Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
А како се синхронизираат? Извини вака што замарам

Оди во settings и најди го Accounts, стисни на Google, потоа штиклирај го sync contacts. После стисни горе sync now и ќе почне да ги аплоадира на Google. За ова да го направиш ти треба Wi-Fi или мобилен интернет. На крај (кога ќе заврши со sync) влези во контакти и селектирај да ги покажува само Google контактите, за да се осигураш дека си завршил работа. Секој нов контакт што ќе го внесеш, автоматски ќе се префрла на Google. Toa e. :)

има интернет на с4 сеа кога ке одам на иконата на фб и се најавам ми излегува конекција лост, го деинсталирам, па пак инсталирав и пак не работи што му е бутур сеа?

има интернет на с4 сеа кога ке одам на иконата на фб и се најавам ми излегува конекција лост, го деинсталирам, па пак инсталирав и пак не работи што му е бутур сеа?

Чек,значи имаш нет така ? А на фб uninstall му маваш ?

Имам проблем со Google Now на Nexus 4, ( моментално сум на Paranoid Android 4.0 BETA 2 ) последниве 2-3 недели никако да го средам за да работи. Претходно работеше без проблем, но откако го рутирав телефонот и инсталирав PA не работи. Пробав со factory reset и целосно бришење на се од телефонот и повторно инсталирање но пак исто. Инсталирав разни верзии на Gapps и Google Search ама проблемот си остана. Ме интересира дали е можно проблемот да биде до тоа што кога беше пуштен 4.4 за Nexus 4 инсталирав GEL ( Google Experience Launcher ) оној што е фабрички за Nexus 5. Што и да му правам на телефонот никако не се враќа стариот изглед на иконите во App Drawer. Дали некој го имал овој проблем и дали знае решение за него? Незнам дали повторно да избришам се и да го вратам телефонот на Stock Android или да почекам Paranoid Android да излезе од BETA фаза па да видам тогаш.

Инаку пробав и со CyanogenMod но и таму истиот проблем.

Имам проблем со Google Now на Nexus 4, ( моментално сум на Paranoid Android 4.0 BETA 2 ) последниве 2-3 недели никако да го средам за да работи. Претходно работеше без проблем, но откако го рутирав телефонот и инсталирав PA не работи. Пробав со factory reset и целосно бришење на се од телефонот и повторно инсталирање но пак исто. Инсталирав разни верзии на Gapps и Google Search ама проблемот си остана. Ме интересира дали е можно проблемот да биде до тоа што кога беше пуштен 4.4 за Nexus 4 инсталирав GEL ( Google Experience Launcher ) оној што е фабрички за Nexus 5. Што и да му правам на телефонот никако не се враќа стариот изглед на иконите во App Drawer. Дали некој го имал овој проблем и дали знае решение за него? Незнам дали повторно да избришам се и да го вратам телефонот на Stock Android или да почекам Paranoid Android да излезе од BETA фаза па да видам тогаш.

И кај мене не работи, нешто со акаунтите е проблемот. Ако направам factory reset од бутлоадер и кога ќе се логирам на акаунтот на уклучување и направам back up на информации немам Google Now ако не направам back up со акаунтот имам GN.
Се меша со primary и back up акаунти.

да да и никако несакаше, се додека му направив фактори ресет.

Види самата апликација дали бара апдејт.Не заборавај да ги апдејтираш апликациите од плејстор,со тоа се решаваат многу багови,лаг итн.

Сестра ми доби на поклон Сони Ериксон Икспериа Х-10 мини. Има оперативен 2.1. Ама... Јутубето не го отвора т.е. го отвора ама пишва немало конекција а ви-фито е поврзано и броусерот отвора се. Фејсбукот беше некоја стара верзија и функционираше ама ми се појави за абдејт, го абдејтовав ама сега ко ќе се најави се појавува рамката ама не се појавуваат новостите, ни пораките, ништо. Чаре има?

Сестра ми доби на поклон Сони Ериксон Икспериа Х-10 мини. Има оперативен 2.1. Ама... Јутубето не го отвора т.е. го отвора ама пишва немало конекција а ви-фито е поврзано и броусерот отвора се. Фејсбукот беше некоја стара верзија и функционираше ама ми се појави за абдејт, го абдејтовав ама сега ко ќе се најави се појавува рамката ама не се појавуваат новостите, ни пораките, ништо. Чаре има?
Ист проблем имам,инсталирам нов фб све е фино лепо а ништо не ми отвара,ни пораки ни известувања ништо,само врти онаа Loading :tapp: p.s. и јас сум на 2.1 :tapp:

Дали за инсталација на игри кои се симнуваат од интернет за кои мора да се инсталира и дата за нив, телефонот треба да биде рутиран или нема врска тоа? :$

Дали за инсталација на игри кои се симнуваат од интернет за кои мора да се инсталира и дата за нив, телефонот треба да биде рутиран или нема врска тоа? :$

Зависи, ама подобро е да си рутиран дека некои такви апликации понекогаш бараат да смениш име на некој фајл. А за тоа ти треба некој file explorer кој работи само на рутирани телефони.

Сакам да му удрам апдејт на ecler--ов во froyo или некоја друга верзија и тотално сум збунет јебига :confused: од гледање клипови и читање по андроид форуми.Пробав со самсунг киес вика дека ми е све у реду демек најнова верзија што ти знам таму,па моето прашање е што треба прво да се направи по некој редослед,да се рутира или флешува да знам од кај да почнам,и кога ќе најдам некој добар туторијал линковите во него не работат или е тргнат фајлот кое додатно ме збунува,чаре некое(освен јаже :D) да пише некој ако сака.

Имам проблем со htc Desire X. Кога е на 2G (Е) телефонот почнува сам да си притиска на тачот и отвара се и сешто се додека не го исклучам интернетот. Кога има покриеност од 3G (H) си работи најнормално. Некој со сличен проблем да ми каже дали е софтверски или хардверски расипан? :unsure:
едит: Иначе сум на Android 4.1.1 и HTc Sense 4+

Имам проблем со htc Desire X. Кога е на 2G (Е) телефонот почнува сам да си притиска на тачот и отвара се и сешто се додека не го исклучам интернетот. Кога има покриеност од 3G (H) си работи најнормално. Некој со сличен проблем да ми каже дали е софтверски или хардверски расипан? :unsure:
едит: Иначе сум на Android 4.1.1 и HTc Sense 4+

Прв пат слушам за ваков баг, немогуче :confused: Дали имаш пробано factory reset ?? Ако не, пробај, само пази, се ќе ти избрише од телефонската меморија (прво направи бекап на се што ти треба). :)

Те цитирав за ова, кај мене беше проблем со акаунтите. Направив factory reset пред 2 дена и никако неможев да го активирам како порано со бекап имеил.
Најдов решение и кај мене проработи. http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=48832419&postcount=2

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom