ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Нека го земе кој сака само да не е некој од monster trio, поготово Луфи. Ако го изеде сериите ќе завршат многу побрзо од очекуваното и ќе се уништи се до сега што изгради Ода (n)

Не сум изненаден со тоа што слепиот старец е уствари Фуџитора(или како и да се чита), а иначе нацртан е според еден ''слеп'' самурај само не ми текнува името мислам Затоичи беше али не ме факајте за збор.

Зошто нема уште Darker then black сезони.. :( Мислам дека ликот на Хеи може уште повеќе да се развива,

ONE PIECE FTW !!!
Кажи само колку е подобро од нару / блич во секој можен поглед ?
Нару ти е шонен и следена и обожавана е од гледачи 13-17год ,филерите ја закопаа серијата ,немам ништо против смешни филери но имаше еден куп глупави епизоди колку само да се потполни место и мангата да бега од серијата(анимот)...
После тоа одолговлекување на битките ,пфф ајде бе се тепаат по 3/4 епизоди ...
друго нешто коешто не ми се допаѓа е анимацијата на моменти којашто е срање ...
Од друга страна уште едно глупо детиште коешто има за цел да го одмазди својот брат(прво да го убие) а иритрира многу врската којашто ја има со Наруто
Цитирам:
Нарутооо ,шо кур бараш ти веќе , нели ти реков ,дека со нас е крај !
Саске брат ќе те извлечам од темницата .
Кога ќе дојде време да се тепаме нема нит да бидам жртва нит пак ти ќе умриш ...
Наруто ...бла бла .... цела серија овој го гони да го спаси ....пффффф и на крајот претпоставувам дека ќе се смират ...
Интересно беше во почетокот кога ја гледав на 14год ... не велам не али ја уништија до крај !

One piece

Едно ремек дело коешто за разлика од нару / блич има една поуникатна приказна ,превртувања ,интересни карактери ,интересен концепт на моќи и пред се нема филери во анимот !

Самиот фак дека ОП ги растура Јапонските ранк листи и има наголема продажба на манга воопшто во историјата се показател дека серијава е стварно добра !
Ајт побрзо нека заврши тамо у пм ...

Здраво!

Attack on Titan

Би сакал да Ве известам доколку не сте дознале, за едно од најветувачките аниме серии што е во тек, сега засега се излезени само 5 епизоди (5тата епизода вчера излезе и беше :vozbud:). Мангата не ја читам затоа што сакам да гледам аниме, па затоа ќе си чекам, бидејќи 1 епизода неделно излегува.
Дајте му шанса, ќе ве изненади анимето!

670px-36,637,0,380-Shingeki-no-Kyojin-6.png

Иначе приказната е интересна... Луѓе живеат во замок/ѕидини кои што се заштитени од Титаните кои што се хранат само со човечки суштества.
Момчето Ерен нон стоп зборуваше дека еден ден ќе дојде Судниот ден кога ѕидините ќе попуштат....

Garantiram deka Shingeki no kyojin e najdobroto nesto so se pojavilo za shonenot posle FMA, so taa razlika sto SNK iako e za tin publika ima prikazna koja moze da se ramni so onie od seinenite.

Дечки ако можи по пп да ми пратите торенти за One Piece, Gungrave и Hellsing.

Зошто Хелсинг Ултимејт ОАВ на почетокот некои работи(скоро сите) се повторува со првиот дел Хелсинг?

Здраво!

Attack on Titan

Би сакал да Ве известам доколку не сте дознале, за едно од најветувачките аниме серии што е во тек, сега засега се излезени само 5 епизоди (5тата епизода вчера излезе и беше :vozbud:). Мангата не ја читам затоа што сакам да гледам аниме, па затоа ќе си чекам, бидејќи 1 епизода неделно излегува.
Дајте му шанса, ќе ве изненади анимето!

670px-36,637,0,380-Shingeki-no-Kyojin-6.png

Иначе приказната е интересна... Луѓе живеат во замок/ѕидини кои што се заштитени од Титаните кои што се хранат само со човечки суштества.
Момчето Ерен нон стоп зборуваше дека еден ден ќе дојде Судниот ден кога ѕидините ќе попуштат....

После подолго време да искочи нешто интересно анимево има ненормално јак старт посебно со тоа што се деси во 5тата епизода:eek:o_O ја за разлика од тебе неможев да издржам и ја прочитав мангата:D.Епизодите искачаат секоја сабота мислам дека се стигнати до 7ма епизода,од мангава што прочитав ке кажам само дека следните епизоди ке бидат напнати и исполнети со акција(y)

Штета што крајниот арк е токму овој на Блич, би сакал да видам Тоширо ко че порасни дали ќе биде најјак. На негова возраст да бидеш во Gotei 13 значи имало нешто... :)
2976578-69821209.jpg

Зошто Хелсинг Ултимејт ОАВ на почетокот некои работи(скоро сите) се повторува со првиот дел Хелсинг?

Заради тоа што Ултимејт ОВА е римејк на Хелсинг. И ми се чини од страна на анимацијата несомнено е дупло подобра и појака отколку старата. И приказната односно крајот е поинтересен на ОВА. :)

Само што ја изгледав 10тата епизода од Shingeki no Kyojin, и беше феноменална. :vozbud:

Ептен, испревртени емоции, ебати фацата ебати, па и карактерот на тоа командирот му заборавив името, додека пак Пиксис ми изгледа на мнооогу badass. :cool:

Колку иди се поинтересна и поинтересна е, едвај чекам да дојди сабота за наредната епизода! :гик:

Леле колку се заебав!! Знаев дека нешто вакво ќе се деси.. Кој ќе чека сега неделно пак упм,заради тоа не сакам да почнувам серија која нема барем 200 епизоди.. Најголема слабост на Манга им е тоа скоро сите серии им излагаат еднаш неделно што е премалу :(

Леле колку се заебав!! Знаев дека нешто вакво ќе се деси.. Кој ќе чека сега неделно пак упм,заради тоа не сакам да почнувам серија која нема барем 200 епизоди.. Најголема слабост на Манга им е тоа скоро сите серии им излагаат еднаш неделно што е премалу :(

What about Death Note and Code Geass: Lelouch Lamperouge of the rebellion?

Патем... на една страница најдов една серија со +650 епизоди.... ( не е One Piece :D) само не ми текнуваше како се вика... .:nerd:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom