Антипушачка полиција!

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба антипушачка полиција во Македонија?

• Да

Гласови: 38 45,2%
  • Не

Гласови: 23 27,4%
  • Исто ни е, имало-немало пак ке се пуши

Гласови: 23 27,4%

• Вкупно гласачи
    84
Знаете шо...не само полиција,ами најубаво секој пушач да го ставате у гасна комора.Мислам,до кај ке оди ова?Прво забранија да се пуши во кафичи..добро.Забранија да се пуши во близина на трудници и деца...па добро.
Шо ке биде следно?Ке ги забранат комплетно цигарите?Како што знам,досега никој досега не си го малтретира семејството под дејство на цигари,тоа го прават само пијани луге.Па ете никој не го забранува алкохолот.
Никој не пуши под присила.Пушачите се свесни дека си штетат на самите себеси,ама тоа е нивно право,животот е нивни.Неможе мене некој да ми дојде и да ми каже дали ја ке си наштетувам самиот на себеси.Ако сакам ке пушам по 4 кутии дневно се додека со тоа не му штетам на некој друг.А претежно пушачите се во околина на други пушачи,така да не верувам дека бројот на пасивни е голем...само така се прокламира колку да се постигне некаква си цел.Ма дај молимте...

Шо ке биде следно?Ке ги забранат комплетно цигарите?Како што знам,досега никој досега не си го малтретира семејството под дејство на цигари,тоа го прават само пијани луге.Па ете никој не го забранува алкохолот.

брат алкохолот е здрав, неможеш туку така да забраниш здрава работа. Пиво, вино ти текиња? :) :)
:wink: :wink:

иако пушење не е Македонски збор, сепак нема да коментирам за тоа сега на оваа тема.

мене премногу ми пречи некој да ми пуши, дали е гостин/роднина/муштерија/пријател секогаш ги прекорувам или ги избегнувам, пред се затоа што после контактот со нив јас ќе мирисам лошо или просторијата каде што јас престојувам а они пушеле :) посебно ме вади од такт при концерти или свирки - да неможе чоек на раат да се изнашутка, де некој ќе те изгори со цигара, де ке ти изгори јакна/облека со цигара ем ке смрдиш гадно а што е најлошо кога си изморен после шуткање ти треба повеќе кислород а во нашиве сали каде се одржуваат свирки оти се едвај 4 метри високи ко гасна комора е. :(

мислам дека треба да се воведе закон за тоа каде се е дозволено пушењето, исто така ми пречи и во природа кога некој пуши, посебно кога одам на скијање и некоја будала уште на 500 метри смрди на гадно кога пуши...

Дефинитивно треба антипушачка полиција ако ништо друго барем да се почитува законот - таму каде што е забрането пушењето а моментално не е нигде само си стојат онака знаците од времето кога имаше обид за некаква бедна антипушачка кампања која набрзо се заборави. Сепак колку кратко и да траеше верувам непушачите ја памтат, барем за недела време дишевме чист водух во места каде обично се “вози“ со намалена видливост. :drk: :nenene:

Треба таква полиција нормално, луѓево од толкава безобразност почнаа и во операциони сали да пушат.Некултура невидена.

За.Мразам пушење.

И те како треба.
Пушачите се веќе без осет и без трунка совест ги трујат оние кои не се должни да вдишуваат секакви говнарии и да си ги уништат белите дробови.
Не знам колку би имала влијание некакво врз страсните пушачи Антипушачката полиција, ама вреди да се проба... з`ш да не, веќе преку глава ми е од задимени кафичи/ресторани/дури и школски вециња.

A be koja vi e ovaa HISTERIJA sto ve podfatila okolu pusenjeto i pusacite?

I glavnoto prasanje e koj kogo toa se trudi da diskriminira i da mu gi narusi pravata?
Dali jas na vas sto ne pusite ili vie na mene (jas pusham cigari).
Konecno...neli sme demokratska drzava?Ete...ke napravime referendum. :toe:
Ako pomine,o.k,ako ne od platata na nepusacite ke treba na mesecni rati da se vratat sredstvata potrebni za odrzuvanje na istiot toj cin na opredeluvanje i prebrojuvanje na narodnata volja.

Ne,stvarno dosta e so ovie vasite histericni ispadi.I so pokusai da mi zabranuvate da pusam vo nekoe javno mesto,ili pazi molim te kaj mene doma ili kaj mene na rabota....Pa shabani edni be...:tapp: toa mesto e moe i tamu ke pravam ama bas toa sto ke mi cefne.I nieden `zagrizen` holerik nema NIKOGAS da mi go uskrati toa pravo.
Kolku do kaficite i diskotekite...jas zahtevam sega nesto.Od utre da se dade rok od eden mesec posle koj sto site mesta(kafici,diskoteki,barovi...) ke mora da bidat podeleni na pusacki i nepusacki !
So toa sto u pusackite ke mora sekoj na vlez da pusi cigara za da dokaze deka e pusac.
Pa da vidam kolku mesta ke vi ostanat na vas.
(by the way...nepusacite se poznati i kako neblagonadezna kafanska klientela-ligavat eden sok ili dve-tri pijacki preku sila).
Pa odkoga se ova fino-lepo u sklad so zakonot ke se uvede...idete vie da trcate pored Vardar,ili pesacete na Vodno...ili nasladuvajte se na cistiot vozduh po skopskite ulici.

Cim ste histericni...samo jako i ostro so vas.

Иако сум пушач сметам дека треба да има посебно место за пушачи.Некој се одлучил за здрав начин на живот и се придржува кон тоа па која сум јас да го трујам.Познавам луѓе кои не дозволуваат дома да се пуши и тоа го почитувам.Ќе излезам надвор и ќе запалам.И да на некои луѓе иако се пушачи им смета димот на цигара кога јадат а можам да замислам како им е на непушачите.Ама и да има вакво нешто кај нас џабе е.Се е до совеста на граѓаните.

Ja sum pusac.. Ako nekoj se osudi da mi zabrani da pusam.. Ke popie takof samar.. So Gospod ima u pizami da go vidi.. 14 god.. Majka mi ne mi zabranue od doma da pusam.. Pa nekoj si seljak u zuto so mala intelegencija (CAJKAN) da mi sere.. Abe oj si legni.. Nepusacite neka idat na planina da vdisuvaat cist vozduh.. Ne snosuem odgovornost na nivnite beli drobovi..

абе јака си ти со тебе и алфи тешко да се справат :ija:треба тајна полиција баш за вакви шо се дигаат

Апсолутно, преку потребна е антипушачка полиција!

Поддржувам секаква инцијатива -- вклучувајќи и парична помош -- за да се искорени злото!

Излегваш од кафиќ а на врата те пресретнуваат двајца крупни момци
Едниот ти приоѓа додека другиот дискретно застанува зад тебе. Ваѓа легитимација за АнтиПуш единица и те гледа право во очи. “Од кај идиш?“, “Од кафиќо“ се обидуваш смирено да одговориш со треперлив глас и го осеќаш топлиот здив во вратот на другиот зад тебе . “Од кафиќо а?“.... минута молчење..... “Пушеше таму?“ ... “НЕ“ како молња излета одговорот од тебе.... пак молк.... “Ај хукни ми“ и ти се внесува во лицето.... хукнуваш и осеќеш како низ кичмата ти се качува ежта а цревата се грчат.... “Мене ми мирисаш на цигари“ со злобна насмевка ти се обраќа додека одеднаш другиот ти ја фаќа раката и ја принесува кон очите... ја гледа и вели “И прстите ти се жолтеникави!“, “ВАДИ СЕ ОД ЏЕПОВИ!“, полека ги празниш џеповите... 100 денари.... клучеви од станот ...... кондом .... пола пакетче Орбит профешнл .....
“ОРБИТ ПРОФЕШНЛ! “ лицето му се скамени а гласот стана леден... “случајот е јасен.... одиме во станица.... не се обидувај ништо!“

ЕЕ пушачи, ќе завршите со пушењето таму каде што почнавте - во клозетите, во илегала.

Треба да има подобро е за сите нас и непушачите и пушачите. На овој начин ако не се сузбие тоа барем ќе се намали со пушењето нема да се пуши многу и можеби поздрави ќе бидат и тие и ние.

Треба да има подобро е за сите нас и непушачите и пушачите. На овој начин ако не се сузбие тоа барем ќе се намали со пушењето нема да се пуши многу и можеби поздрави ќе бидат и тие и ние.
Колку што се намали пиењето со законот за прохибиција во Америка!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom