Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Види од кај што си го купил обично има година дена гаранција со тоа што ке треба да си го платиш шипингот за до таму кај што си го купил, а они го плаќаат за назад. Друже и ме интересира како си задоволен од Cubot-ot? Сеа јеби га се заебал микрофонот ама и на оргинали им се дешава. Оценка? Камера? Брзина?

Спрема парите оценка од 10/10 мѕ давам 10 нормално. Екран за тие пари во мкд не добиваш па што сака нека биде, исто и quad core процесор. Камерата е супер, задоволително ниво освен што блицот не е баш нај.Ако си за ваков телефон нема да се каеш, недостатоци му се само што нема делови за нив тука, ќе треба да порачуваш од Кина. Не сакам да го враќам пак ви Кина бидејќи ми го пратија со DHL за да ми стигне побрзо и сега да го вратам и пак да го чекам ми е малце тешко :)Ќе побарам да ми пратат микрофон и антена па да ги сменам кај некој локален сервисер. Некој да имал сличен проблем со било каков телефон (понов) и да го има решено истиот?

Едно прашање до сите кои вистински се разбираат од Андроид :) Можеби ќе Ви изгледа смешно и глупо прашањето: Дали е можно инсталирање на шпионски софтвер на смартфон со Андроид Оперативен систем без физички контакт со телефонот (т.е без некој да ви инсталира софтвер во телефонот за следење - Cell Phone Spy software without installing the CellSpy on the Cell)?

Луѓе да ве прашам, како можам да го исклучам она икончето што се појавува на фејсбук ко ќе сум исклунена како телефонче што е и до него пред колку минути сум била приклучена?
Пробав да се одјавам од апликацијата фејсбук ама на фејсбук месинџерот сеуште ме кажва логирана и уклучена. Постои некако опција да го исклучам тоа икончето? :cautious:

Луѓе да ве прашам, како можам да го исклучам она икончето што се појавува на фејсбук ко ќе сум исклунена како телефонче што е и до него пред колку минути сум била приклучена?
Пробав да се одјавам од апликацијата фејсбук ама на фејсбук месинџерот сеуште ме кажва логирана и уклучена. Постои некако опција да го исклучам тоа икончето? :cautious:

settings > app. ке побараш таб running и таму ке ја угасиш

Побарав во settings, не најдов вакво чудо.
Изгледа не може да се угасни :facepalm:

100% има таква опција. Во settings/apps и скролај на лево и ќе го видиш табот running. Во колоната барај го FB и притисни на него, ќе ти се отвори нов прозор каде има копче stop. Или пак во settings/apps/downloaded најди го и стисни на FB, потоа Force stop и Ok.

me interesira nekoja da ne znae koga ke izleze nadgradba za Alcatel Idol na 4.2 ili da ima nekade ROM da se simne ???

Едно прашање,кога ке одам на Setingd>Apps>Running имам многу апликации што работат дали да ги исклучам или не?? Незнам оти до сега сум немал допир со Андроид ??

Едно прашање,кога ке одам на Setingd>Apps>Running имам многу апликации што работат дали да ги исклучам или не?? Незнам оти до сега сум немал допир со Андроид ??

Не, повеќето се системски апликации, може само фб да ја исклучуваш или некоја друга што ја имаш инсталирано ти.

Дајте предложете некоја апликација за пренасочување на одредени повици. значи, постојат одредени личности шо несакам да ми звонат, и да ги пренасочам кон непостоечки број, веднаш од кога ќе звонат кај мене

Имам experia Е ,меморијата е далеку од полна немам инсталирано апликации освен фб ,вибер и фрут нинџа ,сајбер сурф и една за чистење. Е проблемот е кога играм сајбер сурф ми кочи на фрут нинџа не ,некогаш знае и фб-то да закочи.

Може да е до играта проблемот ?
Да го однесам во т-мобиле ,што да напраам? По што прв пат користам андроид

Откако ќе пуштам некоја игра (веројатно) ми се креира фолдер во Xperia Gallery по име Pic и внатре има некои безвезни слики ко цртани се. Знај некој како да го спречам то?

Откако ќе пуштам некоја игра (веројатно) ми се креира фолдер во Xperia Gallery по име Pic и внатре има некои безвезни слики ко цртани се. Знај некој како да го спречам то?

Самата игра ги спушта.

Чаре не знам дали има,играј ја без wifi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom