ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Transformers се креирани 1984, Macross е 1982.
Реално, иако Јапонците ги измислиле мангата и анимето, сепак не би рекол дека мора да е Јапонско за да биде аниме. Ниту пак да се одликува по цртежот, главниот клуч во анимето се специфични правила и норми во самата анимација. Ако се држиш кон тие правила тогаш од кај сакаш биди, тоа ќе биде аниме.
До која епизода на InuYasha си? Мене негде до 100та ме држеше, после тоа стана стварно boooring. А да, да не го забораваме "крајот" што го става Rumiko Takahashi во секое свое аниме.
Интересно е Macross Zero, но нема подобро од целиот Robotech серијал. ласика си е класика.
Еј да роботек ти е исто со macross ,само што robotech го имам најдено до 36 епизода и не можам да го најдам понатаму.
За InuYasha сум до точно 100 епизода и не можам да го најдам двд-то кај што ми се снимени другите епизоди, ама кога ќе го најдам ќе го догледам.
За macross zero не сум го гледал ни јас уште ама изгледа добро.
Инаку на marvel comics најпрвен го издаваат Трансформерс и со тоа и го прават првиот популарен mecha серијал.
А техниките на цртање на аниме денес ги користат во сите не 3д цртани затоа што пред се се многу поевтини од класичните (помалку фрејмови и повторување на позадини).
А инаку за Инујаша исто може а се прави нов цртан со нови епизоди кои ќе ја преставуваат од 37 манга наваму так да ќе има изгледа пак еден куп нови епизоди (може дури и one piece да го помине).
Инаку овој месец се надминав себеси и имам над 150 гига само аниме симнато так да ако сака некој нешто нека каже имам купишта дома.

Инаку овој месец се надминав себеси и имам над 150 гига само аниме симнато так да ако сака некој нешто нека каже имам купишта дома.

Епа, ако си од Скопје ај да се договориме, мене во понеделник/вторник конечно ми завршуваат испити, па може да се направи глобална размена.

Или ушто подобро, да се направи средба за сите што сакаат, во некој кафич или слично.

Ми го препорачаа, Grave of the fireflies. Добар ли е?

Епа, ако си од Скопје ај да се договориме, мене во понеделник/вторник конечно ми завршуваат испити, па може да се направи глобална размена.

Или ушто подобро, да се направи средба за сите што сакаат, во некој кафич или слично.

Може мене ми одговара.

Истово му го реков и на Игор на профил :) И ја сум за, а знам дека и ДБХ ќе сака. Модераторите нека не не бришат зашо многу ни е активна социјалната група па мора тука да се пише :) Иначе дајте да се пребројме кој сака и коа би се сретнале :) Некој викенд ваљда... :) ХЦЛ кажи дали ти ќе праќаш покани по ПП или ја да пратам по овие највеќе шо пишат у темава, на пример Reve0ke, ja, dbx.dragan, ти, игор, Горан :) Па уствари толку сме, а само горан е под знак прашалник зашо Даме (Reve0ke) би требало да сака да дое :)

Го неам глеано... ако го има некој нека каже зашо добро звучи!

Лично ми здосади од долги Анимеа , па решив Дет Ноут да гледам , и закон е , немам зборови . :)
Следно нешто на листа за симнување ми е Grave of the Fireflies инаку за оние што не знаат што е , филмче е , еднократно , нешто со војна беше незнам што ми објаснуваа битно убаво звучеше. :)
Па имам план да симнам и неколку долгометражни анимеа една другарка јапанка што ми ги предложи:).

Лично ми здосади од долги Анимеа , па решив Дет Ноут да гледам , и закон е , немам зборови . :)
Следно нешто на листа за симнување ми е Grave of the Fireflies инаку за оние што не знаат што е , филмче е , еднократно , нешто со војна беше незнам што ми објаснуваа битно убаво звучеше. :)
Па имам план да симнам и неколку долгометражни анимеа една другарка јапанка што ми ги предложи:).
Ееееј дај ја по мсн таа ако ја имаш да ја питвам и ја :)

И јас некако последно време немам време да гледам аниме, али следни на листата за гледање ми се Spirited Away, Grave of the Fireflies и Howl's Moving Castle.
А и случајно ако го немаш гледано Princess Mononoke, вреди да го видиш. Исто долгометражно е, и е за од 7 до 77 години :)

Spirited Away прска, закон е. А Afro Samurai го гледаше некој, да го симнам?

Ок значи ќе го спуштам вечерва Grave of The Fireflies!

Па прогласен е во топ 10 воени филмови. Така да од старт имаш добра оцена за анимето. Приказната е за брат и сестра од Јапонија за време на втора светска војна, како тие живеат. Понатака нема да зборам.

Па прогласен е во топ 10 воени филмови. Така да од старт имаш добра оцена за анимето. Приказната е за брат и сестра од Јапонија за време на втора светска војна, како тие живеат. Понатака нема да зборам.

Го спуштив, ќе го гледам кога ќе имам време :).

Afro Samurai ако не грешам е комедија... мислам аниме комедија де :)
Не е комедија, туку акција е, ако прајме муабет за Ressurection сега шо излезе. Единствено смешно нешто во филмот е Семјуел Џексон шо пљампа цело време, ама поголем дел од времето е досаден а не смешен.

Spirited Away прска, закон е. А Afro Samurai го гледаше некој, да го симнам?

Шо знам, мене не ми беше ништо посебно, ама па од друга страна ја неам гледано серијата па не бев баш во тек и не знам колку се поврзани. Стилот на цртање е малку поразличен отколку типичните стилој, музиката е рап (шо мислам не се вклопва во аниме).

Најубо ќе ти биди да прочиташ некоја кратка рецензија на имдб или на некоја страна за аниме па одлучи сам дали сакаш да трошиш мегабајти на него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom