ANIME (Генерална дискусија)

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Пишам колку да ми го видите мојот кул тајтл х) Иначе го видов линкот драгане и ДБЗ муви сакс...

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Пред некое време налетав на цртан што се вика Berserk и ми се виде многу добар, може некој да ми каже нешто за цртанов .. дали е добар ова она ..

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Во последно време ги симнав двете сезони на The Boondocks, ептен ми е интересна серијата, ги исмејуваат селебрити личностите, најчесто црнците, има и добар саунтрак, музика продуцирана и сработена од едни од најпознатите хипхоп артисти.

Fallen пукни :baeh:

H

HCL

Гостин
Vaka:

Deka ova sum jas moze da potvrdi HCL
:pos2:

Се скинав од смеење. Само ти фали малку енергија во движењето, вака делуваш како да се плашиш да не промашиш со камехамехата (најверојатно бидејќи PC-то ти е до тебе).

Пред некое време налетав на цртан што се вика Berserk и ми се виде многу добар, може некој да ми каже нешто за цртанов .. дали е добар ова она ..
Закон е Berserk, со најдобар крај. Анимето е направено како интро на мангата, па така да ако ти се свиѓа приказната можеш да ја продолжиш читајќи ја.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
ЛОЛ дали сите аниме фрикови се металци? хаха ... бтв ќе си зеам берзерк па ќе кометирам :)

Член од
3 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
6
Абе ај не зезај -_- со кого седев до пред некој саат па да незнам што е?
Не ти кажав само на тебе, им кажав на другите со идеа дека и другите ќе кажат што се исто како ја што кажав.

Иначе, глеам Death Note и ја незнам како не им излезе мозокот низ уши од толку размислување?

H

HCL

Гостин
Не ти кажав само на тебе, им кажав на другите со идеа дека и другите ќе кажат што се исто како ја што кажав.

Иначе, глеам Death Note и ја незнам како не им излезе мозокот низ уши од толку размислување?
Ова е една голема причина зошто толку металци почнаа да гледаат аниме. :)

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Death Note e голема причина зошто многу луѓе почнале да гледат аниме, не само металци.

бај да веј не ја глеам врската меѓу металот и Death Note.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
daj nekoj da mi dae samurai x ili neso drugo majke mi mi se gleaa...........

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Death Note e голема причина зошто многу луѓе почнале да гледат аниме, не само металци.

Хахаха глеам баш сеа дет ноут :) Иначе... нема врска меѓу металот и дет ноут ама општо меѓу метал и аниме има многу... бар у Македонија...99% од луѓето шо гледаат аниме се металци :) факт е... ретки се другите... :) На кремцине им е премногу “детска“ работа тоа и срам им е да кажат пред девојките :) Па бившата знаеше и само викаше леле као моеш цел ден тоа да глеаш... а не ми рече ни бебе ни нишо... :)

daj nekoj da mi dae samurai x ili neso drugo majke mi mi se gleaa...........
Кај живееш? Као да ти даеме ако незнаеме од кај си :) (мада уште ти неам проверено на профил х)) ама може да размениме нешо ако некат се упознаеме :)

Член од
3 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
6
Ова е една голема причина зошто толку металци почнаа да гледаат аниме. :)
Нема везе Death Note со метал, ама има везе со J-Rock.

Почнав со DBZ па на нет барав песни од DBZ и ја најдов Linkin Park - Dragon Ball Z и ги заслушав Linkin Park. И од LP oтидов на SOAD, од SOAD на Slipknot, од Slipknot пак се вратив на DBZ, од DBZ студирав шо вид на музика е Super Saiyan Theme 3 и разбрав дека најблизу до SSJ 3 Темата е Power и се закачив на Power. Сеа слушам Folk (metal), Power, Viking, Death, Deathcore, Rapcore (пред да станам металец бев рапер), J-Rock, J-Pop (од Gundam Seed ми е ова XD), Black, и све друго што забораив да пишам :)

H

HCL

Гостин
Ни јас не ја гледам врската меѓу металот и анимето.

Хахаха глеам баш сеа дет ноут :) Иначе... нема врска меѓу металот и дет ноут ама општо меѓу метал и аниме има многу... бар у Македонија...99% од луѓето шо гледаат аниме се металци :) факт е... ретки се другите... :) На кремцине им е премногу “детска“ работа тоа и срам им е да кажат пред девојките :) Па бившата знаеше и само викаше леле као моеш цел ден тоа да глеаш... а не ми рече ни бебе ни нишо... :)
Не е факт, од моја страна јас па дали знам пет металци што гледаат аниме. А моментално знам над 50 луѓе што гледаат аниме (само од Скопје).

Нема везе Death Note со метал, ама има везе со J-Rock.
Беше пример, како една причина зошто металци гледаат аниме.

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Абе кај нас за детско го сметаат само ради то шо од аниме знат само Покемон или некое слично сра*е шо го виделе на А1.
Јас мое дете не би остајл да гледа аниме дур не наполни некои 15-16 години, барем не овие јас шо ги гледам. (не, не се хентаи )

Kajgana Shop

На врв Bottom