Apple го презентира iPad

• Креатор на темата експерт
  • Време на започнување

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Прилично ОК цена за тоа што се нуди.. дупло поевтин од tablets базирани на Windows, ама и со послаби перформанси. Ќе може да ги вози истите програми за iPhone од AppStore?
Послаб хардвер, да... Перформанси, треба да се види во реалност како се однесува. Муабетот ми е, Виста со 1 GHz процесор не може да прдне, али iPhone OS-ов нема гајле.
И, да... сите апликации од iPhone функциноираат на iPad.

Schhh87

schhh...
Член од
3 февруари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
16
nema multitasking!!!! :tapp::kesa: so im e stosov aman !

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Нема мултитаскинг, нема флеш поддршка...

Зголемен iPhone на некој начин. Нема ни опција да си ја зголемиш некако меморијата, пример usb порт да оставиле.

http://j.mp/bOJYTv
http://j.mp/cSRrlj
http://j.mp/925YdO

Еве нешто линкови за презентацијата на Стив Џобс, за аксесорис, за неподржувањето на Флеш и слично :)

Интересна играчка, ама искрено не вреди за парите.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ова ќе го замени нетбукот. Лол, една голема шега е ова. Како мислат на интернет да сурфаш без флеш, како да работиш без мултитаскинг(алоо)

Нашминкано срање.

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Copypasta.
Мајкрософт пред половина година претстави сличен продукт, Microsoft Surface. Овие во намалена варијанта. Никој на никој не му диши во врат.
Како и да е, и двете се скапи.
Riight, а колку е кориснички настроена и mature мајкросовата површина, да не зборам...

Прилично ОК цена за тоа што се нуди.. дупло поевтин од tablets базирани на Windows. Ќе може да ги вози истите програми за iPhone од AppStore?
Yep. Истата програмабилност е, тоа е доброто. Сите iPhone програмери моментално се стекнаа со нова титула :)

Има еден интересен муабет за Flex4 кој треба да излегува во скоро време, дека се подготвува дел кој ќе го интерпретира actionscript кодот во природен Objective C со што сите Flash/Flex програмери повторно ќе се стекнаат со нова титула.

nema multitasking!!!! :tapp::kesa: so im e stosov aman !
Оф... iPhone а богами и iPad се замислени како крајно практични уреди со конкретна намена, multitasking на класичен американец кој сака уредот да му биде се што му треба за организација/презентација/комуникација ич и не му треба. Плус, има мултитаскинг али за „системски“ дефинираните апликации, т.е. во секое време ти шиба mail клиент, апдејтер phone/sms сервис кај iPhone и уште тука таму некои невидливи. Кога ти ќе отвориш сафари, не гледам зошто би ти притребало да пуштиш iSnort во позадина.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Нема мултитаскинг, нема флеш поддршка...

Зголемен iPhone на некој начин. Нема ни опција да си ја зголемиш некако меморијата, пример usb порт да оставиле.

http://j.mp/bOJYTv
http://j.mp/cSRrlj
http://j.mp/925YdO

Еве нешто линкови за презентацијата на Стив Џобс, за аксесорис, за неподржувањето на Флеш и слично :)

Интересна играчка, ама искрено не вреди за парите.
Ако е ова точно што го зборуваш ондак на големо ја утнале работата.
Ајде де мулти таскинг ќе помине некако, ама флеш да не поддржува, нема УСБ порта хмммм

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.723
Поени од реакции
13.451
Прво што ми падна коа го видов машинчево се замислив за додатен усб порт за пукање на flash memory stick...И нема...
И повторно ќе речам. Убава шминка но ако е такa iPhoneto & iPod-oт се светлосни години понапред зашто што се помали. Сепак покомпактни се од оваа џиновска реинкарнација на нив.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
од тоа се плашев.

другарче има вакво срање, слично на Ејплов, ова е малце нашминкано и проширено... не вреди за парите, за тие пари имаш HP ноутбук со 3 пути појака конф.

за работа не вреди, едино медиа, по пат колку да ти пројде времето.

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Вториот линк не ти работи.

