ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Иам глеано трансформери, може се пробило, али не ми праи мерак. За разлика од трансформери, Gundam има ненормална приказна. Аниме со приказна ко Gundam тешко ќе најдеш, а Transformers тешко дека некад можело да се мери со Gundam. Има огромни разлики од Transformers и Gundam.

Gledaj Macross. Тоа е моја омилена mecha серија. И е најверојатно и најкултна од својот жарн.

Gledaj Macross. Тоа е моја омилена mecha серија. И е најверојатно и најкултна од својот жарн.
пер, Gundam не го глеав дека имаше Мека ствари у него, просто дека убаво се истакнати карактерите и режисерот убаво те запознава со секој карактер (за тебе да ти биде жал кога ќе умре некој од нив :()

али у секој случај ќе го глеам Macross па тогаш ќе ти кажам вистински коментар

пер, Gundam не го глеав дека имаше Мека ствари у него, просто дека убаво се истакнати карактерите и режисерот убаво те запознава со секој карактер (за тебе да ти биде жал кога ќе умре некој од нив :()

али у секој случај ќе го глеам Macross па тогаш ќе ти кажам вистински коментар
Абе мека се малце досадни. Најубави се криминалистички, тепање, акција да има :)

Абе мека се малце досадни. Најубави се криминалистички, тепање, акција да има :)

Мене најдобра серија ми е Yu-Gi-Oh! Dual Monsters. Што се однесува до добро аниме сега се навлеков на InuYasha.
Видете го клипчево а серијата е закон.

Мене најдобра серија ми е Yu-Gi-Oh! Dual Monsters. Што се однесува до добро аниме сега се навлеков на InuYasha.

Ја даваа на RTL 2 ама сеа ме мрзи да ја симнувам долга е исто и Ranma 1/2 ја даваа ама и таа е мн долга.

p.s ја имам гледано Samurai Champloo. Кажeте некоја друга серија со Samurai.

Ја даваа на RTL 2 ама сеа ме мрзи да ја симнувам долга е исто и Ranma 1/2 ја даваа ама и таа е мн долга.

ја мислам дека ако кажеш шо имаш глеано со самураи ќе ни биде полесно да ти кажеме шо да глеаш xD

Хехе а Покемон поише од 550 епизоди х)

Хехе а Покемон поише од 550 епизоди х)

Па секоја серија е успешна без разлика. Не можеш да го споредуваш покемон со Инујаша бидејќи припаѓаат во две ралични групи на цртани и имаат две сосема различни демографски таргет групи. Не се сите цртани наменети за луѓе (деца) од иста возраст.

Имам гледано:
Sword of the Stranger,Basilisk, Ninja scroll (и сериите),Samurai Champloo, Rurouni Kenshin и Blade of the Immortal.

Macross Zero. Најновото од Macross серијалот. Серијава ја гледав само една минута но имаше подобри вселенски битки и од бателстар галактика. Графика неверојатна.

Можеби имаат влијание но самиот цртан Transformers е направен пред се американскиот пазар и со сите карактеристика на кој друг и да било аерикански цртан во тоа време. Подоцна ова повлече и други аниме цртани да изгледаат така. Еве симнете една епизода на Macross и која е нешто како наследник на трасформери и ќе видите за што зборувам.

Transformers се креирани 1984, Macross е 1982.

Џабе да се расправаме, ЈАПАНСКО Е ОРГИНАЛ! :)

Реално, иако Јапонците ги измислиле мангата и анимето, сепак не би рекол дека мора да е Јапонско за да биде аниме. Ниту пак да се одликува по цртежот, главниот клуч во анимето се специфични правила и норми во самата анимација. Ако се држиш кон тие правила тогаш од кај сакаш биди, тоа ќе биде аниме.

До која епизода на InuYasha си? Мене негде до 100та ме држеше, после тоа стана стварно boooring. А да, да не го забораваме "крајот" што го става Rumiko Takahashi во секое свое аниме.

Macross Zero. Најновото од Macross серијалот. Серијава ја гледав само една минута но имаше подобри вселенски битки и од бателстар галактика. Графика неверојатна.

Интересно е Macross Zero, но нема подобро од целиот Robotech серијал. Класика си е класика.

sry шо забораив дека постои кајгана форумов, можеби HCL знае зашо xD али не кажуј ако знаеш xD

Ццц, мрш таму. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom