ANIME (Генерална дискусија)

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
Штета започнав да гледам друго... триста аниме сменав дури почнав да гледам.... а тоа е...

ONE PIECE! :)
ONE PIECE FTW !!!
Кажи само колку е подобро од нару / блич во секој можен поглед ?
Нару ти е шонен и следена и обожавана е од гледачи 13-17год ,филерите ја закопаа серијата ,немам ништо против смешни филери но имаше еден куп глупави епизоди колку само да се потполни место и мангата да бега од серијата(анимот)...
После тоа одолговлекување на битките ,пфф ајде бе се тепаат по 3/4 епизоди ...
друго нешто коешто не ми се допаѓа е анимацијата на моменти којашто е срање ...
Од друга страна уште едно глупо детиште коешто има за цел да го одмазди својот брат(прво да го убие) а иритрира многу врската којашто ја има со Наруто
Цитирам:
Нарутооо ,шо кур бараш ти веќе , нели ти реков ,дека со нас е крај !
Саске брат ќе те извлечам од темницата .
Кога ќе дојде време да се тепаме нема нит да бидам жртва нит пак ти ќе умриш ...
Наруто ...бла бла .... цела серија овој го гони да го спаси ....пффффф и на крајот претпоставувам дека ќе се смират ...
Интересно беше во почетокот кога ја гледав на 14год ... не велам не али ја уништија до крај !

One piece

Едно ремек дело коешто за разлика од нару / блич има една поуникатна приказна ,превртувања ,интересни карактери ,интересен концепт на моќи и пред се нема филери во анимот !

Самиот фак дека ОП ги растура Јапонските ранк листи и има наголема продажба на манга воопшто во историјата се показател дека серијава е стварно добра !

2

~2A

Гостин
ONE PIECE FTW !!!
Нару ти е шонен и следена и обожавана е од гледачи 13-17год ,филерите ја закопаа серијата ,немам ништо против смешни филери но имаше еден куп глупави епизоди колку само да се потполни место и мангата да бега од серијата(анимот)...
Од друга страна уште едно глупо детиште коешто има за цел да го одмазди својот брат(прво да го убие) а иритрира многу врската којашто ја има со Наруто
Цитирам:
Кога ќе дојде време да се тепаме нема нит да бидам жртва нит пак ти ќе умриш ...
Наруто ...бла бла .... цела серија овој го гони да го спаси ....пффффф и на крајот претпоставувам дека ќе се смират ...
Интересно беше во почетокот кога ја гледав на 14год ... не велам не али ја уништија до крај !

One piece

Едно ремек дело коешто за разлика од нару / блич има една поуникатна приказна ,превртувања ,интересни карактери ,интересен концепт на моќи и пред се нема филери во анимот !

Самиот фак дека ОП ги растура Јапонските ранк листи и има наголема продажба на манга воопшто во историјата се показател дека серијава е стварно добра !

Сеуште е рано да изразам некој подолг пост,до 35та епизода сум :P.Но во глобала ми се допаѓа.
Не беше нешто лошо Наруто,само што филерите ја уништија серијата по 1354 епизоди кои што немаат врска со серијата...
Штом ми се допадна оваа One Piece ќе ја изгледам докрај (иако не е завршена).

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
Уф само да знаеш кое сечење го има натаму во серијата во мангата моментално ... :cool:

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
2

~2A

Гостин
Уф само да знаеш кое сечење го има натаму во серијата во мангата моментално ... :cool:
Навистина добра епизода,првите 10 епизоди не ми се допаѓаше баш...но сега некако се повеќе и повеќе ме тера да ја гледам. :ROFLMAO:
Еден од најсмешните досега ликови ми е Усоп,а еден од поомилените ми е Ророноа Зоро! :cool:

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
Затоа претходно беше некој пишал дека не му се допаѓа серијата и ја прекинал на 10еп ... што можеш да знаеш што нуди една серија која што имаа над 500+ епизоди а изгледани ти се само 10 !
Гледај сигурен сум дека ќе ти се допадне уште повеќе !

Инаку доста за ОП
Започнаа неколку серии коишто ги очекував долго време

Btooom!
Налик нешто на Battle royale (manga) се работи за една игра во којашто ликовите се исфрлени од општеството од страна на некој близок ...Ги пуштаат на еден изолиран напуштен остров кадешто се принудени да се тепаат меѓусебно и да ја играат широко познатата игра Бтооом! во реалноста не виртуелно !
Оставени се со една паковка на бомби и за другите ресурси се принудени да се тепаат меѓусебно доколку сакаат да преживеаат .Главниот лик е гејмер во коски и број #10 на севкупната на светската ранк листа на играта . Има доста мрачни теми ,18+сцени и епик битки .

Zetsuen no Tempest
После ќе пишам за ова идам на кафе сеа :P ,поз

Член од
31 јули 2012
Мислења
59
Поени од реакции
18
Штета започнав да гледам друго... триста аниме сменав дури почнав да гледам.... а тоа е...

ONE PIECE е добра, само некако не ми се допаѓа како се нацртани некои од луѓето, ама сценариото му е предобро. Гледај си One Piece, после то пушти го Code Geass, 2 сезони ти се по 25 епизоди, за 2-3 дена можиш да ги изгледаш (ако гледаш цел ден) :D

• Ми се допаѓа
D

Daedalus

Гостин

аууу долго е тоа...ќе се изнагледаш :pos:
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 13:23 ---
ONE PIECE FTW !!!
Цитирам:

One piece

не ја читаш мангата наруто, али да не спојлам. Не дозволувај такви ситни критики да ти ја уништат цела серија и сторија која опфаќа многу повеќе ствари од Саске и Наруто.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
аууу долго е тоа...ќе се изнагледаш :pos:
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 13:23 ---

не ја читаш мангата наруто, али да не спојлам. Не дозволувај такви ситни критики да ти ја уништат цела серија и сторија која опфаќа многу повеќе ствари од Саске и Наруто.
Читам и многу повеќе ми се допаѓа мангата отколу анимираната верзија на серијалот не сакам да спојлам но би рекол дека мангата се приближува при крај и разјаснување на сите работи поврзани околу Тоби и Мадара ,кој е тој ,која е причината за Генџутсу илузија на целиот свет за сеопфатен мир (како се викаше ,лул?)
Инаку сеа Сасуке кога ќе дојди и ако има па педерски дијалози и оплачувања нема да ја читам повеќе ...
И ме нервира тоа што Кишимото не сака да ги исфрли од игра овие хокаге,раикаге ..... :\
Најинтересно нешто во анимот мислам дека беше арката со Гара ! (y)
и сеа во анимот најн таилс чакрата поглупа анимација здравје ...

Навистина добра епизода,првите 10 епизоди не ми се допаѓаше баш...но сега некако се повеќе и повеќе ме тера да ја гледам. :ROFLMAO:
Еден од најсмешните досега ликови ми е Усоп,а еден од поомилените ми е Ророноа Зоро! :cool:
оО натаму какво газење од смешки има кога ќе дојде Санџи / Нами и чопер ...

ONE PIECE е добра, само некако не ми се допаѓа како се нацртани некои од луѓето, ама сценариото му е предобро. Гледај си One Piece, после то пушти го Code Geass, 2 сезони ти се по 25 епизоди, за 2-3 дена можиш да ги изгледаш (ако гледаш цел ден) :D
Кој карактер не ти се допаѓа ? Ако си изгледал само 50еп немој да ми реплицираш ,изгледа све и после ќе збориме пак ,дали не ти се допаѓаат карактерите !
Ау а после тајм скипо ... да не зборам ,како ги среди карактерите ,ОДА е мајсториште
Code geass / death note / steins gate /Hellsing / full metal alchemist : brootherhood /darker than black :vozbud:
Не верувам дека на некој нема да му се допадне нешто од ова ... супер серии се . строго препорачувам !
Zetsuen no Tempest
После ќе пишам за ова идам на кафе сеа :P ,поз
Серијалот го продуцира Bones студио ,првата епизода беше извноредна ,посебно сум одушевен од арт - стилот и епик анимација . Bones #respect
серијата започнува со типац којшто после некое време семејството му е убиено а нема никакви траги од убиецот ... Еј ме мрзи да пишам се работи за типци со магии се тепат нешо против лоши момци ,ја имам читано мангата и е доста добра ,вреди да се погледне ! :)

Член од
31 јули 2012
Мислења
59
Поени од реакции
18
Кој карактер не ти се допаѓа ? Ако си изгледал само 50еп немој да ми реплицираш ,изгледа све и после ќе збориме пак ,дали не ти се допаѓаат карактерите !
Имам 500 и кусурот изгледано, не знам точно колку, имам уште малце за гледање, па еве на пример не ми се допаѓа Gekko Moriah (не знам на македонски да го напишам) онака ми е грозен лик, а од првите епизоди, го мразам многу Гаимон (се чуствувам како ѓаволот да сум го видел кога го гледам него) :D Можеле да се потрудат уште малце во цртањето, супер му е сторијата, ама не знам, некако сум навикнат на Code Geass / Death Note нацртани ликови, затоа можеби ми е чудно, секој си има различен вкус

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
Тоа се два карактера којшто речиси немаат никакво учество во приказната посебно овој гајмон ... Со Геко мориа Ода изгледа планира да направи нешто :D
Значи го осуди креаторот на база од два помалку важни карактери ? Нез дали читаш мангата таму посебно после тајм скипот луфи и зоро се епик напраени :D
Да и мене ме нервира Санџи и оние од благородната класа шо изиграват гомна ... :tapp:
У секоја сторија има неколку карактери шо иритрираат

Член од
31 јули 2012
Мислења
59
Поени од реакции
18
Тоа се два карактера којшто речиси немаат никакво учество во приказната посебно овој гајмон ... Со Геко мориа Ода изгледа планира да направи нешто :D
Значи го осуди креаторот на база од два помалку важни карактери ? Нез дали читаш мангата таму посебно после тајм скипот луфи и зоро се епик напраени :D
Да и мене ме нервира Санџи и оние од благородната класа шо изиграват гомна ... :tapp:
У секоја сторија има неколку карактери шо иритрираат
Има уште неколку, не се само овие 2, но не реков јас дека цело аниме не чини, имав напишано неколку ликови ме нервираат, иначе супер си е анимето, а за мангата, не ја читам, оти некако не се соживувам онака како што го правам тоа преку анимето, а ако ја прочитам мангата, анимето ми се уништува :P

2

~2A

Гостин
Санџи е добар бе сега засега,првиот пат кога го видов си реков некој ептен сериозен тип е,ама... :pos:
Досега онака јако типче што се појавило досега во серијава ми е Eye Hawk... ама го снема во 1 епизода.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Два-три збора за анимево?
Гледај го Hellsing Ultimate, серијата не е нешто посебна и не ја следи мангата баш. Hellsing Ultimate е едно 10 пати појако аниме од првата серија.

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

На врв Bottom