dantemkd
demon hunter
Shōnen, shonen, or shounen manga(少年漫画 shōnen manga?) is manga aimed at a male audience. It appeals to a large age group, ranging from about 10 to 42 years old, though its primary audience stays roughly between the ages of 10 and 18. The Kanjicharacters (少年) literally mean "few" and "year", respectively; the characters (漫画) generally mean "comic". The complete phrase literally means "young person's comic" or simply "boys' comic". Shōnen manga has been said to be the most popular form of manga.[1] The female equivalent to shōnen manga is shōjo manga. читај го целото[DOUBLEPOST=1409543678][/DOUBLEPOST]^^^Убаво рече...Најди ми Shonen аниме каде главна улога е возрасен човек..Искрено, публиката нема врска со shonen и seinen, се е до приказната на аниме-то. @dantemkd може си прочитал дека е за 10-18, или колку и да било години, ама Shonen,Seinen,Shoujo се жанрови, а не даваат објаснување за "кој" треба, а кој не треба да го гледа тоа.Видов на вики шо ќе испадне, и ств не гледам нешто шо ми противречува на постов
и јас не реков мора тоа аниме се прави за таа возраст може да го гледа кој сака затоа што во него има помалку бритални сцени секс и.т.н^^^Убаво рече...Најди ми Shonen аниме каде главна улога е возрасен човек..Искрено, публиката нема врска со shonen и seinen, се е до приказната на аниме-то. @dantemkd може си прочитал дека е за 10-18, или колку и да било години, ама Shonen,Seinen,Shoujo се жанрови, а не даваат објаснување за "кој" треба, а кој не треба да го гледа тоа.Видов на вики шо ќе испадне, и ств не гледам нешто шо ми противречува на постов