ANIME (Генерална дискусија)

Член од
3 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
6
Ау! Брат!

Hellsing - Агенција за требење вампири, Alucard (спелувано наопаку добиваш Dracula) можеби е вистинскиот Дракула и работи против вампирите (чудно и интересно)

Gundam Seed - Научна фантастика со ненормална приказна (има и огромни роботи као си е**т матер и се праат партали)

Elfin Lied - Една типка праи масакар (не го препорачувам за луѓе под 16 години, има голости и вадење внатрешни органи)

Толку можам да кажам сеа за сеа.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Ау! Брат!

Hellsing - Агенција за требење вампири, Alucard (спелувано наопаку добиваш Dracula) можеби е вистинскиот Дракула и работи против вампирите (чудно и интересно)

Gundam Seed - Научна фантастика со ненормална приказна (има и огромни роботи као си е**т матер и се праат партали)

Elfin Lied - Една типка праи масакар (не го препорачувам за луѓе под 16 години, има голости и вадење внатрешни органи)

Толку можам да кажам сеа за сеа.
Не беше ти едно време против елфен лајд бе? Или го изглеа до крај и се премисли :)

Член од
3 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
6
Не беше ти едно време против елфен лајд бе? Или го изглеа до крај и се премисли :)
уште сум, али може некој ќе се најде да му се свиѓа. ако не ми се свиѓа не значи дека не треба да се промовира :D

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Darker than Black, Code Geass.
Првите шо ми паѓат на памет, попосле можи ќе додам уште некој :)

П.С. се ми се чини дека имаше тема за аниме, па пазете се канта-alert =]

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Darker than Black, Code Geass.
Првите шо ми паѓат на памет, попосле можи ќе додам уште некој :)

П.С. се ми се чини дека имаше тема за аниме, па пазете се канта-alert =]

Пер коа пишав така не ми дае нишо... конкретно за аниме нема... има за цртани филмови ама таму пишат за том и џери :) Ова е баш АНИМЕ :) Затоа модератори и администратори на ја бришете темава :)
Иначе предлог

-Bleach!

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Еве ја темата, па модераторите можат да ги спојат
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=2012&page=13

Инаку Bleach го гледав ама станва монотоно после втората сезона.

Мој предлог Cowboy Bebop - чиста класика. Не, не е некој вестерн, cowboy е сленг за bounty hunter а Bebop е името на вселенскиот брод. Дејствието е во иднината. Освен првите и последните епизоди прилично секоја епизода си е башка приказна.

Член од
3 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
6
каков тип! леј!! се шинав од смеење!
Naruto < --- Најбоље Најбоље Најбоље. . Сум го глеал и увек ќе го гледам .. ! Мн Добра приказна И Мн. Подобро Се Нацртани ( За разлика од драгон бол)
Афторот на Наруто самиот признава дека омилено аниме му е DBZ и дека Naruto е мешавина на све што гледал и играл (вклучувајки и DBZ). Ако си ја читал мангата, на почеток има некои такви делчиња каде што афторот кажува за неговото минато и како се восхитувал на Dragon Ball кога бил мал.

Како првo со Third Sharingan Итачи може да ги следи сите Нинџа Техники , Илузионарни Техники и Фист Ту Фист Техники . Како второ секој директен физички удар или го блокира или го избегнува , но доколку го прими тој само се претвара во гаврани и повторно се враќа жив и здрав...Како трето толку е брз што не ги мрда рацете да ги контролира техниките ! Итачи Рулз .. :)
зашто мислиш дека Итачи може да лета со суперсонична брзина?

Епа една од глупостите во драгон бол , човекот го покажуваат како 1/100 од планетата :/ И кога се тепаат во пустина или такви глупости се глеа дека земјата е накривена што неможеш да го приметиш во нормална околина . И Итачи не прави движења за да се тепа , и може да ги следи и предвидува потезите зошто е основна одлика на Шаринган .
глеј, и со шаринган, итачи нема да може да ги гледа Z-фајтерите.

Гледам колку си го гледал Наруто ... Итачи не е парализиран и Интергалактичките суштества на Драгон Бол се незнааааам.. Глупости.. Иначе нема смисла да се караме за два лика од различно аниме зошто нема да дознаеме кој кого ќе тепа :)
суштествата на Ториама се закон, затоа и во игри ги има и затоа е по познат афтор, сакам и DBZ, сакам и Naruto, ама афторот на наруто не го запамтив.

Па за техники не мрда , а што се однесува на рефлекси .... Незнаеш кај е .. А иначе како сака може да го работи , почнувајќи од Shadow Clone Rasengan
глеј финта! носиш DBZ карактери у Naruto свет, малце да смениме. Крилин има Power level да речеме некои 15000 (its over 9000, НЕМОЖЕВ ДА ОДОЛЕАМ!!!)

сеа, итачи има негде... 150 преку сила му давам.

е сеа, мислиш дека итачи со Ki дека може да му влезе на крилин? не, затоа што крилин е психичка тврдина за него кај итачи неможе да допре. или па ако допре до мозок, итачи ќе прегори кога ќе влезе у ненормално многу Ki/Chakra

@HCL: приметив дека немаш Gundam Seed и Gundam Seed Destiny! Seed-от го изгледав и ненормална приказна има (јес да не се палам на роботи со диско ласер пиштоли) али битна е приказната со Destiny треба да почнам, некако не ми се глеа зш ме мрзи да го читам преводот. Сакам на јапански да идам за да ми биде поинтересно, а не да читам (иако кога глеав шипуден ми беше интересно и со превод)

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Ееее почнав и ја ваква тема и се надевам ке ја спојат :) Луѓе треба да се збираме на некое место, ко на пример точка и НИЕ да презентираме анимеа :) Ја у скоро време го доглеав Final Fantasy - Unlimited и ок беше... сеа глеам Ninja Scroll сериите а се спремам и за Death Note... Gundam-от треба да ми реже еден другар ама ке видиме :) Иначе најјако е дбз се разбире :) Блајнд... дбз фајтерите ке утепаат се од наруто заедно пред овие да трепнат.... само крилин е доволен за ова шо го реков... а тек па гоку или вегета? ВЕГЕТО! Тоа е веќе ТОТАЛ АНАЈАЛЕШН! Или ГОГЕТА ССЈ4 :) и позз до сите аниме манијаци :) Треба ваква група да си отвориме :) Ај ако нема ја ке отворам да се турите сите :)

Ај турете се у АНИМЕ

Член од
6 мај 2008
Мислења
320
Поени од реакции
9
Ееее почнав и ја ваква тема и се надевам ке ја спојат :) Луѓе треба да се збираме на некое место, ко на пример точка и НИЕ да презентираме анимеа :) Ја у скоро време го доглеав Final Fantasy - Unlimited и ок беше... сеа глеам Ninja Scroll сериите а се спремам и за Death Note... Gundam-от треба да ми реже еден другар ама ке видиме :) Иначе најјако е дбз се разбире :) Блајнд... дбз фајтерите ке утепаат се од наруто заедно пред овие да трепнат.... само крилин е доволен за ова шо го реков... а тек па гоку или вегета? ВЕГЕТО! Тоа е веќе ТОТАЛ АНАЈАЛЕШН! Или ГОГЕТА ССЈ4 :) и позз до сите аниме манијаци :) Треба ваква група да си отвориме :) Ај ако нема ја ке отворам да се турите сите :)

Ај турете се у АНИМЕ
Najtaze gledan mi e Death Note, mnooogu e zakon, dosta razlicna prikazna od onaa standardna sema. Dobro i ovoj pocinja so "An ordinary young boy from highschool descovers..." ama ponataka stanuva mnogu dobro :)

A mesto Gundam bolje gledaj go Code Geass, isto so roboti ama spored mene podobar e od Gundam.

I sekako Z-Warriors se najjaki, nikoj nema sansi so niv :)

H

HCL

Гостин
its over 9000, НЕМОЖЕВ ДА ОДОЛЕАМ!!!)
- What does it say?
- It's over 9000! *Breaks the scanner*

@HCL: приметив дека немаш Gundam Seed и Gundam Seed Destiny! Seed-от го изгледав и ненормална приказна има (јес да не се палам на роботи со диско ласер пиштоли) али битна е приказната со Destiny треба да почнам, некако не ми се глеа зш ме мрзи да го читам преводот. Сакам на јапански да идам за да ми биде поинтересно, а не да читам (иако кога глеав шипуден ми беше интересно и со превод)
Ги имам двете, списокот е стар (додуше имам два списока на оваа тема, но и вториот е стар).

Малку old reply, but meh: Avatar - The last Airbender НЕ е Аниме, ТОЧКА!

EDIT: Тапа еј, имам 2 вишок поста.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Знае некој како може да се стане Z-Фајтер ? Мислам онака, да можам и да летам и енерџи бластови и све тоа ... неостварена желба ми е .. молам за помош !

Член од
3 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
6
Знае некој како може да се стане Z-Фајтер ? Мислам онака, да можам и да летам и енерџи бластови и све тоа ... неостварена желба ми е .. молам за помош !
Хмм... Невозможно е!

А исто така би работела и финтата да си се нацрташ самиот себеси у некоја манга или да се анимираш у Flash или у 3D Max или Maya

или сеа нај актуелно и најлесно (според мене) ти е да си се напраиш у Adobe AfterEffects :)

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Абе, сеа ми текна да прашам х) Зашо сите го кењате нинџа скрол бе? (сериите)... баш се закон :)

Оф топик: лол едина тема кај шо се кладам не влегол администратор или модератор х) уствари влегле коа била тазе отворена х)

Kajgana Shop

На врв Bottom