ANIME (Генерална дискусија)

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Моментално го гледам Welcome to the NHK. Првата епизода ми беше интересна и сеа сум до 8ма ама некако тапа ми е... не оди кон тоа што мислев дека ќе оди... вреди да го доглеам цело или?
Зашо слично ми беше и со School Days, ама тоа навистина вредеше да се изгледа поради последната епизода :)
Welcome to the NHK ми е едно од омилените аниме серии, во какви тешки филмови и паранои запаѓа Сато е ненормално. Гледај ја до крај има неколку арк-ови и сите почнуваат малку споро ама секад завршуваат на ненормално ниво кај што Сато го влече дебелиот крај.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Welcome to the NHK ми е едно од омилените аниме серии, во какви тешки филмови и паранои запаѓа Сато е ненормално. Гледај ја до крај има неколку арк-ови и сите почнуваат малку споро ама секад завршуваат на ненормално ниво кај што Сато го влече дебелиот крај.
што се арк-ови?

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
што се арк-ови?
Како што кажаа и другите , тоа се посебни приказни - делови од главната приказна. Всушност се посебни заплети, кои си имаат свои почетоци и расплети, и може да бидат изолирани од главната приказна. линк

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Well, N.H.K. was strangely beautiful :pipi:
едноставна и феноменална нумера

Сега, Elfen Lied, Trigun, Fooly Cooly или Black Lagoon?

Член од
18 септември 2012
Мислења
71
Поени од реакции
6
Еве моја листа на аниме што ги имам изгледано и би ги препорачал на сите
Naruto , Dragon Ball , Shaman King , Pokemon ( беше што беше ама го усраа поради пари),Death Note (не очекувам дека ќе биде толку добар серијалот),Digimon (првиот аниме што сум го гледал,само прва втора трета и четврта сезона вредат ) Yugioh (обичниот и GX само вредат за гледање додека ови другите два се срања) ,Devil May Cry ( го препорачувам на сите љубители на играта DMC ),има и други ама не ми текнуват во моментот но овие ми оставија најголем впечаток:)

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.100
Поени од реакции
25.146
Само што го изгледав Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin, анимево е одлично. Има прекрасна приказна, несекојднева со уникатна идеја. Премногу емоции владее во анимево, не г оостава гледачот со рамнодушна душа и те поврзува со ликовите. Малце каратери има, али сите се убаво оформени. Приказната е 7 другари после Втора светска војна ги затвараат во затвор за малолетници и во анимето е прикажан нивниот живот во тие 3-4 години во затворот и после него. Priceless и must see аниме што му го препорачувам на секого, безразлика каков тип и жанр на аниме гледа.

ficdogg си и напраил update на листата? Зашто порано не беше вака, прво аниме што ти стоеше мислам дека беше Dragon Ball оригиналното, а сега гледам прво аниме ти е Suzumiya Haruhi no Shoushitsu. Како и да е, ја ова ќе го гледам наредно. Гледам дека е филм, па ако можеш да ми кажеш нешто повеќе за ова и дали има нешто пред ова или после ова што треба да го изгледам, на пример како епизоди од аниме, или само овој филм е?

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
ficdogg си и напраил update на листата? Зашто порано не беше вака, прво аниме што ти стоеше мислам дека беше Dragon Ball оригиналното, а сега гледам прво аниме ти е Suzumiya Haruhi no Shoushitsu. Како и да е, ја ова ќе го гледам наредно. Гледам дека е филм, па ако можеш да ми кажеш нешто повеќе за ова и дали има нешто пред ова или после ова што треба да го изгледам, на пример како епизоди од аниме, или само овој филм е?
Ако сакаш да го гледаш Suzumiya Haruhi no Shoushitsu поарно гледај ја серијата прво, затоа што овака нема да ти има многу смисла филмот. Серијата има малце поспецифичен хумор, полна е со сарказам од страна на Кјон(главниот лик), така да можеш да ја пробаш серијата прво па после за филмот да размислуваш. Ако ја гледаш серијата изгледај едно 3 епизоди пред да ја судиш, затоа што првата епизода е малку шашава.

На листата не сум и правел update одамна, повеќе читам манга и романи во последно време. Линкот последниот пат што го оставив беше сите мои гледани подредени по мој скор, а натака како ги подредува незнам, може они смениле нешто во тоа.

Инаку анимеа како Rainbow се ретки, толку добра приказна и разработени ликови со кои можеш да се поврзеш се се поретки.

2

~2A

Гостин
Некое аниме слично на Наруто или Драгон бол?
Сакам да има акција,возбудување и подлабока приказна (како во Наруто).
Без разлика дали е подолго или пократко анимето.

Благодарам однапред!

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.100
Поени од реакции
25.146
Ако сакаш да го гледаш Suzumiya Haruhi no Shoushitsu поарно гледај ја серијата прво, затоа што овака нема да ти има многу смисла филмот. Серијата има малце поспецифичен хумор, полна е со сарказам од страна на Кјон(главниот лик), така да можеш да ја пробаш серијата прво па после за филмот да размислуваш. Ако ја гледаш серијата изгледај едно 3 епизоди пред да ја судиш, затоа што првата епизода е малку шашава.

На листата не сум и правел update одамна, повеќе читам манга и романи во последно време. Линкот последниот пат што го оставив беше сите мои гледани подредени по мој скор, а натака како ги подредува незнам, може они смениле нешто во тоа.

Инаку анимеа како Rainbow се ретки, толку добра приказна и разработени ликови со кои можеш да се поврзеш се се поретки.
Серијата е Suzumiya Hatuhi no Yuuutsu? Е сега работата е што има една од 2006та година и една од 2009та година. Ваљда и двете се исти само што оваа од 2009та година е со подобар квалитет.

Некое аниме слично на Наруто или Драгон бол?
Сакам да има акција,возбудување и подлабока приказна (како во Наруто).
Без разлика дали е подолго или пократко анимето.

Благодарам однапред!
One Peace, Bleach, Fairy Tail, Soul Eater.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Серијата е Suzumiya Hatuhi no Yuuutsu? Е сега работата е што има една од 2006та година и една од 2009та година. Ваљда и двете се исти само што оваа од 2009та година е со подобар квалитет.

Тоа се две сезони на истата серија.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Тоа се две сезони на истата серија.
Таа од 2006 е прва сезона а таа од 2009 е втора сезона. Финтата е што продуцентите ја сметаат за истата приказна затоа што некои епизоди од втората сезона хронолошки спаѓаат во првата така да заради тоа се со исто име.

2

~2A

Гостин

Овие првиве две некако не ме заинтересираја да ги гледам.
Првава изгледав 30тина епизоди некако не ми се допаѓа,додека пак вторава изгледав 4-5 и престанав од X причини...

Ај да си пробам среќата со другиве две. :icon_mrgr:
БЛАГОДАРАМ УШТЕ ЕДНАШ!

Kajgana Shop

На врв Bottom