Антисемитизам

Голем кур неколку обични евреи станале адвокати, а нивната олигархија го контролира финансискиот систем и целиот систем. И со овие адвокатите требало да се докажи дека немало завера...

Читај убаво, кај брзаш? Каде сум го споредил Ден Браун со библијата? Го споредив тоа што вие, група луѓе овде на форумов го пишувате. Да ве чита човек е како да чита фринџ-историја, како онаа на Ден Браун. Тоа го пишав. Какви библии, какви бакрачи.
На посочување на содржината на Талмудот, во директна реплика за содржината посочуваш белетристика од Ден Браун. Значи според тебе содржината на Талмудот ја карактеризираш како фринџ-историја? Охохо... Пробај тоа кажи им го на Евреите. Жити сѐ пробај, добар отварач за очи ќе ти биде. Пробај. Земи напиши го тоа онлајн со име и презиме и види што ќе се деси.

Во религиските книги пишува многу глупости. Во куранот пишува дека е во ред да се убиваат неверниците. Во библијата не пишува да се убиваат други народи, освен во стариот завет каде се пресметуваат племиња, но пишува дека е во ред да се каменуваат одредени групи луѓе. Тоа не е многу тема на сегашнава дискусија, освен ако веруваш дека мнозинството луѓе се уште се замараат со свети книги.
...Ова е дилема и не ти спорам дека дел од нив можеби и го сфаќаат сериозно.
Баш тоа (содржината на Талмудот во денешен контекст) апсолутно е тема на дискусијата. Апсолутно. Тезата е дека сегашнава олигархија (кои скоро сите се Евреи), својот однос кон домаќините (Христијаните) го имаат изградено и сеуште го базираат врз истите тие постулати напишани во Талмудот. Целата таа нивна субкултура помеѓу другото е базирана врз основа на таа идеја за нивна супремација и нивните „права“ да ги владеат другите како господари, при што за најголеми противници ги гледаат баш европските христијани, новиот Амалек (да не должам, пребарај ако те интересира).

Ционизмот прво како идеја, сега како државна идеологија, е изграден на таа база од Талмудот. Таа нивна ароганција, омраза, и активно борење да се уништи западната култура (религија, светоглед).

Во контраст, буквално од Крстоносците наваму со векови немаш никакви светски движења кои се однесуваат слично како што се однесуваат денес Ционистите (и нивните патрони, олигархијата).

Ја игнорираш ситуацијата како они (олигархијата) стигнале да бидат тоа што сѐ. Како ционизмот станал идеологија на цела една нова држава создадена со уништување на цел еден народ. Се разбира дека има прогресивни луѓе меѓу нив. Луѓе се. Нормално е повеќето да се нормални. Но тие што ги носат одлуките, тие што им ги креираат политиките и им ги градат односите со сите нас другите - тие во основа сеуште се водат по основите од Талмудот. Погледај го односот кон цивилите, кон жени и деца, во Газа, на Западниот Брег, во Либан, во Сирија, насекаде. Колку и да си од некоја причина пристрасен кон нивната кауза, ако имаш задржано макар и ронка објективност - не може не се согласиш дека нечовечки се однесуваат со сите други.

И тоа е само за регионот. Но тука е и социјалниот инжинеринг со кој еве успеваат да ја уништат Европа, религиски/културно, етнички, економски, секако.

Тука е таа реалност. ОК Евреите денес не се сите побожни и не сите го читаат Талмудот. Но тие меѓу нив кои ги одлучуваат работите, буквално се водат според постулатите од Талмудот. Не е важно дали се религиозни, едноставно ги следат постулатите. И не го кријат тоа. Они се „божјите луѓе“. За нив ништо не е забрането а за другите сѐ е забрането што е против „божјите луѓе“. Ти не мораш да се согласиш, но ако си во дилема кој те владее - едноставно види кого не смееш да го критикуваш... И така доаѓаме до насловот на темава.

Тоа е ставот што е наметнат на сите во светов, не смее да зборува ништо против „божјите луѓе“ и нивните права да прават сѐ што сакаат. Еве во последната перверзија на иронијата, во многу држави се носат и закони за „антисемитизам“. Ти се согласуваш со тоа? Се согласуваш со смртта на слободата на говор? ОК, само види убаво, согледај: Кој те владее.

Последно уредено:
Не можам да дискутирам за илјадници години фринџ-историја затоа што искрено, кога ве чита човек тоа изгледа како Кодот на Да Винчи од Ден Браун: фикција од рандом селектирани настани навидум поврзани во една целина, со некаков мастерплан во позадината. И додека се тоа е убаво за читање, нема многу врска со реалноста.

На посочување на содржината на Талмудот, во директна реплика за содржината посочуваш белетристика од Ден Браун. Значи според тебе содржината на Талмудот ја карактеризираш како фринџ-историја? Охохо... Пробај тоа кажи им го на Евреите. Жити сѐ пробај, добар отварач за очи ќе ти биде. Земи напиши го тоа онлајн со име и презиме и види што ќе се деси.
STRAW. MAN. FALLACY.

Аман веќе.

Содржината на Талмудот не ја пишував јас, ниту ја преведував, ниту ја интерпретирам по мое: Буквално ја пренесувам.

Следствено сѐ што кажуваш за тоа (за мене како гласник), фринџ/минџ, итн, се проектира врз самиот Талмуд.
До толку е едноставно па сеедно какви дефлекции се обидуваш да направиш.

Твоите гледишта ти ги поставуваш овде како ROM запис (read only memory). Не се ни обидуваш да ги перцепираш и разбереш туѓите аргументи кои ете ти ги упатувам, не па можеби малку да размислиш дали има нешто во посоченото.
Значи... БУКВАЛНО ТИ ГО ПРАВИШ ОВА, АМА БУКВАЛНО НАЈБУКВАЛНО. :D

Значи... БУКВАЛНО ТИ ГО ПРАВИШ ОВА, АМА БУКВАЛНО НАЈБУКВАЛНО. :D
Не дека не е во право, проблемот е и кога времето ќе се расипе вика евреите…

Јас кога се вработив во странство почнав како фриленс контрактор и сите контрактори добиваа некои стари крш ACER лаптопи па дури и лидот... и идам јас во ИТ за лаптоп, човекот таму ми чита име и на наш јазик вика од кај си бе ти дечко? Се погоди србин, хаха, хихи, како, зошто тука, братски муабет цел саат... на крај вика чекај, не е кршов за тебе, и вади неотпакуван Macbook Pro M2 тогаш како последна верзија. Намиг. За нашите најдобро вика. Ние не сме одлучиле да ја заебеме фирмата, работиме таму, но поради припадност сме решиле да си помогнеме на нејзина сметка.

Ако Ванлок отвори фирма во град ќе си вработи свој луѓе, нема муслимами да вработи ако лично не ги сака. Ако вработи луѓето од градот ќе го обиколуваат ионака. И сега се лути што приватни филмски студија тоа го прават. Зошто би се грижиле тие студија за нечија иделогија во нивните продукти освен својата? И ако фирмата на Ванлок стане економски импакт во градот, да зависат илјадници фамилии, ќе фати да спонзорира политички кампањи, ќе се вмеша во политиката бидејќи е влијателен во град, ќе го претиска градоначалникот или сам ќе се кандитира, ќе кажува каде и како да му прегледуваат низ прсти. Тоа се случува сега во моментот во Македонија. На поголемата скала, не може да очекуваш да ги протераат од земјата која продаваше сон дека секој таму може да успее ако е способен, во земјата каде лобирањето за свои идеали преку многу пари е како системот функционира.

Абе дечките што работат во пивара толку многу се исперени и се постоветуваат со фирмата како “фамилија” што не пијат друго пиво ако не е Скопско, а што им е заедничка траумА? Снеже од кадрово. Нормално кога постои религиски контекст и кога имаат траума од милионски жртви пред неколку декади дека ќе се држат заедно. Нормално дека ако претходно било само резултат на нивното влијание дека евентуално и проактивно ќе гурат агенда некои што веруваат силно во каузата. Не бе, нема некој хххБЕРГ да стават банкар штп си го пораснале, тебе од форум треба да те викнат

Во ред е Ванка, толку многу пати напиша Исус во лајна што јас веќе се грижам за твојот афтерлајф. Веруваме дека имаат гнасни религиски писанија за гоими, но кажи ми како мислиш ти да се справиш со примерите кои постојат и на најмала скала, од секогаш. Како што и јас и Ио и сите функционираме, по племенски фрејмворк. Од племиња кога сме биле сме се вака групирале, освен ти, ти со Иранците наоѓаш заеднички јазик но не можеш со Ио. Пак ќе прашам, кој сакаш да ти го даде тој фер свет и како?

Куп флоскули и глупости, се измачи за нешто што во основа е многу едноставно: Колку да релативизираш реалноста останува таква каква што е. Они не станале олигархија и владетели во сенка со меритократија.

И сеедно е какви се обичните секојдневни Евреи, пошто во основа не зборуваме за нив. Не споредуваме каков однос имаат Македоците меѓу себе со тоа каков однос имаат Евреите меѓу себе. Зборуваме за реален постоечки западен поредок кој е контролиран и управуван од таа олигархија. Зборуваме за реален и постоечки социјален инжинеринг кој (помеѓу другото) продуцира резултати како тебе и како ИО. Вие не само што не можете објективно да процесирате факти/аргументи на темава, туку и ги напаѓате тие што го можат тоа.

Во врска со последниот дел од последниот пасос: Не можам јас да создадам „фер свет“ ама можам еве да те прочитам и да ти реплицирам без да те игнорирам (како другар ти ИО). Не е дискусијата „решавање на светот“ туку отворено разговарање за реалноста на истиот... И знаеш што имам заедничко со многумина од Иранците, ама немам со вас двајца? Две работи. Свесност за реалноста, и непрограмираност со тоа што го застапувате вака ревносно.

Инаку целта на ваквите дискусии е овде да се прошири бројот на свесните, не да се приближуваме до Иран. Од тој контекст не е чудно како исселениците се толку посклони кон ставови како вашиве, таму сакале нејќеле сте 24/7 под пропаганда, всушност и закони такви ви донесоа. Не знам ни дали смееш да напишеш нешто како јас сега, без да те уапси интернет Гестапо од министерството за вистина.
Автоматски споено мислење:

Многу од работиве се проверливи. На пример shadow banning-от на противниците на интернет и на социјалните мрежи. Еве пример со Х/твитер, АИПАК се промовира а критичарите им се става хендикеп:

G_OjtUJawAAWXBf

G_OjuT9a0AAm0Vv

Автоматски споено мислење:

Потоа во истата нишка има уште примери со други корисници.

Последно уредено:
Куп флоскули и глупости, се измачи за нешто што во основа е многу едноставно: Колку да релативизираш реалноста останува таква каква што е.
Ти навистина ли мислиш дека на некое ретардирано интернет ќоше како темава со 17 страни од кои 11 се мемиња мене ми е целта да релативизирам за евреите и да ширам нивна пропаганда? Особено на темава пишувам од желба да ја разгорам твојата параноја дека министерството за вистина преобраќале луѓе таму во странство, борци-продукти да го запрат Ванлок. Кое нго плаќа за ова, би го работел на договор, само да министерството за војна успее да те прати во слободниот Иран за да се зближиш и со останатите таму со кои уште не си се поврзал и си ги осетил поблиски од Ио. За странство викаат да пазиш на “културниот” шок, па така се надевам нема нешто особено непријатно да доживееш и ти во твојот аџилак.

Зборуваме за реален и постоечки социјален инжинеринг кој (помеѓу другото) продуцира резултати како тебе и како ИО. Вие не само што не можете објективно да процесирате факти/аргументи на темава, туку и ги напаѓате тие што го можат тоа.
IMG_0954.jpeg

А за Цобе која ти е дијагнозата, не е иселеник физички како нас, но иселеник во душа? :ljubove:

На пример shadow banning-от на противниците на интернет и на социјалните мрежи. Еве пример со Х/твитер, АИПАК се промовира а критичарите им се става хендикеп:
40-60% е пичкин дим, да е било до мене одма иде 200% само оти ми се можело. Х сега го поседува некој што може Македонија да ја стави на 10 ракети и да ја препаркира во Иран ако посака, и ќе објавува сега што сака оти бил способен да тоа го купи, не му рекол никој еј повели твитер. Еве пријави се за модератор и загушувај ги моите постови 400% или обелоденувај како Ио крие теми, ама не, плакатолепачи се научени некој да им го даде светот на дланка, не знаат да си плукнат на рацете да се изработат како едни евреи и да си го земат тоа што сметат е нивно. Ќе зборел за реалноста а не е во истата. Затоа да повториме: некои прават билиони, некои мемиња. Ревносан еден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom