ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Можи да се најди негде OVA епизодата од Your lie in April? Moments мислам се вика. Никаде не можам да ја најдам, или пак не ми ја отвара (n)

Вториот дел од Аџин излезе? Како ќе оди ова сега, ќе го повторат тоа што остана од серијалот па нешто ново ќе дадат? И после втората сезона ќе се повторува тоа од филмот плус нешто ново на крај, па третиот филм ќе го повтори тоа од втора сезона плус нешто ново на крај и третата сезона ќе го повтори тоа од филмот плус ново на крај? :D Ме разбравте нели? :icon_lol:

Anti-Magic Academy: The 35th Test Platoon (2015), во основа анимево се работи за гонење на вештерки и сите што се бават со магии, интересен концепт иако има неколку фалинки во ова, ликовите се веќе видени, има интересни моменти ама недоволно барем за мене, атмосферата е мех, анимево во целост е просечно аниме, кога нема што да се гледа.

Antique Heart (OAV), (1988), кратко ova за дух, недоволно е прикажано овде за да дадам некаков впечаток од анимево, едноставно не знам дали е добро или лошо, пак нема доволно материјал за да се даде било каква импресија за анимево.

Вториот дел од Аџин излезе? Како ќе оди ова сега, ќе го повторат тоа што остана од серијалот па нешто ново ќе дадат? И после втората сезона ќе се повторува тоа од филмот плус нешто ново на крај, па третиот филм ќе го повтори тоа од втора сезона плус нешто ново на крај и третата сезона ќе го повтори тоа од филмот плус ново на крај? :D Ме разбравте нели? :icon_lol:

Пошто мангата не е завршена, прочитав дека че имало поинаков крај.

Паа не баш со нинџи и самураи у наруто ми се свиѓа концептот повеке кланови секој со специјални вештини и слично инаку се одлучив за samurai champloo па после Bleach фала ти.

ова е со повеке кланови, провери може ке ти се свиѓа

http://myanimelist.net/anime/5355/Sengoku_Basara

http://myanimelist.net/anime/6634/Sengoku_Basara_Two

http://myanimelist.net/anime/9745/Sengoku_Basara_Movie__The_Last_Party

Guys, некој предлог за аниме што го даваат у пролетнава сезона, само Boku no Hero и Kabaneri ги пратам...
Also...
@lightningterror одлично ти е напраено амв-во, great job :D

Guys, некој предлог за аниме што го даваат у пролетнава сезона, само Boku no Hero и Kabaneri ги пратам...
Also...
@lightningterror одлично ти е напраено амв-во, great job :D

Џокер Гејм, со шпиуни во втора светска војна, фиктивна приказна, не е поврзана со реалните настани.Доста интересно е.

Ao no Kanata no Four Rhythm (2016), филмов се работи за патики кои овозможуваат на корисникот/корисничката да летаат а со тие патики се натпреваруваат поединци во спорт наречен "flying circus" имам чувство дека со анимево би можело подобро да се направи, ликовите се веќе видени, иако на крај некои од ликовите ми станаа интересни, интересна приказна, тркањата ми се забавни за гледање така да ми се допадна анимево знае на моменти да стане досадно ама не многу.

Aoi Bungaku Series (2009), 6 литературни дела раскажани во неколку епизоди, а сите дела се претежно депресивни со некои лабави моменти, добро обработени и интересни ликови, приказните ми се допаднаа од почеток до крај иако беа многу мрачни, така да ми се допадна анимево.[DOUBLEPOST=1465939689][/DOUBLEPOST]Aoi Bungaku Series (2009), 6 литературни дела раскажани во неколку епизоди, а сите дела се претежно депресивни со некои лабави моменти, добро обработени и интересни ликови, приказните ми се допаднаа од почеток до крај иако беа многу мрачни, така да ми се допадна анимево.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom