ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Многу е стар анимот,пробав да го гледам ама никако да се ‘‘закачам‘‘

Општо спорт,само да е добар .. :D

Пρобај гледај го "The new Prince of tennis", самото име ти κажува
Hajime no Ippo е со боκс, аκо те интеρесиρа тоа.Ippo, аκо не се лажам, беше 25 еп, пρвово е 14 (:

Sent from my LG-E410i using Tapatalk

Fairy Tail najaka epizoda do sea sto sum gledal :D 189.
Laxus znaev deka ke pobedi ama dobi i cutek od Jura :D
Gray i Juvia romance :cool:
Erza tooooo be sestro :D i iba majkata na Minerva XD Ga iskrsi od cotek :D
i entire team FT zavrsija dobra rabota so Sting :)
Full fight,feeling... Epten dobra :D
Ako saka nekoj da gleda izvolte :)
http://www.fairytail.tv/watching/fairy-tail-s2-episode-14-189/

^ Само ставај тоа што го пишуваш во спојлер,оти му расипуваш на тие шо ја немаат гледано епизодата.Btw Предобра епизода
Конечно го победија турнирот,сеа да видиме шo ќе се деси со eclipse проектот,и имам чувство дека Стинг ќе им се придружи на FT.

Го има некој гледано??
http://myanimelist.net/anime/3509/Riki-Oh:_Toukatsu_Jigoku
Јас го гледав филмот,не ни знаев дека е правен според аниме :) планирам да го гледам и анимето(да ги споредам со филмот :D).
Kој сака екстремно крвави тепачки нека ги погледне било филм било аниме. :)

^ Само ставај тоа што го пишуваш во спојлер,оти му расипуваш на тие шо ја немаат гледано епизодата.Btw Предобра епизода
Конечно го победија турнирот,сеа да видиме шo ќе се деси со eclipse проектот,и имам чувство дека Стинг ќе им се придружи на FT.
Денешната епизода беше добра. Истото вчуство го имам дека Стинг и Рогу дека ќе се придружат.

Денешната епизода беше добра. Истото вчуство го имам дека Стинг и Рогу дека ќе се придружат.
Роуг ме изненади кога рече дека Луси го спречила eклипсот,ама јако беше кога Роуг ни 5 ни 6 ја отепа Луси:D,ама Натсу како се изнервира и та фацата која напрае уххх.Сеа следната да видиме шо тепачка ќе биди помеѓу Натсу и Роуг.

Роуг ме изненади кога рече дека Луси го спречила eклипсот,ама јако беше кога Роуг ни 5 ни 6 ја отепа Луси:D,ама Натсу како се изнервира и та фацата која напрае уххх.Сеа следната да видиме шо тепачка ќе биди помеѓу Натсу и Роуг.
Според мене ќе дојдат Роуг Стинг и тимот што се натпреваруваше и борбата помеѓу Натсу и Роуг ќе биде прекината и еклипсот ќе се отвори т.е ќе го отвори таа што беше у Сабертоот со бела коса не ми текнува како се викаше... И змејовите ќе дојдат и помеѓу нив ќе биде и Драгнел,Металикана и од Венди змејот. Овие 3 змеја ќе ги земат своите деца односно драгонслајериве и заедно ќе се борат против другите

Дремнав малку на 14 епизода од Харухи Сузумија. Не баш малку, туку онака, убаво си дремнав.:coffee:

Многу е стар анимот,пробав да го гледам ама никако да се ‘‘закачам‘‘

Општо спорт,само да е добар .. :D
Да, Слем данк било досадно другарче што ја сака Куроко ми кажа. Предлог аниме во стил на Frank Miler's Sin City, Machete, Hobo with a shot gun, Planet terror... у таков стрип фазон, насилство, хумор. Хм?

Со каков превод гледате аниме???
Јапонски или Англиски? :D

Со каков превод гледате аниме???
Јапонски или Англиски? :D

Да не мислиш дали гледаме синхронизирано(dub) или со превод(sub)?Оти не верувам некој да разбира јапонски.:ROFLMAO:
Јас гледам со превод на англиски, бидејќи глупо ми е кај синхронизацијата има само 3/4 гласа на 20 лика, а понекогаш знае и да не е усогласено со движењето на устата кај ликовите.

Деновиве најдов слободно време и ги изгледав Елвен Лид и Неон Генесис:Евангелион.

Кај Генесис:Евангелион не го разбрав крајот, бидејќи не сум многу по религија и некои работи не ми беа јасни, исто и не сум многу по такви мека-роботи, иначе ми се допадна што имаше доста мистерија и одлична трансформација на карактерите кај повеќето ликови.(y)

Елвен Лид посебно ми се допадна, сакам такви аниме на психа што маваат,исто имаше многу емоции, на крајот дури и пуштив некоја солза:place:.
Може и у депресија да паднам од анимево.

Сега планирам да направам пауза па да ги гледам Сворд Арт, Хајскул оф да Дед и Корпс Парти

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom