се продава кај нас е АПСЕНТ не е абсинт , абсинт најдов во бугарија, негде 1500 денари е најефтиониот и то бугарски некој, има француски негде 3000 денари е и е еден од најдобриот.

Ednas ispiv edna caska apsint i posle toa zedov pivo i go ispiv za 1 minuta i ne go osetiv :vozbud:

А бе не отворивме тема за сите да се навлечете на абсинт ц ц ц... :-)))

Апсинт се продава приватно во Македонија. Има приватен производител кој е дефинитивно во врвот на светот по својот квалитет, а кој става минимум 21 билка во пијалокот. Затоа реков, апсинт може да биде еден од два-три најмакедонски брендови, во тоа бев убеден. Пред 6 години човекот ми продаде неколку флаши преку посредник, сакаше да се пробие на западниот пазар. Тогаш апсинт чинеше над $30тина US долари флаша, иако на пазарот за тој квалитет можеше да земе и до $120 по флаша.

Човекот бараше спонзор за извоз, но бидејќи никој од нашиве токмаци не ни знаеше што е апсинт + кога ќе чуеја дека може да е забранет на Запад се плашеа + познатата СДСМовска корупција, и мислам дека човекот ги даде правата на некоја словенечка фирма, колку што сега се сеќавам, тие многу му бараа апсинт за извоз во ЕУ. Нели апсинт не пие секој, посебен сегмет од пазарот е, но е сигурен сегмент кој само тоа пие и тие луѓе плаќаат многу за добар квалитет.

Како што реков, мене апсинт воопшто не ми се бендисува, горчи до бесвест и не се пие без шеќер (дури и со шеќер ми е тешко), плус е многу тежок пијалок, па јас само го давам како штосен подарок. Изгледа интересен ќе биде новиот американски апсинт за кој што пишував во претходниот пост, а кој го модифицира вкусот да е попријатен да не горчи толку многу.

Ќе се распрашам точно кој произведува во Македонија и ќе ти кажам.

Забеган пијалок. Еднаш испив три чаши и главата ми тежеше 15 кг, па сакав да се откажам од халуцинации и застанав тука:icon_eek:

:-)))

Па се пие една чаша, еве две нека се за штимунг, да делува како и другите ликери. Не си Џек Лондон да се испијаниш со апсинт пред да пишуваш книга или Ван Гог пред да направиш ремек дело. :smir:

Hmm ne sum piel, sum se pravel od teshki rakii lom ama ova ne sum go probal a sakam da probam. Ako nekoj od forumdziive prai nesto so apsint neka pishe ili tuka ili po PP. Umiram da probam.

Го немам пиено, ама би сакал :)

Ајде следната собиранка на кајгана, ќе ви донесам 1-2 флаши да пробате кој сака. :smir:

Имам пробано Германски,и јас колку што се разбирам во германскиот јазик,пишуваше дека има 40 различни тревки :)
Другарот гледаше змејови,мене ништо,ама според цената (900 ден.) не верувам дека бил некој екстра опасен или квалитетен

Со другарот купивме од 600 денари Апсинт, па нормално седнавме и почнавме да пиеме, не се сеќавам ништо од таа вечер, ама затоа братучед му на другарот ни рече дека сме се смееле на исклучен телевизор двајцата, халуцинации јеботе! :)

Со другарот купивме од 600 денари Апсинт, па нормално седнавме и почнавме да пиеме, не се сеќавам ништо од таа вечер, ама затоа братучед му на другарот ни рече дека сме се смееле на исклучен телевизор двајцата, халуцинации јеботе! :)
:pos::pos::pos:

За 600 денатри сигурно било апсент она шо смрди на узо :) и узото има тревки :) и се разбира 50 % е така да ако се препиеш ќе се ломосаш, инаку правилниот апсинт е толку горчлив шо без шеќер тешко да го пиеш и е премногу густ, баш сакам да пробам од тој што кажа Мисирков да видам шо апсинт е.

Друштвово мое, доби апсинт на поклон.. не знам од каде мислам дека од Германија или од Швајцарија го донесоа. Одиме на викендица и баш ко требаше да се пија апсинтов јас на тешки антибиотици, и заеби но веј. Арно ама, да видиш колку е убо да ги гледаш другиве покрај тебе кај шо се убиствени со глупости. На пример, бевме во август на викендица, а на еден другар му светеа новогодишни светилки на ѕидот.. :nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom