igor108367
Dark Lord Sauron
- Член од
- 25 јануари 2009
- Мислења
- 2.516
- Поени од реакции
- 113
Еј да роботек ти е исто со macross ,само што robotech го имам најдено до 36 епизода и не можам да го најдам понатаму.Transformers се креирани 1984, Macross е 1982.
Реално, иако Јапонците ги измислиле мангата и анимето, сепак не би рекол дека мора да е Јапонско за да биде аниме. Ниту пак да се одликува по цртежот, главниот клуч во анимето се специфични правила и норми во самата анимација. Ако се држиш кон тие правила тогаш од кај сакаш биди, тоа ќе биде аниме.
До која епизода на InuYasha си? Мене негде до 100та ме држеше, после тоа стана стварно boooring. А да, да не го забораваме "крајот" што го става Rumiko Takahashi во секое свое аниме.
Интересно е Macross Zero, но нема подобро од целиот Robotech серијал. ласика си е класика.
За InuYasha сум до точно 100 епизода и не можам да го најдам двд-то кај што ми се снимени другите епизоди, ама кога ќе го најдам ќе го догледам.
За macross zero не сум го гледал ни јас уште ама изгледа добро.
Инаку на marvel comics најпрвен го издаваат Трансформерс и со тоа и го прават првиот популарен mecha серијал.
А техниките на цртање на аниме денес ги користат во сите не 3д цртани затоа што пред се се многу поевтини од класичните (помалку фрејмови и повторување на позадини).
А инаку за Инујаша исто може а се прави нов цртан со нови епизоди кои ќе ја преставуваат од 37 манга наваму так да ќе има изгледа пак еден куп нови епизоди (може дури и one piece да го помине).
Инаку овој месец се надминав себеси и имам над 150 гига само аниме симнато так да ако сака некој нешто нека каже имам купишта дома.