ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Аниме:

Што се однесува до силот на цртање многу јапонски серии денес го крадат баш истиот класичен американски стил на цртање и креирање на анимации особено ако сакаат да постигант поголем квалитет. погледни ги само Hellsing и fate/stay night и спореди ги со анимациите на некои холивудски цртани.

Да те корегирам: Многу Американски серии денес го крадат баш истиот стил наречен Јапонски аниме стил.

Исто така од класичните јапонски аниме кои постоеја порано се карактеризираа со пагански приказни пред се од феудална јапонија и митологија која беше поврзана со нивните верувања, но денес многу повеќе се фокусирани на европските верувања како вампири, елфови (позајмени од D&D и слично).

Класичните Јапонски анимеа кои постоеја порано се карактеризираа со насилство, секс, жени и многу технологија. Пагански приказни за феудална Јапонија се појавуваат покасно.

Ја ги иам дома сите на ДВД.. само 2 мислам ми фалат и стари се! Само овој 18тиов е нов и е ептен закон!
Pred nekoj den go gledav Afro Samurai Resurrection. Zakon e, ako vi se svigjase prviot ke vi se svigja i ovoj. I obavezno simnete go soundtrackot, jas ne slusam rap (inace od RZA od Wu Tang Clan e soundtrackot) ama afro samurai soundtrackot e zakon (i na dvata dela).

Ne znaev deka ima nov DBZ movie :vozbud: odma go siminjam.
И да го глеаш! Многу закон арт има!
Аниме во превод ти значи цртан без разлика на тоа што денес се практикува да се користи пред се за јапонските стилови на анимација. Самото такво нарекување дојде пред се пд пиратските сајтови и остана како грешен превод. Што се однесува до стилот на анимација големи оши и слично и појрај тоа што се честа појава не се карактеризација на јапонското аниме. Главна карактеризација е она вештачко движење што се јавува кај самите цртани (тоа ест скокањето на слики со кој се добива ограничувачки ефект ).
Што се однесува до силот на цртање многу јапонски серии денес го крадат баш истиот класичен американски стил на цртање и креирање на анимации особено ако сакаат да постигант поголем квалитет. погледни ги само Hellsing и fate/stay night и спореди ги со анимациите на некои холивудски цртани.
Исто така од класичните јапонски аниме кои постоеја порано се карактеризираа со пагански приказни пред се од феудална јапонија и митологија која беше поврзана со нивните верувања, но денес многу повеќе се фокусирани на европските верувања како вампири, елфови (позајмени од D&D и слично).
Од друга страна холивудските цртани по јапонскиот пример сега нивните цртани ги креираат и самите со ограничена анимација.
Прво, јапанците коа праеле аниме американците незнаеле ни стрип шо е (така е зборот де).. Блич и ДБЗ на пример се праисториски анимеа! ДБЗ ко шо знам нема од феаудална јапонија приказни! Американците крадат од јапонците! Ај кажи ми едно аниме шо има крадено од американците нешо у стилот?

Egro proxy е троа на амерички стил ама не значи дека е лошо.

На HD уште поубо е :D

Го имам симнато Ergo Proxy ама не сум го гледал баш ќе ги видам дали е добар. Сега го гледам Fate/stay night најдобра анимација што сум ја видел во цртаниве.

Прво, јапанците коа праеле аниме американците незнаеле ни стрип шо е (така е зборот де).. Блич и ДБЗ на пример се праисториски анимеа! ДБЗ ко шо знам нема од феаудална јапонија приказни! Американците крадат од јапонците! Ај кажи ми едно аниме шо има крадено од американците нешо у стилот?

Бројот на слики по фрејм. Затоа денес се користат повеќе отколку порано затоа што американската публика се обидуваат да ја добијат.
Од друга страна сите mecha цртани денес имаат позајмено нешто од оригиналниот Trasnformers серијал кој тогаш беше американска продукција.
А што се однесува до стилот е прашање на вкус и мене лично ми е многу подобар американскиот.

Batman: Gotham Knight

Anime tehnika i eden od najdobrite strip likovi - odlicen rezultat
razraboteno e vo 6 delovi koi ne se povrzani.

Бројот на слики по фрејм. Затоа денес се користат повеќе отколку порано затоа што американската публика се обидуваат да ја добијат.
Од друга страна сите mecha цртани денес имаат позајмено нешто од оригиналниот Trasnformers серијал кој тогаш беше американска продукција.
А што се однесува до стилот е прашање на вкус и мене лично ми е многу подобар американскиот.

The term "mecha" is derived from the Japanese abbreviation meka (メカ) for the English word "mechanical".

Mecha-та е почната многу порано од Transformers. Не само тоа, трансформерсите се хибридна креација од Америчко-Јапонски компании, што значи дека Јапонците имаат влијание и кај трансформерсите.

The term "mecha" is derived from the Japanese abbreviation meka (メカ) for the English word "mechanical".

Mecha-та е почната многу порано од Transformers. Не само тоа, трансформерсите се хибридна креација од Америчко-Јапонски компании, што значи дека Јапонците имаат влијание и кај трансформерсите.

И тоа баш одамна 1956 година.

Можеби имаат влијание но самиот цртан Transformers е направен пред се американскиот пазар и со сите карактеристика на кој друг и да било аерикански цртан во тоа време. Подоцна ова повлече и други аниме цртани да изгледаат така. Еве симнете една епизода на Macross и која е нешто како наследник на трасформери и ќе видите за што зборувам.

Можеби имаат влијание но самиот цртан Transformers е направен пред се американскиот пазар и со сите карактеристика на кој друг и да било аерикански цртан во тоа време. Подоцна ова повлече и други аниме цртани да изгледаат така. Еве симнете една епизода на Macross и која е нешто како наследник на трасформери и ќе видите за што зборувам.

Јас мислам дека сите Mecha анимеа потекнуваат од Gundam зошто името Gundam како манга и како аниме е уште од 1979-1980 а Transformers од 1984–1992.

Дај бе кажете некое самураи аниме.

еј, ме мрзи да цитирам на сите

@ Reveoke: Samurai Champloo

@ Игор со бројките: ИМА И ПОСТАРИ АНИМЕА ОД TRANSFORMERS, се согласувам со Тромбе, Reveoke и HCL

sry шо забораив дека постои кајгана форумов, можеби HCL знае зашо xD али не кажуј ако знаеш xD

@ Игор со бројките: ИМА И ПОСТАРИ АНИМЕА ОД TRANSFORMERS, се согласувам со Тромбе, Reveoke и HCL

sry шо забораив дека постои кајгана форумов, можеби HCL знае зашо xD али не кажуј ако знаеш xD

Не реков дека нема. Само што mobile suit gundam во скоро време успеа да се пробие на англискиот пазар за разлика од трансформери кој лесно се продаваше. Затоа и толку беше имитиран особено по неговото скоро испаѓање.

И јас знам бе (го избришав клучниот збор зашо се жалеше плачково х)) х))))))))))))))))))))))))) :smir:
Не реков дека нема. Само што mobile suit gundam во скоро време успеа да се пробие на англискиот пазар за разлика од трансформери кој лесно се продаваше. Затоа и толку беше имитиран особено по неговото скоро испаѓање.
Џабе да се расправаме, ЈАПАНСКО Е ОРГИНАЛ! :)

Иам глеано трансформери, може се пробило, али не ми праи мерак. За разлика од трансформери, Gundam има ненормална приказна. Аниме со приказна ко Gundam тешко ќе најдеш, а Transformers тешко дека некад можело да се мери со Gundam. Има огромни разлики од Transformers и Gundam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom