Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Па немам приметено. Ако приметам која е, што треба да напрам?

Ти треба апликацијата AdAway (побарај ја на Google), ја тргнаа од Play store. За да ја користиш треба да ти е рутиран телефонот и веќе нема да се појавуваат. Јас ја користам веќе подолго време и одлично работи. :)

Дајте предложете некоја апликација за пренасочување на одредени повици. значи, постојат одредени личности шо несакам да ми звонат, и да ги пренасочам кон непостоечки број, веднаш од кога ќе звонат кај мене
па оди на block caller

Ти треба апликацијата AdAway (побарај ја на Google), ја тргнаа од Play store. За да ја користиш треба да ти е рутиран телефонот и веќе нема да се појавуваат. Јас ја користам веќе подолго време и одлично работи. :)
Ама не ми е рутиран. :( Веројатно тоа и ги спречува и оние notifications горе од Плеј Стор шо излегуват.

Тука ќе ги пишам ова, а наедна недела ќе отворам тема за Андроид 4.4 кога ќе се знае скор се`.

• The notification bar is now transparent, and features white icons. (y)
  • The navigation bar is transparent as well.
  • Also transparent, the app drawer.
  • Widgets are gone from the app drawer, now available with a long press (again).
  • The messaging and gallery apps are gone, replaced by Google Photos and Hangouts. (n)
  • There’s a new phone icon. :cautious:
  • You can access the camera from the lock screen by pulling a small camera icon left.
  • There are dots showing you which homescreen you’re on. (y)
  • You can add more than 5 homescreens. (y)
  • The new icon for the app drawer matches the Google Now bar.
  • There are several new wallpapers.
  • KitKat borrows its boot animation of the Google Play S4 and One. (y)
  • You can say “OK, Google” from the homescreen to activate Google Now.

Има некоја врска што ги испогасив сите апликации од Гугл на Андродиов, мислам тие што се бескорисни и не ги користам. Гледам многу симнав од рамот, и ми лета телефонов сега за сега, ми се нема појавено никаква грешка. Од сите нивни апликации оставив само Јутуб и Гмаил.
Од 400мб рам просечно искористен ми е 260-300.

Има некоја врска што ги испогасив сите апликации од Гугл на Андродиов, мислам тие што се бескорисни и не ги користам. Гледам многу симнав од рамот, и ми лета телефонов сега за сега, ми се нема појавено никаква грешка. Од сите нивни апликации оставив само Јутуб и Гмаил.
Од 400мб рам просечно искористен ми е 260-300.

Зависи кој апликации,али сепак добро си направил . ;)

Може некој да ми каже последици доколку се симне кракувана апликација од апк маниа на нерутиран телефон? Мислам дека негде имав прочитано дека кракуваните апликации служеле само за рутирани телефони, па сакам да знам дали ова ќе има некои последици ко на пример, нефункционирање на апликацијата по неколку денови, губење на понатамошни апдејти на софтверот или нешто слично..

Може некој да ми каже последици доколку се симне кракувана апликација од апк маниа на нерутиран телефон? Мислам дека негде имав прочитано дека кракуваните апликации служеле само за рутирани телефони, па сакам да знам дали ова ќе има некои последици ко на пример, нефункционирање на апликацијата по неколку денови, губење на понатамошни апдејти на софтверот или нешто слично..
Три години веќе ставам пиратерија на телефонов од каде све не и нема гајле а не е рутиран пошо ем ме мрзи да читам за тоа ем океј ми е и вака :D Немај гајле, слободно ставај си само отштиклирај ја од сетингс кај секјурити мислам беше, опцијата да не те остава да инсталираш од други места освен Гугл Плеј :)

Три години веќе ставам пиратерија на телефонов од каде све не и нема гајле а не е рутиран пошо ем ме мрзи да читам за тоа ем океј ми е и вака :D Немај гајле, слободно ставај си само отштиклирај ја од сетингс кај секјурити мислам беше, опцијата да не те остава да инсталираш од други места освен Гугл Плеј :)

Да, кај секјурити е тоа, иначе веќе си симнав една, па сакав да знам дали нешто ќе си скратам со тоа. :D Океј фала тогаш.

LG G2 koristi nekoj, review ? mislam da se prebacim vo android od ios.. nekoja preporaka za naj naj android ?
p.s i dont like samsung

LG G2 koristi nekoj, review ? mislam da se prebacim vo android od ios.. nekoja preporaka za naj naj android ?
p.s i dont like samsung
Почекај уште еден месец за Nexus5, нема да зажалиш.

Zdravo na site , imam android 4.1 i pocinja da mi koci sto i da stisnam se pojavuva posle 5 sekundi i me nervira, znae nekoj sto e rabotava? :S

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom