Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Операција на увото, не гледам јас друго чере. Или смени го телефонот .... :P
Мислев дека постои опција со некоја апликација да се исклучи копчето за Mute на микрофонот.

Зедов HTC Desire 310 и имам еден проблем т.е. не можам да инсталирам апликации директно во SD мемориската картица и ја нема онаа опција инсталираното да го префрлиш во SD картица(move to SD card).Сега моето прашање е дали има некој начин да го решам проблемов без да се рутира телефонот?

На таблетот му лупнав 4.4.3 и се заебав, грее и троши батерија ко луд :( како да го вратам на 4.4.2 знае некој?
не ти е до тоа верувај, јас го имам нексус 7 (2) другар го има првиот модел двата работат супер на 4.4.3 и ниеден не грее или пак да ја троши батеријата како луд.
Другар што зема нексус 7 пред месец дена имаше ист ваков проблем фацторѕ ресет и wipe space/cache или како и да е опцијата што ја има во менито пред да се подигне ОС ја активирал и му се средил проблемот.
Пробај го ова пред да се враќаш назад.

На таблетот му лупнав 4.4.3 и се заебав, грее и троши батерија ко луд :( како да го вратам на 4.4.2 знае некој?
Јас имам нексус 7(2) со 4.4.3, и тоа уште дента кога излезе го апдејтирав. Немам проблеми ни со греење ни со батерија. Со умерено користење повеќе од ден држи.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Доктори,ајде едно прашање.Имам LG L7 II.Речиси на секоја апликација ги имам оние рекламите на гоогле.Има ли можност некако да се тргнат,бидејќи на живци ми одат веќе:mad:
знае ли некој упм:mad:

не е рутиран,дали ќе може без рутирање?Само да ја инсталирам и да врши работа или пак мора рут на телефонот.
Всушност како да проверам дали ми е рутиран.Можда и да ми е:confused:

Пробај со ова , ако успееш инсталирај си титаниум бекап и замрзни ги апликациите што трошат батерија.

Се нафатив апликацијата AirDroid да ја преведам на Македонски. Неколкумина корисници претходно преведувале и добро е, но некои корисници само копирале Англиски и стискале Commit Translation и така билдале преведеност до бескрај:tapp:, мислиш преведено е, кога гледаш се останало на Англиски.
Овде:
https://crowdin.net/translate/airdroid/22913/en-mk
Пишува дека е 100% преведена апликацијата ама не е, ќе гледам да ја довршам. Ме интересира постојат ли уште вакви сајтови каде што можеш да преведуваш апликации, јазик на одреден телефон или сл. ?

Има некој рутирано HTC Desire 500? Пробав преку http://towelroot.com/ ама беше неуспешно. Ај ако знае некој успешен начин да го рутирам телефонот нека стае линк тука.

Има некој рутирано HTC Desire 500? Пробав преку http://towelroot.com/ ама беше неуспешно. Ај ако знае некој успешен начин да го рутирам телефонот нека стае линк тука.

Побарај на XDA мора да има некој начин.

Незнаев кај да го поставам прашањево па ај овде ми изгледа најлогично. Има некој искуство со Андроид ТВ Бокс ? било каков...

Незнаев кај да го поставам прашањево па ај овде ми изгледа најлогично. Има некој искуство со Андроид ТВ Бокс ? било каков...
Што те интересира поточно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom