ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
^^^Убаво рече...Најди ми Shonen аниме каде главна улога е возрасен човек..Искрено, публиката нема врска со shonen и seinen, се е до приказната на аниме-то. @dantemkd може си прочитал дека е за 10-18, или колку и да било години, ама Shonen,Seinen,Shoujo се жанрови, а не даваат објаснување за "кој" треба, а кој не треба да го гледа тоа.Видов на вики шо ќе испадне, и ств не гледам нешто шо ми противречува на постов
Shōnen, shonen, or shounen manga(少年漫画 shōnen manga?) is manga aimed at a male audience. It appeals to a large age group, ranging from about 10 to 42 years old, though its primary audience stays roughly between the ages of 10 and 18. The Kanjicharacters (少年) literally mean "few" and "year", respectively; the characters (漫画) generally mean "comic". The complete phrase literally means "young person's comic" or simply "boys' comic". Shōnen manga has been said to be the most popular form of manga.[1] The female equivalent to shōnen manga is shōjo manga. читај го целото[DOUBLEPOST=1409543678][/DOUBLEPOST]
^^^Убаво рече...Најди ми Shonen аниме каде главна улога е возрасен човек..Искрено, публиката нема врска со shonen и seinen, се е до приказната на аниме-то. @dantemkd може си прочитал дека е за 10-18, или колку и да било години, ама Shonen,Seinen,Shoujo се жанрови, а не даваат објаснување за "кој" треба, а кој не треба да го гледа тоа.Видов на вики шо ќе испадне, и ств не гледам нешто шо ми противречува на постов
и јас не реков мора тоа аниме се прави за таа возраст може да го гледа кој сака затоа што во него има помалку бритални сцени секс и.т.н

Не беше ти, него епсилон рече дека мора под 18 да бидат...Верувам ја и ти имавме друга дискусија :)
не погрешно си сватил поентата ми беше дека shonen e наменет за помладата машка публика а ја гледаат од сите воздасти како што реков за О.П. ако се сеќаваш

Не беше ти, него епсилон рече дека мора под 18 да бидат...Верувам ја и ти имавме друга дискусија :)

Најди му на Епсилон пост каде што пишал дека мора под 18 да бидат.

Не мора да бараш, јас само во првиот коментар кога се вклучив во дискусијата ти пишав дека големата тројка е шонен и таа е наменета за деца, односно под 18 години.

Последно уредено од модератор:
Seinen има и со женски главни ликови.
Иначе тоа не е жанр и никој не гледа аниме по тоа. Единствена битна работа е тематиката што ја обработуваат.

Иначе тоа не е жанр и никој не гледа аниме по тоа. Единствена битна работа е тематиката што ја обработуваат.
точно така значи незначи дека ако seinen или shonen дека треба мора да прати машко или женско или саро или младо сакав да кажам дека си ги прават анимеата по возрсни граници а незначи дека мора да гледаш seinen ако си под 18 или несмееш да гледа shonen ако си постар од 18 тоа си одлучуваме самите ние што сакаме да гледаме а што не луѓето си ги класифицираат анимеата со seinen или shonen и shoujo или Јosei да не би имале проблеми со законот во seinen и Јosei има повеќе секс сцени односно крв и наслиство во seinen а родителите секако не би дозволиле на некое 5-6 годишнод дете да гледа од мали години тоа

Seinen, да, викав за Shonen...Seinen има секакви главни улоги.Shonen > Повеќето (ако не сите) се фокусира на главна машка улога, или евентуално заедно со спротивниот пол. Shoujo е обратното од Shonen. А за @Epsilon ни ја нигде не реков дека мора да ја гледаат под/над 18.Би било исто ко да зборуваме за дали под 18 треба да гледаат хорор филмови. Само објаснував дека горенаведените не објаснуваат кој треба да го гледа аниме-то, туку, како шо рече Coko, објаснува приказната околу кого/што се врти

Seinen, да, викав за Shonen...Seinen има секакви главни улоги.Shonen > Повеќето (ако не сите) се фокусира на главна машка улога, или евентуално заедно со спротивниот пол. Shoujo е обратното од Shonen. А за @Epsilon ни ја нигде не реков дека мора да ја гледаат под/над 18.Би било исто ко да зборуваме за дали под 18 треба да гледаат хорор филмови. Само објаснував дека горенаведените не објаснуваат кој треба да го гледа аниме-то, туку, како шо рече Coko, објаснува приказната околу кого/што се врти
ПРИКАЗНАТА нема никаква врска со жанарот на анимето занчи битно е аспекто на бруталноста и секс сцените кога сие става во категорија на seinen или shonen и shoujo или Јosei

Аспектот на "бруталност и секс сцени" исто спаѓа во поимот жанр. Не мора точно да значи приказната, shonen,seinen,shojo објаснуваат нагрубо за што се работи во аниме-то, т.е. жанр. Сфати ги како поджанрови на оние кој биле првен воспоставени во филмската индустрија. И секако дека секое аниме/филм/серија има различна приказна, не се фиксирав на приказната, туку на она после тоа "кого/што" се работи во последниот пост

@Spaintakula

Ти рече дека поголемата фан база се деца, јас ти одговорив дека токму тие аниме каде што тврдиш дека поголемата фан база се деца, се токму за нив, шонен серија.

Simple. :)

Аспектот на "бруталност и секс сцени" исто спаѓа во поимот жанр. Не мора точно да значи приказната, shonen,seinen,shojo објаснуваат нагрубо за што се работи во аниме-то, т.е. жанр. Сфати ги како поджанрови на оние кој биле првен воспоставени во филмската индустрија. И секако дека секое аниме/филм/серија има различна приказна, не се фиксирав на приказната, туку на она после тоа "кого/што" се работи во последниот пост
Aj daj takvo anime predlog :) so brutalnost i seks vo nego i da bide interesno. :D

Кој го има гледано Ерго Прокси, да го прашам нешто што ми остана не разјаснето.:)

Кој го има гледано Ерго Прокси, да го прашам нешто што ми остана не разјаснето.:)
say it bro :)[DOUBLEPOST=1409587093][/DOUBLEPOST]
Aj daj takvo anime predlog :) so brutalnost i seks vo nego i da bide interesno. :D
било кој sainen anime[DOUBLEPOST=1409587128][/DOUBLEPOST]
значи пак дојде на моето

Дали тоа доме градовите ја тераформираа земјата од преголемите количини на метан во атмосверата, бидејќи не гледам причина зошто луѓето би оставиле проксиња,несофршени луѓе и андроиди да ја пазат земјата, ако таа за 800год сама се излечи и они само ќе треба да се вратат од арките и повторно да ја населат?:)

Дали тоа доме градовите ја тераформираа земјата од преголемите количини на метан во атмосверата, бидејќи не гледам причина зошто луѓето би оставиле проксиња,несофршени луѓе и андроиди да ја пазат земјата, ако таа за 800год сама се излечи и они само ќе треба да се вратат од арките и повторно да ја населат?:)
значи луѓето незнаеле кога ќе се излечи планетата затоа ги оставиеле проксињата да внимавват кога ќе се исчисти планетата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom