Android 4.1 Jelly Bean

Дали ви се допаѓа новата верзија на Андроид?

• Вкупно гласачи
    74

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не баш ми е мило што украле, да ја почустувате и вие убавината.
Убавина ?? Корисен да, но нема тука никаква убавина во едноставни квадратчиња со сликички. :LOL: А и да беше така Windows phone ке се продаваше на големо, нешто слично како Android и не за џабе Nokia има бекап план во случај да не им успее со WP8 и пополека одат натаму. Се надевам нема да ги снајде истата несреќа како со Symbian. :)
http://www.gsmarena.com/android_is_nokias_backup_plan_if_wp8_fails_company_executive_says-news-4471.php

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Го ставив CyanogenMod 10 на HTC One X-от,путка ипол,да е жена да ја крадеш ;))

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Има ли некој информација кога официјално треба да излезе апдејтот за СГС 3 ?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
сони објавија дека ЈВ ќе биди достапен во најскоро време на сите телефони од 2011
Извор за ова имаш? Не ми се верува искрено, може само за оние на Сони што се, а не за Арк С пример.

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Извор за ова имаш? Не ми се верува искрено, може само за оние на Сони што се, а не за Арк С пример.
па пред неколку дена читав на еден портал, ако го најдам во историја ќе го постирам тука да видите

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
откога ми се апдејтира на jelly bean не ми работи програмчето за камерата од оперативниот (n)
ги слика сликите ама не ги зачувува во меморијата од телефонот (немам подршка за SD)(n)

значи не се работи за custom rom, туку директен update од ICS на Galaxy Nexus.

со оглед на тоа дека за сликање имам друго програмче, а за снимање не ја користам ме мрзи да се занимавам со наоѓање решение. Негде прочитав дека треба да биде rooted, па за да го вратам по старо треба да имам направено бекап на другите податоци бла бла бла... и откажав. Али во секој случај ако имал некој ваков проблем и веќе нашол [поедноставно] решение нека ме извести (y)

Иначе супер е Jelly Bean, доста графички е пооптимизиран... се приметува (y)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
сони објавија дека ЈВ ќе биди достапен во најскоро време на сите телефони од 2011
http://blogs.sonymobile.com/products/2012/10/19/continuing-android-software-upgrades-jelly-bean-for-2012-xperia-smartphones/

We were glad to provide the Android 4.0.4 upgrade for our 2011 Xperia portfolio across most markets and the majority of models but, after thorough evaluation, we have concluded they will not be upgraded beyond Ice Cream Sandwich.
Beyond Ice Cream Sandwich we would not able to guarantee owners of these smartphones the user experience you expect and we demand. We will however, continue to support all these products with firmware maintenance releases.

Ај нека ни е на здравје. Останува да чекаме од XDA custom JB ромови или CM10.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Beyond Ice Cream Sandwich we would not able to guarantee owners of these smartphones the user experience you expect and we demand.
Xperia J со 1GHz и adreno 200, ке добие jelly bean, а Arc S со 1.4GHz и adreno 205 нема да добие и
Xperia U извиси со dual-core процесор, а со потполно ист хардвер Xperia P ќе добие.:facepalm:

Решение само nexus телефони...

Kajgana Shop

На врв Bottom