Интересното е што сите овие се малтене анонимуси, што се однесува до покриенот од медии и до врева што се крена за нив... Додека за iPad-от на пола сајтови и веб магазини им паднаа серверите од посетеност :)

Едноставно, ќе видиме кој како ќе се покаже нели? :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Незнам што му станало, еве ја содржината.
My god, am I underwhelmed by the iPad. This is as inessential a product as I've ever seen, but beyond that, it has some absolutely backbreaking failures that will make me judge anyone who buys one.
Big, Ugly Bezel
Have you seen the bezel on this thing?! It's huge! I know you don't want to accidentally input a command when your thumb is holding it, but come on.
No Multitasking
This is a backbreaker. If this is supposed to be a replacement for netbooks, how can it possibly not have multitasking? Are you saying I can't listen to Pandora while writing a document? I can't have my Twitter app open at the same time as my browser? I can't have AIM open at the same time as my email? Are you kidding me? This alone guarantees that I will not buy this product.
No Cameras
No front facing camera is one thing. But no back facing camera either? Why the hell not? I can't imagine what the downside was for including at least one camera. Could this thing not handle video iChat?
Touch Keyboard
So much for Apple revolutionizing tablet inputs; this is the same big, ugly touchscreen keyboard we've seen on other tablets, and unless you're lying on the couch with your knees propping it up, it'll be awkward to use.
No HDMI/HD Video Out
Want to watch those nice HD videos you downloaded from iTunes on your TV? Too damned bad! If you were truly loyal, you'd just buy an AppleTV already.
The Name iPad
Get ready for Maxi pad jokes, and lots of 'em!
No Flash
No Flash is annoying but not a dealbreaker on the iPhone and iPod Touch. On something that's supposed to be closer to a netbook or laptop? It will leave huge, gaping holes in websites. I hope you don't care about streaming video! God knows not many casual internet users do. Oh wait, nevermind, they all do.
Adapters, Adapters, Adapters
So much for those smooth lines. If you want to plug anything into this, such as a digital camera, you need all sorts of ugly adapters. You need an adapter for USB for god's sake.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Други новости околу нов OS за ајфон?

нешто за новиот ајфон има?

Schhh87

schhh...
Член од
3 февруари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
16
Оф... iPhone а богами и iPad се замислени како крајно практични уреди со конкретна намена, multitasking на класичен американец кој сака уредот да му биде се што му треба за организација/презентација/комуникација ич и не му треба. Плус, има мултитаскинг али за „системски“ дефинираните апликации, т.е. во секое време ти шиба mail клиент, апдејтер phone/sms сервис кај iPhone и уште тука таму некои невидливи. Кога ти ќе отвориш сафари, не гледам зошто би ти притребало да пуштиш iSnort во позадина.
Епа јас не сум класичен американец и веќе кога давам пари имам право да барам некои основни работи како што е мултитаскинг. ај не заебавај - замена на нетбук а нема мултитаскинг а нема ни флеш :tapp: нашминкан е скроз за тоа нема муабет прекрасно се средени ефектите , особено за сликите менито (ма да ми личи малце на нексус 1 менито за слики ) гестовите се закон. ама ко шо рече ти овај продук баш е за некој американци( а богами и македонци ) да кажат дека го имаат најновиот продукт на ејпл. и јас би сакал таблет итоа многу ама би побарал во него нешто повеќе од убав интерфејс. и мислам и други луѓе би се сложиле со мене.
а бтв очекував повеќе од надворешниот дизајн, епл можат мн подобро од тоа да растегнат еден ипод тач.
:smir:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Вториот линк не ти работи.

Интересното е што сите овие се малтене анонимуси, што се однесува до покриенот од медии и до врева што се крена за нив... Додека за iPad-от на пола сајтови и веб магазини им паднаа серверите од посетеност :)

Едноставно, ќе видиме кој како ќе се покаже нели? :)
Пријателе, да се разбереме, Епл си е Епл, маркетинг машина. :)

Ова со iPad се шушкаше намерно низ блогосферата веќе подолго време, последните денови само шпекулации се ширеа, кои точни, кои не...

Стив Џобс рече дека ова е најбитната работа што ќе ја издал во животот. :) А после цела конференција ги убедувал кој е точниот пазар за производов. И Епл се плашат дека нема да се пласира ова бидејќи не е практично, барем не доволно. Ова ти е како дежа ву со Vista, прекрасна идеа, не доволно осмислена. За година очекувам iPad 2 со сите недостатоци пополнети. =) Паралела со Windows 7. :)

Иако е мнооооооооогу закон, сепак е играчка, само голем iPhone. :)

П.С. Има усб адаптери, значи за да поврзеш усб ќе платиш уште за смешен адаптер... глупости. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom