Антипушачка полиција!

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба антипушачка полиција во Македонија?

• Да

Гласови: 38 45,2%
  • Не

Гласови: 23 27,4%
  • Исто ни е, имало-немало пак ке се пуши

Гласови: 23 27,4%

• Вкупно гласачи
    84
girlll напиша:
Ja sum pusac.. Ako nekoj se osudi da mi zabrani da pusam.. Ke popie takof samar.. So Gospod ima u pizami da go vidi.. 14 god.. Majka mi ne mi zabranue od doma da pusam.. Pa nekoj si seljak u zuto so mala intelegencija (CAJKAN) da mi sere.. Abe oj si legni.. Nepusacite neka idat na planina da vdisuvaat cist vozduh.. Ne snosuem odgovornost na nivnite beli drobovi..

Да бе,мајка ти дома не ти бара сообраќајна дозвола,не ти бара возачка па седни си во кола вози низ цела македонија,ако те запре цајкан удри му шамар,па не си ти крив за животот на тие што прописно ќе си возат:wink:

girlll напиша:
Ja sum pusac.. Ako nekoj se osudi da mi zabrani da pusam.. Ke popie takof samar.. So Gospod ima u pizami da go vidi.. 14 god.. Majka mi ne mi zabranue od doma da pusam.. Pa nekoj si seljak u zuto so mala intelegencija (CAJKAN) da mi sere.. Abe oj si legni.. Nepusacite neka idat na planina da vdisuvaat cist vozduh.. Ne snosuem odgovornost na nivnite beli drobovi..
Ех,ех...да не претеруваме сега.:)
И јас сум пушач,нормално дека не би сакала да се воведе таква „полиција„,бидејќи и покрај тоа што цел живот почитувам правила,може да ми се случи да запалам цигара на недозволено место.
Ете,многу ми се присакало,и сум запалила.
Сум прекршила правило-ми следува санкција.Нема место тука за мавање шамари,за некој да го види Господ во пижами...Get real.:smir:

Како прво,не верувам дека некој од овие што се пуваат,имаат храброст да му врзат шамар на Полицаец,кој културно си ја извршува работата,е кога ке попие шамар од некоја 13-14 годишна шмизла не знам како ке постапи

girlll напиша:

Лелее, пушачите спроведуваат нов холокауст!:nenene: Зошто секогаш тие што се непушачи треба да имаат повеќе разбирање за другите, наместо тоа да биде обратно? И што е толку лошо да се почитуваат правила што се однесуваат на забраната за пушење на јавни места? Па не ви доаѓаат дома за да ве казнуваат..И на крај краева, не се работи за целосна забрана, туку за ограничување кое е компромисно, така да пушачите немаат право да се бунат за ваква работа. А ваква реакција опишана во цитатот би изведил само Стивен Сегал - above the law :violent1:

:) ае народе и да се уведе тоа Законот, џабе е све...кому се пуши, ем на јавни ем на интимни места ќе пуши :) Ја сум од тие првите :vozbud:
таќе да, у оваа наша т.н држава НЕПАЛИТ тој т.з Закон (и да се усвои) :) џабе фурање без потреба...

leandra напиша:
За ова неможам да се одлучам.
Од една страна многу ми е криво што ги трујам оние околу себе што не пушат и не се должни да ги чадам на 5 минути,сакам во нивно присуство да не запалам ниту една,но појако е од мене:smir: .И за да се заштитат од таквите како мене би требало да има ограничени места за пушење во локалите што ќе се почитуваат од секого,ќе бидат и казниви,но кај нас нема услови за тоа.
А од друга страна,пак несакам да ми забранува некој да пушам во локал каде што редовно излагам,да пијам кафе без цигара или да ми ограничи некој загушлив простор(знам дека и јас придонесувам,нали) како да сум болна од нешто.
Кај нас спроведувањето на дело се знае какво е и ќе бидат само џабе потрошени пари за инспекторите (кои сигурно пушат)

leandra kaza se sto imav jas da kazam definitivno ne e seedno kako i da gledas

girlll напиша:

Подобар пример за тоа што сакав да го кажам и неможев да најдам!
И после овој цитат уште ќе правиме муабет за почитување на Антипушачка полиција!?!?
Антипушачка полиција на кој народ?!:kesa:

RealGirL напиша:
Подобар пример за тоа што сакав да го кажам и неможев да најдам!
И после овој цитат уште ќе правиме муабет за почитување на Антипушачка полиција!?!?
Антипушачка полиција на кој народ?!:kesa:

Е да, страшно е дека едни такви разбеснети девојчиња се нашата иднина ... некоја од нив утре ќе е полицаец, па не ќе се знае дали тие незнаат да работаат или па другиве незнаат да почитуваат закони.
Па уште се фали дека мајка и знае и и дозволува да пуши на 14 години, како да се фали дека е одлична на училиште ... добро што не сум јадела сеуште, мислам дека ќе повратев! :tapp: :tapp: :tapp:

мислам дека не треба затоа што како што има во анкетата па и да има и да нема пак ке се пуши

Немам ништо против пушачите , ниту пак да пушат на јавни места (затворени простории или на отворено ..nwm), кај нас тој закон колку постои и колку се применува незнам. .. но низ другите држави тој закон се проведува и се наплаќа.. Еве да дадам пример за градот Прага.. . таму ако пушиш во просторија а е забрането наеба. .. а и на отворено.. . како на пример на станиците за метро или транвај nwm.. . е забрането и има полиција у цивилка и ако пушиш ти покажува значка и на лице место наплаќаш одприлика 50 евра мислам беше.. .
ние македонците сме такви и не ги почитуваме таквите закони.. . ама замислете у некоја просторија е забрането а вие пушите а до вас има некој со проблеми со белите дробови ? мене не ми пречи многу.. ваљда се навикнав дури и у сендвичара се пуши а не ми пречи толку.. . ама јбг има на некој што му пречи .. и ја подржувам таа полиција и дека треба да е казниво.

Вака, јас не сум пушач, мразам цигари, ама неможам на некој да му кажам да не пуши, тоа е негово право, мислам дека најпрво треба да се забрани производството на цигарите, па после да се санкционираат пушачите. Еве, се воведе законот за забрането пушење во кафичи?! Пак се пуши секаде, џабе е, ако на народот не му текнува, можеби со казна ке почне да му доаѓа умот

За обуката на припадниците на тајната „антипушачка полиција“ веќе се потрошени 30 милиони фунти (45 милиони евра).
Превземено од: МИА

верувам дека за 1 година ќе си ги исплатат парите од казни :pos2:, како и да е, ДА!!! ни треба такво нешто, неможам да поднесам цигара. Незнам зашто не направат нешто за клубовиве, ко Кастро, Маракана. Многу тешко извидливо ама незнам...ептен е загушливо

Пак се пуши секаде, џабе е, ако на народот не му текнува, можеби со казна ке почне да му доаѓа умот

за нас така треба, ама ќе ти кажам еден пример од странство. Значи во Сиднеј е секаде забрането да се пуши цигари, од кафич, ресторан, трговски центар, сегде!!! Е сеа се шетам на плажа со стариот и фаќа да запали и оп гледа знак забрането пушење и вика еј се забораив и се трга на страна од плажата (едно 30-40тина метри) и си пуши цигара таму, се враќа и го прашуем „ како смее да ви забрани некој да пушите надвор“ ми вика „не е забрането со казна, туку морално , т.е. препорачливо да не се пуши на плажа, иначе ти можеш да пушиш ако сакаш, ама никој не пуши“.
Никад нема да стигнеме до таму, знам! Култура е во прашање....

Jas sum pusac i sakam da pusam so kafeto. Megutoa momentalno sum vo Britanija i fino lepo ako mi se pusi si ja zemam cigarata, upaljacot, kafeto i i izleguvam nadvor pa kakvo i da e vremeto a da ispusam edna cigara mi treba 5 minuti taka da nema da propustam mnogu od zabavata. Sto mi bese mnogu interesno vo eden pab nadvor pred masite si stoese kolicka so kebinja taka da ako ti studi si zimas edno si se zavitkvas i resen problem.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom