ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Па не постојат апсолутно најдобри анимиња. Питање на вкус е. Затоа реков, „ми ги надминува Bleach и Fairy Tail.“ Не ни реков дека тие две се најдобри. Али у листата на моите приоритети, сега за сега, No Game no Life ми се свиѓа повише од овие две.
твое мислење си е твое а има најдобри анимеа тие што се најпопуларни и најдобри се како можда не се согласуваш со мнозинството но факт е дека едно аниме се допаѓа повеќе а некое помалку на луѓето

супер е шо глеам дека у мк има отаку него некој да не знае кај има аниме со македонски превод dub ili sub нема везе на македонски само да е разбирам англиски ама на македонски ке е поинтересно

најдобро аниме-Death Note
aaa... прати некој sword art online 2 ili Tokyo ghoul

супер е шо глеам дека у мк има отаку него некој да не знае кај има аниме со македонски превод dub ili sub нема везе на македонски само да е разбирам англиски ама на македонски ке е поинтересно

Makedonski sub/dub samo na turski serii :) kako sto kaza nekoj clen :D

Јас пратам САО2, денеска испаѓа нова епизода, после 19:00 би требало да ја има на нетов.

Да ми завршат испитиве планирам да ја почнам ФТ или некоја друга подолгичка.

Ја има некој гледано Бакуман?:)

Ги пратам и двете,но најдобро за летнава сезона ми е Akame ga kill.
Да ми завршат испитиве планирам да ја почнам ФТ или некоја друга подолгичка.
Ја има некој гледано Бакуман?:)
Да знаеш само дека во ФТ нема крв,ама приказната е епик ова аниме ти е со the power of friendship,a за Бакуман иам слушнато а гледано nope.:)

може само оние што ги даваа на а1 и канал 5 како што се dragonball pokemon bayblade yugioh прибај на youtube може ќе имаш среќа а на друго место не верувам дека ќе најдеш
ps по гледање на популарноста на анимеата One Piece e најдобар во Јапонија и надвор и тоа не само за деца имам другари кои го пратат

ps по гледање на популарноста на анимеата One Piece e најдобар во Јапонија и надвор и тоа не само за деца имам другари кои го пратат
Да, но сепак поголемата база на гледачи им е под 18. Не викам дека не е популарно, баш спротивно, но сепак мислам дека има многу повеќе кој се "underrated", или пак некој класики кој денеска никој не сака да ги гледа поради лошата анимација :/
Јас пратам САО2, денеска испаѓа нова епизода, после 19:00 би требало да ја има на нетов.
Кантер Страјк + Star Wars...Арно внесоа lightsabers у аниме-то, иначе тешко гледање после Алфхеим :3

Да, но сепак поголемата база на гледачи им е под 18. Не викам дека не е популарно, баш спротивно, но сепак мислам дека има многу повеќе кој се "underrated", или пак некој класики кој денеска никој не сака да ги гледа поради лошата анимација :/

Кантер Страјк + Star Wars...Арно внесоа lightsabers у аниме-то, иначе тешко гледање после Алфхеим :3
што сакаш да кажеш "underrated" ?

изгледа ќе се посерат со вторава сезона, ама ај ќе видиме.

Ај кажете некое добро аниме со 20 епизоди или некое со повеќе сезони само да не биди психолошко од тој тип...

^ Claymore,Berserk,Black Lagoon,Btooom,Cowboy Bebop,Durarara,Gungrave,Welcome to the NHK,Samurai Champloo,Attack on Titan,Steins;Gate,Desert Punk,Trigun. Бирај :)

изгледа ќе се посерат со вторава сезона, ама ај ќе видиме.
Важно поарно е од Alfheim...и да ја заебат, неможат надоле више после таа катастрофа :/
што сакаш да кажеш "underrated" ?
Повеќето од помалата публика гледа од овие попознативе (како што кажа,One Piece, Naruto, Bleach).Многу пати сум гледал како се глупираат, изгледале едно, и тропаат после глупости за сите други аниме-а како се лоши, итн, итн...Поентата ми е дека поради такви гледачи има многу други подобри кој помал дел ги знаат, па затоа, "underrated" (:

Важно поарно е од Alfheim...и да ја заебат, неможат надоле више после таа катастрофа :/

Повеќето од помалата публика гледа од овие попознативе (како што кажа,One Piece, Naruto, Bleach).Многу пати сум гледал како се глупираат, изгледале едно, и тропаат после глупости за сите други аниме-а како се лоши, итн, итн...Поентата ми е дека поради такви гледачи има многу други подобри кој помал дел ги знаат, па затоа, "underrated" :)
без разлика што го омаловажуваат секое друго аниме секој си има свое мислење популарноста им е голама и кај повозрасните затоа што биле деца кога почнала мангата или анимето[DOUBLEPOST=1408990381][/DOUBLEPOST]
^ Claymore,Berserk,Black Lagoon,Btooom,Cowboy Bebop,Durarara,Gungrave,Welcome to the NHK,Samurai Champloo,Attack on Titan,Steins;Gate,Desert Punk,Trigun. Бирај :)
и ergo proxy, fate stay night , fate zero,

без разлика што го омаловажуваат секое друго аниме секој си има свое мислење популарноста им е голама и кај повозрасните затоа што биле деца кога почнала мангата или анимето
Едно е да омаловажуваш нешто што си изгледал...или барем пробал да изгледаш, друго само да кажуваш без подкрепени факти. Пак да се изјаснам, не викам дека One Piece е грдо или нешто, имам изгледано само 20-30 епизоди, само ете, поарно би гледал нешто друго, повеќе по мое свиѓање. Како што рече, се е до мислењето (:

Едно е да омаловажуваш нешто што си изгледал...или барем пробал да изгледаш, друго само да кажуваш без подкрепени факти. Пак да се изјаснам, не викам дека One Piece е грдо или нешто, имам изгледано само 20-30 епизоди, само ете, поарно би гледал нешто друго, повеќе по мое свиѓање. Како што рече, се е до мислењето :)
царе кога сме кај тоа и мене не ми е изгледано One Piece можда ќе го гледам можда и не и јас имам анимеа што ми се допаѓаат повеќе од One Piece али факти си се факти ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom