Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Samsung nexus i9250 telefonot celo vreme se restartira... dokolku nekoj znae so mu e ili znae da go napravi neka pise
Избриши сѐ што не ти треба. Префрли слики преку кабел на компјутер и ресетирај на фабричка состојба. Ако и тогаш рестартира, ќе видиме што и како понатаму.

Избриши сѐ што не ти треба. Префрли слики преку кабел на компјутер и ресетирај на фабричка состојба. Ако и тогаш рестартира, ќе видиме што и како понатаму.
ne biva ni fabricki da se resetira probav

Абре има некој абер за update на ЛГ Г3 за 6.0 ??? се дупнав од чекање
П.С не преку рут и хда директно од ЛГ .

Го молам некој да ми помогне имам Samsung S5 Neo не можам да го уклучам интернетот што ми е од мрежата на Оне сум иначе.
Mobile data е уклучено ама пак пиши no connection кога ќе влезам на интернет, и горе кај мрежата нема буква Е или H како што се појавува кога е уклучен интернет од мобилниот..
Да не треба да се инсталира нешто дополнително да иклучам? Не ми е јасно се надевам убо објаснив :oops:
Инаку оперативниот систем е Lolipop 5.1.1. би требало опциите да се е исти кај сите модели на телефони..

Го молам некој да ми помогне имам Samsung S5 Neo не можам да го уклучам интернетот што ми е од мрежата на Оне сум иначе.
Mobile data е уклучено ама пак пиши no connection кога ќе влезам на интернет, и горе кај мрежата нема буква Е или H како што се појавува кога е уклучен интернет од мобилниот..
Да не треба да се инсталира нешто дополнително да иклучам? Не ми е јасно се надевам убо објаснив :oops:
Инаку оперативниот систем е Lolipop 5.1.1. би требало опциите да се е исти кај сите модели на телефони..
http://one.mk/files/files/androidOSprilagoduvanja-mk.pdf
Во осумте слики ти е објаснето, мислам дека тоа би требало да е решение за твојот проблем.

Што значи "select logger sizes per log buffer?

Кај мене беше на 256 к а го сменив на 1 М. Згрешив или не?

Што значи "select logger sizes per log buffer?

Кај мене беше на 256 к а го сменив на 1 М. Згрешив или не?
Не ти треба толку големо. 256 е основно, а можеш и на 64 да го ставиш. На андроид 5 има грешка при менување. Местиш 64, покажува толку, а после рестарт на тел, пак дава 256. Бројките покажуваат колку меморија се "чува" за логирање. Немаш потреба од толку, освен, ако тестираш нешто или развиваш апликации и ти требаат големи логови.

Ок, фала. Мислев да не е нешто како внатрешен кеш .....или слично нешто

Знае некој да препорача добра апликација за Flash нотификации?

Земав Samsung Galaxy A5, но нема лед индикатор, па би сакал кога ке ми пиши некој на Messenger или кога имам пропуштен повик да свети со блицот или слично.

Инсталирав https://play.google.com/store/apps/details?id=com.istudio.flashnotification но светнува само три пати кога ке дојде нотификацијата и после тоа како ништо да не било. Ако знаете апликација што продолжува да прави да светка блицот се дури не биде исклучен итн?

Благодарам однапред.

Знае некој да препорача добра апликација за Flash нотификации?

Земав Samsung Galaxy A5, но нема лед индикатор, па би сакал кога ке ми пиши некој на Messenger или кога имам пропуштен повик да свети со блицот или слично.

Инсталирав https://play.google.com/store/apps/details?id=com.istudio.flashnotification но светнува само три пати кога ке дојде нотификацијата и после тоа како ништо да не било. Ако знаете апликација што продолжува да прави да светка блицот се дури не биде исклучен итн?

Благодарам однапред.
Во Settings/Acessibility/Hearing/Flash notification, ова ти е од самиот телефон, софтверско подесување. Ќе ти светка блицот на нотификација.

Dali postoi aplikacija za fiksni besplatni megjunarodni razgovori ? Ili nekoja so Koja eftino ke zboruvam ?

Dali postoi aplikacija za fiksni besplatni megjunarodni razgovori ? Ili nekoja so Koja eftino ke zboruvam ?
Мора ли фиксен да биде бројот? Со кого би зборувал и колку знае да се снајде на телефон. Skype, Viber...одлично си ја вршат работата. Посебно за call.

Последно уредено од модератор:
Мора ли фискен да биде бројот? Со кого би зборувал и колку знае да се снајде на телефон. Skype, Viber...одлично си ја вршат работата. Посебно за call.
So tatko mi. On ide cesto vo Srbija i tamu kaj shto e nema internet a i nema od ovie modernive telefoni so aplikacii,wi fi i drugo.

Ме интересира дали можи да се најди телефон кој е украден и на кој е исклучена локацијата? Еве пишува преку android device дека последно бил вклучен online на 9-ти пред 2 дена, само шо не дава локација. Финта некоја?

Од полиција го пратиме нештово максимално, амо шо во ситуацијава ми стои дека на нет си седи братов шо го чапнал без картичка.

Ме интересира дали можи да се најди телефон кој е украден и на кој е исклучена локацијата? Еве пишува преку android device дека последно бил вклучен online на 9-ти пред 2 дена, само шо не дава локација. Финта некоја?

Од полиција го пратиме нештово максимално, амо шо во ситуацијава ми стои дека на нет си седи братов шо го чапнал без картичка.
Што телефон е?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom