ANIME (Генерална дискусија)

2

~2A

Гостин
Едит :)

После неколкуте предлози од страна на ob1 сфатив дека после Наруто за нијанса ми е подобра One piece од другите серии.. Fairy Tail,Soul Eater и Bleach...
Но,се одлучив на сосема поразлична серија т.е. да ја изгледам Death Note.До сега изненадува,па да се надеваме дека докрај нема да ме разочара. :icon_mrgr:

2

~2A

Гостин
При крај сум со Death Note и можам да го изразам моето задоволство преку емоции: :vozbud::cuc:
УПМ! Ептен јака е серијава, КЛАСИКА!
Дури сум тука, може некоја препорака слична на оваа серија,а и ако има некои серии акциони со мафија,роботи или со некој натприродни нешта?

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
При крај сум со Death Note и можам да го изразам моето задоволство преку емоции: :vozbud::cuc:
Дури сум тука, може некоја препорака слична на оваа серија,а и ако има некои серии акциони со мафија,роботи или со некој натприродни нешта?
Fate/Zero.
Имаш акција со природни и неприродни нешта :)

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.496
Code Geass i 2riot del.
Целосно различна тема е ,но игрите мачка-глушец ,возбудата што ја има во Death Note се она поради кое многу луѓе ги поврзуваат овие две.
Некако имаат ист филинг.
И Monster (Иако од ова само 20 епизоди имам изгледано поради недостиг на време имам препорака дека е добро)

2

~2A

Гостин
Можеш да ги гледаш и филмовите Death Note:
Death Note
Death Note: The Last Name
Death Note: L, Change the World

Првите два (со истата приказна од манга серијата) се многу подобри од третиот, но сите се интересни. Лесно се наоѓаат на Интернет.
Ако можеш во ПП да ми пратеш линк од првиов филм.Не сакам да гледам (не)анимиран од Death Note,некако не ми се допаѓаат ликовите.

И после толку време разгледување ваму-таму серии и препораки од членовиве (благодарност до сите):Во вистински момент најдов серија каква што барав... :vozbud:!

Ghost in the shell...
Моето прашање е дали сите овие се поврзани делови или?

D

Daedalus

Гостин
Naruto е серија за деца ... trust me :) .. а тука некаде е и Bleach ( само првите 25 епизоди се во ред после преминува во турска серија )

Last Exile, Claymore , Neon Genesis Evangelion , Ninjas Scroll , Hellsing , Trinity Blood , Gundam Seed , Samurai Champloo, Wolfs Rain , FMA , Ergo Proxy, Cowboy Bebop , Samurai 7, Berserk, Basilisk, Ghost in the Shell , Devil May Cry , Karas , Tokyo Magnitude 8.0, филмчиња од типот на Spirited Away , Princess Mononoke , Grave of the Fireflies , Nausicaa of the valley of the wind, Pony on the cliff by the sea , My neighbor Totoro, Kakurenbo, Vampire hunter D ... и така натака .

Ова изгледај го па ќе правиме муабет дали е Naruto плитко или длабоко, и дали не е за деца !!!

http://www.animefreak.tv/watch/death-note-english-dubbed-online-free

Не иде така да ги делиш на серии за деца и за возрасни. Го иам глеано и Death Note а и Naruto, Bleach, Fairy Tail и други шонени. Поентата е дека во Наруто рецимо имаш борби, поинаков плот и поинакво темпо на одвивање на настаните од Death Note. Али ете кажи ми што го прави Death Note поише за возрасни од Наруто. Знам многу потиштени тинејџери кои гледаат Death Note и се идентификуваат со Кира а знам и многу возрасни особи кои уживаат во Наруто. Кога се работи за филмови или музика секогаш вкусот доаѓа до прашање. Не пишува на камена плоча што е за возрасни а што за мали. Сем хентаи што има сексуално експлицитни сцени.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Naruto е серија за деца ... trust me :) .. а тука некаде е и Bleach ( само првите 25 епизоди се во ред после преминува во турска серија )

Last Exile, Claymore , Neon Genesis Evangelion , Ninjas Scroll , Hellsing , Trinity Blood , Gundam Seed , Samurai Champloo, Wolfs Rain , FMA , Ergo Proxy, Cowboy Bebop , Samurai 7, Berserk, Basilisk, Ghost in the Shell , Devil May Cry , Karas , Tokyo Magnitude 8.0, филмчиња од типот на Spirited Away , Princess Mononoke , Grave of the Fireflies , Nausicaa of the valley of the wind, Pony on the cliff by the sea , My neighbor Totoro, Kakurenbo, Vampire hunter D ... и така натака .

Ова изгледај го па ќе правиме муабет дали е Naruto плитко или длабоко, и дали не е за деца !!!

http://www.animefreak.tv/watch/death-note-english-dubbed-online-free
Зашо лабелираш срања?
Live and let live.
Watch and let watch.
Препорачај, не суди.

2

~2A

Гостин
Не иде така да ги делиш на серии за деца и за возрасни. Го иам глеано и Death Note а и Naruto, Bleach, Fairy Tail и други шонени. Поентата е дека во Наруто рецимо имаш борби, поинаков плот и поинакво темпо на одвивање на настаните од Death Note. Али ете кажи ми што го прави Death Note поише за возрасни од Наруто. Знам многу потиштени тинејџери кои гледаат Death Note и се идентификуваат со Кира а знам и многу возрасни особи кои уживаат во Наруто. Кога се работи за филмови или музика секогаш вкусот доаѓа до прашање. Не пишува на камена плоча што е за возрасни а што за мали. Сем хентаи што има сексуално експлицитни сцени.
Наруто ти е повеќе детска и поедноставна за разлика од Death Note. Малце е поразличен жанрот.....Помали деца да гледаат Death Note како прво нема ништо да сфатат од дијалозите.Толку се сложени и за помалите деца сложени што ќе ги заболи стомак. Како второ нема многу акција каде што има тепање како во Наруто.
Секако дека не пишува на камен плоча,но препорачливо е да ја гледаат повозрасни...

D

Daedalus

Гостин
Наруто ти е повеќе детска и поедноставна за разлика од Death Note. Малце е поразличен жанрот.....Помали деца да гледаат Death Note како прво нема ништо да сфатат од дијалозите.Толку се сложени и за помалите деца сложени што ќе ги заболи стомак. Како второ нема многу акција каде што има тепање како во Наруто.
Секако дека не пишува на камен плоча,но препорачливо е да ја гледаат повозрасни...
Не ме сфаќјај погрешно, Death Note е супер аниме со супер плот и едно од моите најомилени но сепак сметам дека постои некоја мала квази комплексност во серијата. Исто како во Шерлок Холмс(играниот филм не книгите или серијата), каде што глеаш дека карактерот праи нешто кул што го заклучил дедуктивно но сепак не ти дава целосно објаснување како и зашто го заклучил тоа во секоја ситуација. Тоа е интересно како и сите филмови на Гај Ричи но не сметам дека е премногу комплексно за разбирање и достапно само на возрасната публика. Мислам дека секое 9+ дете, одлично би ја сфатило Death Note серијата. И во Самураи Чамплу имаш акција и тепање па сепак е наменето за повозрасна публика. Дури мислам дека далеку е посериозно неголи Дед Ноут. Како и да е, дури и тематиките кои ги обработува Наруто да се поинакви од Дед Ноут, анимето си има и филозофија, добар плот и прилично сериозни ситуации(ако го имаш глеано знаеш да не спојлам.). Затоа сметам дека е супер аниме и за возрасна публика. А не оспорувам дека има анимиња што стварно ќе им бидат подосадни на деца ко Steins Gate на пример.
--- надополнето: 5 октомври 2012 во 02:53 ---
Code Geass и Darker Τhan Βlack. Првата е ептен епик, втората е онака ама протагонистот потсеќа на Кира.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
2

~2A

Гостин
SalmanRushdie

Секако дека ќе ја сфати дека има еден лош дечко Јагами Лајт и дека само убива.Ниту нема да гледа подлабоко кон ликовите во серијата,ниту ќе разбере што сака да постигни со целта.
Некои дијалози се навистина сложени за младата популација,а и поради тоа ќе им биде истовремено и досадна серијава.
Наруто секако исто така има добра приказна ама не е толку сложена во конверзациите,така да интересна е за помалата популација.
Сепак е мое мислење,секако нема да го земи во обзир цел свет. :icon_lol:

D

Daedalus

Гостин
SalmanRushdie

Секако дека ќе ја сфати дека има еден лош дечко Јагами Лајт и дека само убива.Ниту нема да гледа подлабоко кон ликовите во серијата,ниту ќе разбере што сака да постигни со целта.
Некои дијалози се навистина сложени за младата популација,а и поради тоа ќе им биде истовремено и досадна серијава.
Наруто секако исто така има добра приказна ама не е толку сложена во конверзациите,така да интересна е за помалата популација.
Сепак е мое мислење,секако нема да го земи во обзир цел свет. :icon_lol:
Иначи мислења што имаат спојлери означи ги со спојлер.

Член од
31 јули 2012
Мислења
59
Поени од реакции
18
Нема човек што ја нема гледано Death Note овде, мислам дека јас бев последниот што ја изгледав покасно. :icon_lol:
Па во глобала најпознато Аниме од тој тип ти е Death Note, ама сепак според мене, најдобра ти е Code Geass, ептен има интересни случки, прилично акција има и има многу ситуации збунувачки, очекуваш едно, се случува друго, да не кажувам спојлери, вреди тоа аниме да се гледа, предобро е :D

2

~2A

Гостин
Па во глобала најпознато Аниме од тој тип ти е Death Note, ама сепак според мене, најдобра ти е Code Geass, ептен има интересни случки, прилично акција има и има многу ситуации збунувачки, очекуваш едно, се случува друго, да не кажувам спојлери, вреди тоа аниме да се гледа, предобро е :D
Штета започнав да гледам друго... триста аниме сменав дури почнав да гледам.... а тоа е...

ONE PIECE! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom